|

Fenerbahçe tarifesi

F.Bahçe, sahasında 8 sezondur puan vermediği G.Saray'ı bir kez daha eli boş gönderirken, namağlup unvanına da son verdi. 5. dakikada Semih ile öne geçen sarı-lacivertlilere 57'de 2. golü kazandıran Deivid, 78'de oyundan atıldı. F.Bahçe ikinci yarıda farkı artıracak çok fırsat bulup kullanamazken, bol eksikli Cimbom pozisyon bulamadı.

00:00 - 9/12/2007 Pazar
Güncelleme: 23:45 - 8/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe tarifesi
Fenerbahçe tarifesi

Ligde son haftalardaki çıkışıyla zirve yarışına ağırlığını koyan F.Bahçe, lider ve namağlup ünvanıyla Kadıköy'e gelen G.Saray'ı 2-0 yenerek hem rakibine ligdeki ilk yenilgisini tattırdı, hem de aradaki puan farkını bire indirdi. Kadıköy'de lig, Türkiye Kupası ve Avrupa maçları dahil olmak üzere 30. resmi maçında da yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, uzun süredir yenilmediği G.Saray'ı Kadıköy'den yine eli boş gönderdi. Maçın 5. dakikasında Alex'in pasıyla topla buluşan Semih sarı-lacivertlileri öne geçiren golü attı: 1-0.

CARLOS VURDU, DEİVİD BİTİRDİ

İkinci yarıda G.Saray'ı sahadan silen bir Fenerbahçe vardı. Sarı-lacivertliler, 49'da Semih ve 50'de Aurelio ile net pozisyonları değerlendiremedi. 57'de Roberto Carlos'un serbest vuruşunda savunmadan dönen topu Deivid ağlara göndererek F.Bahçe'yi 2-0 üstünlüğe taşıyan golü attı. 61'de Aurelio'nun şutu az farkla auta çıktı. 66'da Alex'in bıraktığı topa Samih dokunamadı. 78'de Deivid'in kırmızı kart görmesiyle son 12 dakikayı 10 kişi oynayan sarı-lacivertliler, sahadan 2-0 galip ayrılıp CSKA Moskova maçı öncesi de moral buldu.

Aurelio koşmaya doymadı

F.Bahçeli futbolcu, tam 10 bin 252 metre koşarak takımını sırtlarken, ona en çok yaklaşan takım arkadaşı Selçuk oldu. F.Bahçe'nin toplamda G.Saray'dan daha fazla koşması maçın özeti gibiydi.

Fenerbahçe-Galatasaray maçında en fazla koşan Mehmet Aurelio oldu. Aurelio 10 bin 252 metre koşarken, Galatsaray'da en çok koşan futbolcu ise 8 bin 688 metreyle Song oldu. Fenerbahçe,toplam 77bin 989 metre, Cimbom ise 76bin 6 metre mesafe katetti.

Kral Arthur!

Teknik direktör Arthur Zico yönetiminde derbi maçlarda başarılı bir performans ortaya koyan F.Bahçe, son 6 karşılaşmadır yenilmiyor. Türkiye'deki 2. sezonunu geçiren Zico, sarı-lacivertli takımın başında çıktığı toplam 9 derbi maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de yenilgi yaşadı. Zico önderliğinde F.Bahçe, ezeli rakiplerine toplam 12 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü. Fenerbahçe, Zico ile birlikte üst üste 5. derbiden de galibiyetle ayrılmayı başardı.

FUTBOLCULARDAN DERBİ YORUMLARI

Alex: Daha farklı olabilirdi. Zico'nun dediklerini tam olarak sahaya yansıtamadığımızı düşünüyorum.

Selçuk: Taraftarımız çok bilinçli ve hiçbir şekilde olay çıkmasına izin vermiyorlar. Futbolcular kadar taraftarı da kutlamak lazım.

Kezman: Kazanmak çok önemliydi şimdi sadece bir puan gerideyiz ve zirve için çalışmalarımız devam edecek. Semih'in başarısı beni mutlu ediyor.

Uğur Boral: Herkesin düşündüğü gibi Fenberbahçe galip geldi. Günümüzde olduğumuzda yenemeyeceğimiz takım yok. G.Saray bizimle oynamadığı için namağluptu.

Deivid: Gördüğüm kırmızı kart haksızdı. Orada iki oyuncu birbiriyle tartışıyordu. Bence orada oyuncu atılacaksa ikimizin de atılması gerekiyordu ancak bu şekilde daha adeletli olurdu.

Song: G.Saray gibi oynamadık. F.Bahçe gibi bir takım karşısında bu tip kolay goller yerseniz yenilirsiniz.

Sabri: Golü çok erken yedik. İkinci yarıda oyun ortada giderken bir anda şanssız bir şekilde bir golü daha kalemizde gördük. Çok temiz ve güzel bir maç oldu. Herkesin iyi bir maç izlediğini düşünüyorum. Sahada ve tribünde hiçbir olay olmaması güzeldi.

16 yıl önce