|

Er meydanlarının tek kadın antrenörü

Erkek sporu yağlı güreşin tek kadın antrenörü Leyla Metin sporcularının er meydanlarında kazandığı başarıların gururunu yaşıyor.

Efkan Bucak
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 19:44 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Er meydanlarının tek kadın antrenörü
Er meydanlarının tek kadın antrenörü

Kendisi de eski bir milli minder güreşçisi olan, defalarca kadınlarda Türkiye şampiyonu olup ay-yıldızlı mayoyu giyen Leyla Metin şu sıralar Bağcılar Halk Eğitim Merkezi'nde geleceğin güreşçilerini yetiştiriyor. Aynı zamanda özel bir okulda beden eğitimi öğretmenliği yapan Metin, minder güreşinden gelmesine rağmen sporcularını her fırsatta yağlı güreşlere de götürüyor.

'Yağlı güreş dayanıklılık kazandırıyor'

Güreş camiasında zaman zaman dillendirilen 'Yağlı güreş genç minder güreşçilerinin stilini bozuyor' ifadelerine katılmadığını belirten genç antrenör, 'Güreşçilerimi İstanbul ve yakın çevredeki turnuvalara götürüyorum. Yağlı güreş dayanıklılık kazandıran bir spor' dedi. Bağcılar Halk Eğitim Merkezi'nde yaklaşık 40 sporcusu olduğunu belirten başarılı çalıştırıcı, 'Hiçbir yerden destek almadan, kendi imkanlarımızla güreşçiler yetiştiriyoruz. Başarılı sporcularımızı güreşte iyi olan kulüplere kazandırıyoruz' diyerek amacının milli takıma sporcu yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Bununla beraber Leyla Metin'in öğrencileri yağlı güreşlerde de dereceler yapmaya başlamış durumda.

İmkansızlıklar nedeniyle Sancaktepe'ye kendi gayretleri ve velilerin yardımıyla yalnızca 23 sporcu getirebilen Leyla Metin müsabakalar sırasında sık sık kenardan sporcularına taktik verdi, onlarla yakından ilgilendi.


10 yıl önce