|

Aslan Arena'da kayıp

Sarı-kırmızılılar iyi başladıkları derbinin sonunu getiremedi. Melo 9. dakikada fileleri sarstı. Devre biterken Almeida ters bir vuruşla topu kendi kalesine yolladı. G.Saray'ın kazanması beklenirken, Beşiktaş devreye girdi, Holosko ile farkı bire indirdi. Ujfalusi kendi kalesini vurdu. G.Saray'a şampiyonluk için Kadıköy'de beraberlik yetiyor

Engin Albayrak
00:00 - 7/05/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:54 - 7/05/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Aslan Arena'da kayıp
Aslan Arena'da kayıp

Spor Toto Süper Final Şampiyonlar Ligi'nde lider Galatasaray, sahasında konuk ettiği Beşiktaş ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk şansını son haftaya bıraktı. Maçın ilk yarısında iki takım da zaman zaman oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Galatasaray, Selçuk'un organizesinde her iki kanadı da olumlu kullanırken, Baros, Elmander ve Melo ile gol aradı. Nitekim 9. dakikada Galatasaray üst üste kazandığı kornerlerden ikincisinde soldan Engin'in kullandığı atışı arka direkte iyi takip eden Melo, Ernst'in yanından topu kafayla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 26'da Selçuk'un güzel pasında Emre soldan ceza alanına girdi. Sert şutunu kaleci Cenk uzanıp çeldi. Son dakikaları gergin geçen maçta 45+1'de Selçuk'un serbest vuruşunda Almeida'nın ters kafa vuruşuyla top filelere gidince Galatasaray devreyi 2-0 önde kapadı. İkinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri sonrası rakibine önde pres kuran Beşiktaş, ilk yarıya oranla çok daha iyi oynamaya başlarken skorda da dengeyi getirdi. 57'de Kaleciyle karşı karşıya kalan Elmander'in yerden vuruşunda Cenk topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. 73'te sağdan topu getiren Engin düşe kalka topu Selçuk'a kazandırdı. Selçuk ceza alanı dışı sağ çaprazından çok sert vurdu. Cenk bir kez daha topu çeldi. 78'de Quaresma'nın sağdan kestiği topta Mustafa Pektemek bomboş durumda kafayı vurdu ancak topu dışarı gönderdi. 86'da Ernst'in pasında sağ kanatta topla bululan Quaresma'nın kestiği topa yükselen Holosko'nun vuruşuyla durum 2-1 oldu. 88'de Mustafa'nın soldan sert ortasında Ujfalusi topa ayak koydu ancak top kendi ağlarıyla buluşunca durum 2-2 oldu.


Veli cezalı oldu Süper Final'i kapattı

* Beşiktaş, dünkü sonuçla Süper Final'deki 5. maçında ilk beraberliğini aldı.

* Dünkü kartla 4. sarı kartını gören Veli, cezalı duruma düştü.

* Dün 7 sarı kart gören Süper Final'in en çok kart gören takımı oldu. (24 sarı, 1 kırmızı)

* Siyah-beyazlılar, bu sezon oynadığı 8 derbide sadece 1 kez kazanabildi

* Galatasaraylı futbolcu Melo, Beşiktaş'a karşı son 3 maçında ağları havalandırdı.


Şampiyon Cumartesi belli oluyor

G.Saray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şanslarını son haftaya taşımasının ardından büyük önem kazanan Süper Final 6. hafta maçlarının programı belli oldu. Federasyon yaptığı açıklamayla Beşiktaş ile Trabzonspor'un Cuma günü saat 20.00'da, Fenerbahçe ile Galatasaray'ın da Cumartesi günü saat 19.00'da karşılaşacağını duyurdu.






12 yıl önce