|

Fener'den tura tokat

Sarı-lacivertliler, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta, karşısında beklemediği kadar dişli bir rakip buldu. 2. Lig temsilcisi son dakikaya kadar güçlü rakibine soğuk terler döktürdü. Dondurucu soğukta oynanan düelloda Tokat Arif'le şoku yaşattı. F.Bahçe Alex ve Topuz'la görüntüyü değiştirdi. Abdullah'la eşitlenen tabelayı Güiza bozdu, 3'te 3 yapan F.Bahçe son 8'e kaldı

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 14/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 00:15 - 14/01/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Fener'den tura tokat
Fener'den tura tokat

Fenerbahçe, Türkiye Kupası A Grubu maçında 2. lig takımlarından Tokatspor'u 3-2 mağlup etti. Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çimlerinin bakımda olması nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı kazanan sarı-lacivertliler, çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. 2. dakikada Alex'in pasında Güiza'dan önce kaleci Ergin ceza sahasına çıkarak tehlikeyi uzaklaştırdı. 19. dakikada hiç atak geliştiremeyen Tokatspor beklenmedik şekilde golü buldu. Arif'in uzak mesafeden nefis vuruşu kaleci Volkan Babacan'ın üzerinden filelere gitti: 0-1. 26. dakikada Fenerbahçe, Vederson'un ortasında Alex'in kafa ile attığı golle maça denge getirdi. 36. dakikada Fenerbahçe Alex'in kafa ile indirdiği topta kaleciyle karşı karşıya kalan Güiza topu kale yerine auta attı.





GÜİZA BU KEZ AFFETMEDİ

49. dakikada Mehmet Topuz'un ceza sahası içinde şutu kaleci Ergin'den döndü, ardından tekrar Mehmet topu bu kez boş kaleye göndererek Fenerbahçe'yi öne geçiren golü attı: 2-1. 50'de Alex'in vuruşunu kaleci kurtardı. 51. dakikada Tokatspor Arif'in pasında Abdullah'ın attığı golle maçta yeniden eşitliği sağladı: 2-2. 56'da Bekir'in ceza sahası içinde vuruşunda kaleci Ergin gole izin vermedi. 57'de Mehmet Topuz'un pasında Güiza bu kez affetmedi ve topu kalecinin solundan ağlara göndererek Fenerbahçe'yi 3-2 üstünlüğe taşıdı. 68'de Güiza'nın Fenerbahçe ceza sahası içinde şutu Tokatspor'dan Ogün'ün kafasına çarparak kale direğinin az farkla yanından auta gitti. 74'te Vederson'un serbet vuruşu kaleciden döndü, ardından boş pozisyonda Bilica topu kale yerine auta attı.





Fener'e Olimpiyat'ta deplasman havası

F.Bahçeli taraftarlar, Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki bakım nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'na alınan maça ilgi göstermedi. Sarı-lacivertli taraftarlar, havanın da soğuk ve yağışlı olması nedeniyle karşılaşmaya ilgisiz kalırken Tokatsporlu taraftarların sayıca daha çok olduğu gözlendi. Tokatsporlu futbolseverler, ailesi Tokatlı olan F.Bahçeli futbolcu Uğur Boral'a maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulundu. Öte yandan Emre Belözoğlu'nun vefat eden 11 yaşındaki kuzeni Çağatay Bahçekipalı'nın cenazesi Zeytinburnu Yenidoğan Camii'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.


Güiza'ya Milan kancası

Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Daniel Güiza, dünyaca ünlü İtalyan kulübünün transfer listesinde olduğu ileri sürüldü. İspanyol yıldız için 12 milyon euroyu gözden çıkaran İtalyan yöneticilerin önümüzdeki günlerde resmi teklif için F.Bahçe Kulübü'nün kapısını çalacağı kaydedildi. Devre arası transfer döneminde Güiza'nın adı Rusya'nın Zenit ve İspanya'nın Valencia kulüpleriyle anılmıştı. Güiza, İspanya'nın Mallorca Kulübü'nden 14 milyon euro bonservis bedeliyle transfer edilmişti.


Gökhan Ünal F.Bahçe'ye yakın

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Gökhan Ünal'a en ciddi teklifin F.Bahçe'den geldiğini söyledi. NTV Spor Radyo'ya Gökhan Ünal'ın transfer sürecini anlatan Yener, “Futbolcumuzu F.Bahçe ve G.Saray ısrarla istiyor. Tabii ki F.Bahçe, transfer dönemlerinde bir futbolcuyla ilgilenmişse her zaman biraz daha önde olur. F.Bahçe'nin teklifi, G.Saray'ın teklifinden çok daha ciddi” ifadelerini kullandı.




14 yıl önce