|

Aybaba'dan taraftara garanti!

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, başarı için camianın kenetlenmesi gerektiğini söyledi.

Aa
00:00 - 30/04/2013 Salı
Güncelleme: 21:14 - 30/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Aybaba'dan taraftara garanti!
Aybaba'dan taraftara garanti!

Siyah-beyazlı takımın BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman sırasında basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Aybaba, camiada kenetlenme konusunda sıkıntı olduğunu dile getirerek, "Beşiktaş'ın birbirine kenetlenmeyle ilgili sıkıntıları var. Beşiktaş önümüzdeki sezona daha çok kenetlenerek, birbirini anlayarak, birbirinin ne yapmak istediğini hissederek ve destekleyerek girmezse çok daha zor olur. Çok sorun var. Stat yok, transfer belli değil. Kadroyu güçlendirmek lazım" diye konuştu.

Sezon başında mevcut kadroyla Beşiktaş'ın küme düşmemeye oynayacağı yönünde düşüncelerin olduğunu, ancak kendisi bu ifadeleri kullanmış gibi haberler yapıldığını kaydeden tecrübeli teknik adam, Beşiktaş kaptanının böyle bir şey söylemeyeceğini belirterek, "(Bu takım kaleye gidemez, ilk ona giremez) diyorlardı. İlk ona giremez görüşleri vardı. Benim görüşüm değildi. Ben Beşiktaş'ın içinden çıkmış, kaptanı ve teknik direktörü olarak böyle bir şey söyleyebilir miyim? Bunları ben söylemedim. Bir teknik direktör olarak bunları nasıl söyleyebilirim. Zaten aşağıdaki on takım küme düşmemeye oynuyor" şeklinde konuştu. 

Görevinden istifa eden eski yönetici Tamer Kıran'ın kararı ile ilgili soruyu Aybaba, "Vizyonu olan değerli bir insandı. Çok iyi çalışma dönemi geçirdik. O her zaman Beşiktaşlı" şeklinde cevapladı.

Aybaba, özellikle son dönemde Manuel Fernandes ile sıkıntılar olduğu yönündeki iddialarla ilgili de şunları söyledi:

"Gülmüyorsa onu gıdıklayalım mı? Surat asarsa asar. Antrenmana sakat olduğu zaman çıkmıyor, performansı farklı. Onun tavrı farklıdır, diğerinin ki farklıdır. Yapı meselesi. Yoksa o gülmüyor onu güldürelim, o ağlıyor onu ağlatmayalım, diğeri sallanmak istiyor sallayalım. Kimsenin garantisi yok. Ben de gidebilirim. Malzemeci Süreyya dışında herkes gidebilir. Markayı korumak lazım."

-Taraftarların kendisine yönelik tepkileri-

Siyah-beyazlı taraftarların kendisine yönelik tepkilerin nedenini bilmediğini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, Orduspor karşısında gösterilen tepkiler konusunda, "Protesto etmenin çeşidi var. İspanya'da beyaz mendil sallıyorlar. Ancak küfür etmek saygısızlık. Her şeyimizi Beşiktaş için harcıyoruz" ifadelerini kullandı. 

-"Avrupa garanti"-

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, Avrupa kupalarında mücadele etme hakkının kendileri açısından garanti olduğunu ifade etti.

Transfer konusunda yöneticilerle görüştüklerini belirten Aybaba, yeni sezon kamp çalışmaları konusunda ise "Birinci kamp yeri geçen yılki gibi aynı olur. İkinci kamp için çeşitli teklifler var. Turnuva gibi bir şey olabilir. İspanya veya Fransa olabilir" diye konuştu.

Takımın başına bir sportif direktör getirilmesi konusunda ne düşündüğü sorusunu da cevaplayan Aybaba, "Böyle bir şey olmadığı için konuşmak yanlış. Böyle biri gelse bu sistemi yönetemez. Oyuncu düzenli parasını alır, bütçeyi söylersin o şekilde yapar. Hollanda'da oyuncu Wilfried Bony var. Gitsin onu alsın mesela. Transferleri alt alta yazdığınızda diğerlerine göre onda bir oluyor" ifadelerini kullandı.

Aybaba, kadrolarında bulunan Mustafa Pektemek'in ise Türkiye'nin en iyi forveti olduğunu sözlerine ekledi.


11 yıl önce