|

Bir puan bizi şampiyon yapar

Galatasaray Sivas'ta yenilmeyip, şampiyonluk turunu son hafta Gençlerbirliği OFTAŞ maçında atmayı planlıyor. Sarı-kırmızılılar zorlu rakibinden puan alırsa Şampiyonlar Ligi'ni garantileyecek, Ali Sami Yen'deki son karşılaşmayı kazanırsa mutlu sona ulaşacak. G.Saray bu gece Sivas karşısına galibiyet olmazsa beraberlik parolasıyla çıkacak.

00:00 - 4/05/2008 Pazar
Güncelleme: 01:21 - 4/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
Bir puan bizi şampiyon yapar
Bir puan bizi şampiyon yapar

Galatasaray, Sivas'ta puan ya da puanlar alıp, son hafta Ali Sami Yen'de oynayacağı Gençlerbirliği OFTAŞ maçında tur atmanın peşinde. Sarı-kırmızılı takımda günlerdir adeta tesislerde yatıp kalkan Başkan Adnan Polat teknik heyet ve futbolcularla toplantı yaptı. Takım Sivas'a hareket etmeden önce tesislere gelip futbolcularla sabah kahvaltısı yapan Polat, Sivas karşılaşması öncesi uyarılarda bulundu. Futbolcularla tek tek görüşüp galibiyet sözü alan Galatasaray Başkanı'nın “Size güveniyorum. Sivas'ta alınacak bir yenilgi her şeyi alt üst eder. Mutlaka puan almalıyız. Yenilmezsek haftaya evimizde şampiyonluk turu atarız' dedi.


Endişeli değilim

G.Saray Başkanı Adnan Polat Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'la yaptığı görüşme ile ilgili sorulara açıklık getirdi. Polat, “Federasyon başkanımızla haftada bir ya da iki kez görüşüyorum. Bu karşılaşma ile ilgili bin tane spekülasyon yapılıyor. Ama benim endişem yok. Neticede Sivas ile G.Saray sahaya çıkacak, herkes elinden geleni yapacak” dedi. Polat, “Hakeminin çok tecrübeli olmadığı söyleniyor?” sorusuna ise, “Hiçbir endişem yok. Hakemin 1,5-2 yılda yükselen bir performansı var” karşlığını verdi.



Aslan tek yürek

G.Saray Sivas'a tam kadro gitti. Sarı-kırmızılı yönetim F.Bahçe maçında ağırladığı eski teknik direktörler ve yöneticileri Sivas'a da davet etti. Takımda sakat ve cezalı futbolcular da Sivas'a götürülerek, zorlu maç öncesi birlik-beraberlik mesajı verildi. Sakat Linderoth, Hasan Şaş, Lincoln, Uğur ve Okan'la cezalı Ümit Karan arkadaşlarına destek olmak için kafilede yer aldı. Sivas'ta G.Saray'ı çok sayıda taraftar karşıladı. Kafileyi otelde bekleyen Sivassporlu taraftarlar 'Şampiyon bu sene Anadolu'dan' tezahüratları yaptı.


Sivasspor cezalandırıyor

Ligde bu sezon fikstürde Fenerbahçe'yi takip eden Sivasspor, sarı-lacivertli takımdan puan alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor ve Kayserispor'u bir sonraki hafta yenmeyi başardı. Galatasaray da geçtiğimz hafta Ali Sami Yen'de sarı-lacivertlileri 1-0 mağlup etmişti.


F.Bahçe'yi şampiyon yaptı

Geçen sezonun 32. haftasında Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kalan Sivasspor, sarı-kırmızılı takıma şampiyonluk yolunda ağır bir darbe vurmuştu. Galatasaray iki puan kaybedince, İzmir'de Trabzonpor'la 2-2 berabere kalan Fenerbahçe aldığı bir puanla lig şampiyonluğunu ilan etmişti.


Yiğidoların 101. maçı

Sivasspor, Galatasaray maçıyla Süper Lig'de 101. karşılaşmasına çıkacak. Mecnun Otyakmaz başkanlığında, İsmail Kartal yönetiminde 2004-2005 sezonunda tarihinde ilk kez Birinci Lige yükselen Sivasspor geride kalan 100 mücadelede 46 galibiyet, 23 beraberlik, 31 yenilgi aldı.


G.Saray hiç kaybetmedi

Galatasaray'la Sivasspor bugünkü maçla birlikte lig tarihinde 6. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan lig maçlarından İstanbul'daki 3'ünü G.Saray kazandı, Sivas'taki 2 maç berabere sonuçlandı. Bu sezon Ali Sami Yen'de oynanan maçı G.Saray 2-0 kazandı.


Cimbom'a 2 bin 300 bilet

Sivasspor, gelen yoğun talep nedeni ile G.Saray'a daha önce misafir takımlara ayrılan yerden daha fazlasını ayırdı. Kale arkasındaki 800 kişilik tribünün yanı sıra, VIP tribünü yanındaki 1500 kişilik maraton tribünü de sarı-kırmızılı taraftarlara tahsis edildi. Ayrıca maç için sıkı güvenlik tedbirleri alındı.


Bozuk zemin düşündürüyor

Sivasspor ile Galatasaray arasındaki zorlu karşılaşmanın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nın zeminindeki bozukluklar dikkat çekiyor. Özellikle kış şartlarının bu yıl ağır geçmesinden olumsuz etkilenen zeminde futbol oynamanın güç olacağı belirtiliyor. Yapılan çalışmaların zeminin iyileştirilmesi için yeterli olmadığı kaydedildi.




16 yıl önce