|

'Bu mücadele şampiyonluğu getirecek!'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal gösterdikleri mücadeleden dolayı futbolcularını tebrik ederek "Şampiyon olacağız" dedi. Attığı golle galibiyeti getiren Bekir İrtegün ise "Çok ahım şahım oynamadık" ifadelerini kullandı.

İha
00:00 - 16/02/2014 Pazar
Güncelleme: 22:45 - 16/02/2014 Pazar
Yeni Şafak
'Bu mücadele şampiyonluğu getirecek!'
'Bu mücadele şampiyonluğu getirecek!'

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, bugün kendileri için çok farklı bir gün olduğunu belirterek, "Bugün yüz binlerin katıldığı tarihi bir duruşun sembolüydü. Biz de sahada bu duruşa karşı mücadele ettik. Eksiktik ve cezalarımız vardı. Özellikle ikinci yarı ortaya koyduğumuz futbol takdire şayandı. Rakibimizin yedek kulübesinde oturan futbolcuları olmak üzere tek tek tebrik ediyoruz. Olağan üstü oynadılar. Beraberliği de yakaladılar. Kritik bir maç oldu. 2 haftadır kaybediyorduk. Ama bu mücadele bize şampiyonluğu getirecek. Şampiyon olacağız" dedi.

'Hiçbir zaman siyaset konuşmadık'

Tecrübeli çalıştırıcı, "Biz burada sadece futbolu konuşuyoruz. Biz hiçbir zaman siyaseti konuşmadık. Sahada elimizden geleni yapıyoruz. Ancak evrensel değerlerimiz var. Bunların gereklerini yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Bekir: Ahım şahım oynamadık

Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün ise iki haftadır düşüşte olduklarını hatırlatarak, "Bugün Fenerbahçe camiası için çok önemli bir gündü. Çok ahım şahım bir top oynamadık ama galibiyeti kazandık. Temiz bir maç oldu. Gol pozisyonunda topa karşı hamle yaptım, Yalçın'ın vuracağını sezdim. Burada kimin gol attığı önemli değildi. Ama bana nasip olması beni çok mutlu etti" diye konuştu.

Alper: Rakiplerimiz düşünsün

Fenerbahçeli bir diğer futbolcu Alper Potuk ise, geçen iki haftanın ardından bugünün çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Maça çok hırslı ve istekli başladık. Kazandığımız için çok mutluyuz. Büyük Fenerbahçe taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. Hocamız maçtan önce yaptığı konuşmada bana çok iş düşeceğini anlattı. Ben de elimde geleni yapmaya çalıştım. Puan farkı ile ilgili dışarıdan bir baskı olduğunu gösteriyorlar ama biz içeride iyiyiz. Kazanmaya devam edeceğiz. Bunu rakiplerimiz düşünsün" ifadelerini kullandı.

10 yıl önce