|

HDP sandığa kan bulaştırdı

Son 3 aydır Doğu ve Güneydoğu’da seçmenleri ve adayları baskı altına alan HDP, Şırnak’ta kan döktü. HDP'liler İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde tartıştıkları Hüda Par’lılara kurşun yağdırdı. Saldırıda ağır yaralanan 2 genç hastanede hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
04:00 - 30/05/2015 السبت
Güncelleme: 23:13 - 29/05/2015 الجمعة
Yeni Şafak

Şırnak'ın İdil ilçesinde HDP'li bir grup afiş tartışması yüzünde Hüda Par'lı iki genci öldürdü. Edinilen bilşırgiye göre, İdil'in Kozluca köyüne gelen HDP'li grup, burada parti ve milletvekili adaylarının bayraklarını asmak istedi. Köydeki Hüda Par üyeleriyle tartışan HDP'li grup içerisindeki bir kişi silahla ateş açtı. Olayda, Hüda Par üyesi Muhammed Şerif Şimşek (34) ile Abdulcelil Talayhan (38) ağır yaralandı. Yaralılar, kaldırıldıkları Mardin'in Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastane önünde toplanan grup, tekbir getirerek PKK aleyhinde slogan attı. Polis, hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı.



2 KİŞİ GÖZALTINDA


Şırnak Valiliği'nden de konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı vurgulandı ve 2 şüphelinin bir silahla gözaltına alındığı belirtildi. Öte yandan gerginlik diğer illere de sıçradı.


Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, araç konvoyu ile ilçede tur atan Hüda-Par'lılar ile HDP'liler arasında kavga çıktı. Hüda-Par'lılar ilçe merkezinde konvoy halinde tur atarken, Batman yolu üzerinde, HDP'li oldukları öğrenilen bir grup sataştı. Kısa sürede büyüyen kavgada iki grup karşılıklı olarak birbirlerinin aracını taşladı. İlçe merkezinde de çeşitli noktalardan silah sesleri gelirken, güvenlik güçleri iki partinin mensuplarının karşı karşıya gelmemesi için geniş güvenlik önlemi aldı, esnaf kepenk indirdi.







YILMAZ: GÖÇMEYECEĞİZ


HÜDA PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz Diyarbakır'da bir basın toplantısıyla saldırıyı lanetledi. HDP'nin toplumun iradesini rehin almaya çalıştığını söyleyen Yılmaz, "Kimse silah zoruyla bizi göçettiremeyecek" dedi. Sorumluların ortaya çıkarılması talebinde bulunan Yılmaz, "Barış istiyorlarsa adam gibi bu işin sorumlularını ortaya çıkarsınlar" dedi.



Yalçın Akdoğan: Lanetliyorum


Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HÜDA PAR'lılara yönelik saldırıyı kınadı. Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, Şırnak'ta 2 HÜDA PAR üyesinin silahla öldürülmesine ilişkin paylaşımda bulundu. Akdoğan, “Şırnak'ta HÜDA PAR'lılara yönelik alçak saldırıyı lanetliyorum, Allah hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, yaralılara şifa versin. Siyasete şiddet karıştırmak demokrasiye kastetmektir. Siyaseti terörize edenler, yargı önünde hesabını verirler. Millet şiddete prim vermez” değerlendirmesini yaptı.







AK Parti otobüsüne taş yağmuru


Ankara'da, AK Parti seçim otobüsüne düzenlenen taşlı saldırıda aracın camları kırıldı, şoför hafif yaralandı. AK Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Murat Alparslan'ın seçim otobüsü, Mamak Tuzluçayır semtindeki kavşakta otomobille önü kesilerek durduruldu. Çevrede toplanan 25-30 kişi, otobüse kaldırım taşlarıyla saldırdı. Saldırıda aracın camları kırıldı, şoför Faruk Erkmen hafif yaralandı. Otomobilin çekilerek yolu açmasının ardından otobüs, AK Parti Mamak İlçe Başkanlığının önüne geldi.







#hüdapar
#Kozluca köyü
#Hüseyin Yılmaz
٪d سنوات قبل