|

Cezalı pehlivanların dönüş tarihi belli oldu

Er meydanlarında geçen yıl 10 Temmuz itibarıyla ceza alan pehlivanların çayırlara dönüş tarihi belli oldu. Pehlivanların çayırlarla buluşma tarihi 4 Eylül.

Efkan Bucak
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 15:09 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Cezalı pehlivanların dönüş tarihi belli oldu
Cezalı pehlivanların dönüş tarihi belli oldu

Güreş severlerin bu yıl sıkça dile getirdiği 'Cezalı pehlivanlar ne zaman çayırlara dönecek?' sorusu yanıtını buldu. Geçen yıl 10 Temmuz itibarıyla ceza alan 16 pehlivan 4 Eylül 2014 itibarıyla sahalara dönebilecek. Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Genel Koordinatörü Mehmet Ayhan, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada konuyla ilgili gelecek hafta içi federasyon yönetim kurulunun toplanacağını ve resmi kararın alınacağını belirtti.

Bununla beraber söz konusu pehlivanlara şifahen 4 Eylül tarihi iletildiği öğrenildi. Bir pehlivan da bu bilgiyi doğruladı.

Buna göre Mustafa Güngör, Bilal Kıvrak, Süleyman Aykırı, Ahmet Selbest, Murat Aydoğdu, Ali Altun, Cemali Küçükgüçlü, Mustafa Seçim, Kürşat Şevki Korkmaz, Mustafa Ölmez, Gökhan Arıcı, Sermest Bulut, Bekir Seçim, Kazım San, Sinan Kaya, Abdullah Kaçmazoğlu 4 Eylül'den itibaren güreş turnuvalarına katılabilecek.

Gürbüz'ün durumu belirsiz

Başpehlivanlardan Serhat Gökmen geçen hafta çayırlara dönmüştü. 2011 ve 2012 Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz'ün durumu daha sonra belli olacak. Ünlü sporcu geçen hafta Antalya Büyükşehir Belediyespor'la imza töreni sırasında konuyla ilgili soruya "Net bir durum yok. Bu sene hiçbir güreşte güreşemeyeceğim. İnşallah önümüzdeki sene olacak. Ama ben ara vermeden çalışmalarıma devam ediyorum" diye yanıt vermişti.

Tebliğ tartışması

4 Eylül'de çayırlara dönecek pehlivanlardan bazıları bu tarihin geç olduğunu, Serhat Gökmen'den dört gün sonra kararın kendilerine tebliğ edildiğini bu nedenle kendilerinin de bu hafta sonu çayıra çıkmaları gerektiği görüşünde. Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Mehmet Ayhan "Cezaların başlangıç ve bitiş tarihleri resmi tutanaklara göre belirlenmektedir" dedi.

10 yıl önce