|

Gözler Avni Aker Stadyumu'nda FB: 3 - TS: 1

Burak (Trabzonspor), Emre, Bienvenu, Cristian (Fenerbahçe)

00:00 - 6/05/2012 Pazar
Güncelleme: 18:30 - 6/05/2012 Pazar
Yeni Şafak
Gözler Avni Aker Stadyumu'nda FB: 3 - TS: 1
Gözler Avni Aker Stadyumu'nda FB: 3 - TS: 1

Spor Toto Süper Final 5. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. 3. dakikada Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 31. dakikada Bienvenu farkı 2'ye çıkardı. 45+5'de Burak karambolde topu filelerle buluşturdu. 2-1. ilk yarı bu skorla tamamlandı.


Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:


Stat:
Hüseyin Avni Aker
Hakemler:
Mustafa Kamil Abitoğlu, Mehmet Cem Hanoğlu, Asım Yusuf Öz
Trabzonspor:
Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Zokora, Colman, Serkan, Alanzinho, Olcan, Burak
Fenerbahçe:
Volkan, Ziegler, Bekir, Emre, Yobo, Stoch, Bienvenu, Cristian, Selçuk, Gökhan, Dia


Trabzonspor-Fenerbahçe maçından notlar

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmaya ev sahipliği yapan Hüseyin Avni Aker Stadı, önemli günlerinden birini yaşadı.

Yaklaşık 25 bin dolayında bordo-mavili taraftar, 16.30'da stat kapılarının açılmasıyla Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerini doldurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe'yi protesto etmek için kentte yürüyüş düzenleyen bordo-mavili taraftarlar, maç öncesi tribünde de sloganlarına devam ederek takımlarına destek verdiler.

Fenerbahçe taraftarının yer almadığı Hüseyin Avni Aker Stadı'nın misafir takım tribününde kadın ve çocuk taraftarlar maçı izlediler.


Trabzonspor'da tek değişiklik Glowacki

Trabzonspor'da geçen hafta Galatasaray maçı kadrosuna göre tek değişiklik yapıldı. Teknik direktör Şenol Güneş, sarı-kırmızılı takım ile oynanan maçta sakatlanan genç oyuncu Mustafa Yumlu'nun yerine stoperde Arkadiusz Glowacki'yi görevlendirdi.

En son normal sezonun 22'inci haftasındaki Eskişehirspor maçında ilk 11'de oynayan Polonyalı oyuncu, ligde 16 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Sakatlığı bulunan Volkan Şen, geçen haftaki Galatasaray maçında olduğu gibi yine kadroda yer alamazken oynayabilecek seviyeye gelen Halil Altıntop ise yedek soyundu.


Kocaman'dan 3 değişiklik

Fenerbahçe'de ise teknik direktör Aykut Kocaman, geçen hafta 1-0 yenildikleri Beşiktaş maçı kadrosuna göre 3 farklı oyuncuya ilk 11'de görev verdi.

Kocaman, sakatlığı bulunan Alex'in yerine Emre'yi, Mehmet Topuz'un yerine Dia'yı oynattı. Mehmet Topuz gibi Semih'i de yedek kulübesine çeken Kocaman, Bienvenu'yü forvette sahaya sürdü.


Geniş güvenlik önlemleri

Fenerbahçe'nin dün Trabzon'a gelişinin ardından kentte sarı-lacivertli takım için geniş güvenlik önlemleri alındı. Fenerbahçe takımının kaldığı otelden Hüseyin Avni Aker Stadı'na ulaşan güzergahta olası bir olumsuzluğa karşı güvenlik görevlileri görev aldı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'na meşale, maytap ve kesici aletler sokulmaması için de tedbirler alındı.


Fenerbahçe otobüsünün camı çatladı

Fenerbahçe Takımı'nı taşıyan otobüsün camı, bordo-mavili taraftarların attığı şişe ile çatladı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelen sarı-lacivertli ekibe protokol tribün önüne bekleyen bordo-mavili taraftarlar sloganlarla tepki gösterdi.

Taraftarlar tarafından atılan bir şişe otobüsün camının çatlamasına neden oldu.


Halil Altıntop'a ödül

Hayatını kaybeden eski Galatasaray ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ali Uras için saygı duruşunda bulunuldu.

Kale arkasındaki taraftarlar, bulundukları tribünün önüne, 'Üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz', 'Namus dediğin nedir ki beş harfli bir kelime' yazılı pankartlar astı.

Trabzonsporlu oyuncular ısınmak için sahaya 'AB reformlarıyla daha dinamik Türkiye' yazılı pankart ile sahaya çıktı.

Trabzonspor'da Nisan ayının oyuncusu seçilen Halil Altıntop'a, kulüp başkan yardımcısı Necmettin Aytekin tarafından maç öncesi ödülü verildi.


Zokora, Emre ile tokalaşmadı

Maç öncesi seromonide Trabzonsporlu Zokora, kendisine ırkçı sözler söylediğini iddia ettiği Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ile tokalaşmadı.

Kaptan olarak çıkan Emre Belözoğlu, elini uzatmasına karşın Fildişi Sahilli oyuncu elini arkasına çekerek bu oyuncuya el uzatmadı.


Kocaman ile Güneş başarılar diledi


Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş maç öncesi yedek kulübesine giderek Aykut Kocaman'a sarılarak başarılar diledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir protokol tribünde karşılaşmayı izlediler. 

Karşılaşma öncesi bordo-mavili taraftarlar ellerindeki beyaz kartonları açarak TFF'yi protesto etti.


Trabzonspor taraftarından Fenerbahçe'ye tepki

Fenerbahçe, Süper Final Şampiyonluk Grubu 5. haftasında Trabzonspor ile oynayacağı maç için Avni Aker Stadı'na geldiğinde bordo-mavili taraftarlar tepki gösterdi.


Sarı-laciverli kafileyi taşıyan otobüse madeni para ve su şişeleri fırlatan taraftarlar, otobüsün bir camını çatlattı.


Bu arada, Trabzonspor kafilesi de stada geldi. Bordo-mavili taraftarlar, stada girişte takımlarına sevgi gösterilerinde bulundu.


Bordo-mavili taraftarlardan protesto yürüyüşü

Trabzonspor taraftarları, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şike ve teşvik primi iddialarına yönelik aldığı kararı yürüyüş yaparak protesto etti.

Atatürk Alanı'nda toplanarak kolbastı ve horon oynayan bordo-mavili binlerce taraftar, daha sonra, bu akşam Spor Toto Süper Lig Şampiyonluk Grubu'nda takımlarının Fenerbahçe ile karşılaşacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'na doğru yürüyüşe geçti.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüşte taraftarlar, TFF ve Fenerbahçe aleyhine slogan attı.

Kahramanmaraş Caddesi'ni takip ederek stat önüne kadar yürüyen taraftarlar, daha sonra dağıldı.

12 yıl önce