|

Filenin Sultanları'na kesintisiz destek

Türkiye Voleybol Federasyonu ile Vakıfbank Bayan Voleybol Milli Takımları ana sponsorluğu anlaşmasını bir yıl daha uzattı.

Cihan
00:00 - 30/04/2013 Salı
Güncelleme: 13:19 - 30/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Filenin Sultanları'na kesintisiz destek
Filenin Sultanları'na kesintisiz destek

VakıfBank bayan voleyboluna 1986 yılında Ankara'da kurduğu VakıfBank Spor Kulübü ile başlayan yatırım ve desteğine, 27'nci yılında milli takımlar sponsorluğuyla devam etme kararı aldı. Takım sporları içinde Türkiye'ye büyük başarılar kazandıran bayan voleybolunda 2010 yılı eylül ayından bu yana A Milli, 2011 yılı Nisan ayından bu yana da A, Genç ve Yıldız Milli Takımlar'ın ana sponsorluğunu üstlenen VakıfBank, Türkiye Voleybol Federasyonu ile olan sözleşmesini bir yıl daha uzattı.

Önümüzdeki yaz döneminde önemli turnuvalarda mücadele edeceği belirtilen Bayan Voleybol Milli Takımı'nın, bu destekle, Türkiy'ye madalyalar kazandırma yolunda önemli bir moral desteğe de sahip olacağı açıklandı. VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil'in imza attığı sözleşme ile bir yıl daha uzatılan milli takımlar sponsorluğunun A, U-23, Genç ve Yıldız Milli Takımlar olmak üzere tüm kategorileri kapsadığı açıklandı.

VakıfBank Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen imza törenine A Milli Takım kaptanlarından Neslihan Demir, U23 Milli Takım kaptanlarından Melis Gürkaynak, Genç Milli Takım kaptanı Damla Çakıroğlu ve Yıldız Milli Takım kaptanlarından Pelin Aroğuz da katıldı.

VAKIFBANK İLE VOLEYBOLUN ÖZDEŞLEŞMESİ GURUR VERİCİ

Türkiye Voleybol Federasyonu ile ana sponsorluk anlaşması imzalayan VakıfBank'ın Genel Müdürü Halil Aydoğan, kulüpler düzeyinde gelen Avrupa şampiyonluğunun milli takım tarafından da tekrarlanacağına olan inancını vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

'Takım sporları içinde Türkiye'ye en büyük başarıları yaşatan branşlardan biri de bayan voleybolu. VakıfBank isminin voleybol ile giderek özdeşleşiyor olması bizlere büyük gurur veriyor. Bir sosyal sorumluluk alanı olarak gördüğümüz voleybola yönelik yatırımlarımızı, kendi adımızı taşıyan kulüple sınırlandırmak yerine, daha genele yaymak istedik ve bu amaçla 2.5 yıl önce Bayan Voleybol Milli Takımları Ana Sponsorluğunu üstlendik. Bu konuda elimizi taşın altına koymanın, en çok da bizim görevimiz olduğuna inandık.

A, Genç ve Yıldız olmak üzere tüm kategorilerde voleybolumuza milli düzeyde destek verdik. Bizim sponsorluğumuz sürecinde Yıldız Kız Milli Takımımız, Avrupa ve dünya şampiyonu, Genç Kız Milli Takımımız aynı şekilde Avrupa şampiyonu olurken, A Milli Takımımız son Avrupa şampiyonasında üçüncü olma ve 52 yıl aranın ardından ülkemizi olimpiyatlarda temsil etme başarısını gösterdi.

Dünyada genç ve yıldız bayanlar takımımız 4'üncü sırada. A Milli Takımımız ise ilk 10 içerisinde yerini aldı. Bugün sponsorluk anlaşmamızı bir yıl daha uzatırken, ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil eden voleybol milli takımlarımızın, önümüzdeki yıllarda da bizleri gururlandırmaya devam edeceğine inanıyorum.'

MUTLUGİL: SPONSORLUĞUN ARDINDAN BAŞARILAR ARTTI

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ise VakıfBank'ın Türk voleyboluna olan katkısının önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

'2010 yılından bu yana A Milli; 2011'den bu yana da tüm yaş gruplarında milli takımlarımıza sponsor olan VakıfBank ile olan işbirliğimizi, bu sene U-23 Milli Takımımızı da dahil ederek, 2013-2014 sezonu için uzatmış olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Şunu söylemek isterim ki; VakıfBank, Türkiye'deki bayan voleybolunun önemli bir parçasıdır. VakıfBank'a Türk voleyboluna verdiği süregelen destek için Türkiye Voleybol Federasyonu ve şahsım adına teşekkür ederim. Bu anlaşmaya devam etmek bizi mutlu ediyor.

Yıldız, Genç ve A Milli Takım kategorisindeki Bayan Milli Takımlarımız, VakıfBank ile 2011 yılında yaptığımız sponsorluk anlaşmasından bu yana Türkiye'de ve dünyada çok büyük başarılara imza attı. A Bayan Milli Takımımız 2013 dünya sıralamasında 7'nci, Yıldız Kız ve Genç Bayanlarımız ise 4'üncü sırada bulunuyor. Sponsorumuz VakıfBank, bu süreç içerisinde takımlarımıza büyük destek verdi. Bu desteğin devamı ile başarılarımızın artarak tekrar edeceğine ve bu başarılara U-23 Milli Takımımızın başarılarının da ekleneceğine olan güvenimiz tam.

Son olarak, başarılarından dolayı bayan takım oyuncularımızı ve teknik kadrolarını da kutluyor, VakıfBank ile daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Bu anlaşmanın da hepimize hayırlı olmasını ve VakıfBank ile olan uyumlu işbirliğimizin uzun yıllar devam etmesini dilerim.'

ÜLKEMİZE ŞAMPİYONLUK KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

A Milli Takım kaptanlarından Neslihan Demir de imza törenindeki konuşmasında, 'Voleybol Milli Takımı olarak katıldığımız turnuvalarda elde ettiğimiz başarıların arkasında sponsorlarımızın bize verdiği desteğin önemli bir yeri var." diyerek şöyle devam etti:

"Bunu geçtiğimiz yıl gittiğimiz Londra Yaz Olimpiyat Oyunları'nda da yakından gördük. Orada edindiğimiz deneyimi bu yıl Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları'nda ve diğer turnuvalarda madalya ve şampiyonluk olarak ülkemize kazandırmak istiyoruz. Bu yolda bize verilen desteğe çok teşekkür ederiz.'

'Spor kültürü olan kurumların desteği çok önemli.' diyen U-23 Milli Takım kaptanlarından Melis Gürkaynak ise şöyle devam etti:

"Türkiye'yi bu yıl Meksika'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasında temsil edecek olan VakıfBank gibi spor kültürü olan kurumların desteği Türk voleybolu için çok önemli. Özellikle altyapılarda ve milli takımlardaki oyuncular bunun önemini çok iyi bilir. Bu katkı sadece büyükler kategorisiyle sınırlı olmadığı için en büyük kazancı Türk voleybolu ve bu spora gönül veren seyircilerimiz kazanıyor. Yurt dışında aldığımız başarılar sayesinde voleybol çok geniş bir kitleye ulaşıp yeni yıldızlar Türk sporuna kazandırılıyor. Bu nedenle katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz.'

11 yıl önce