|

Bilic'e şok: İngiltere'de tribünde

UEFA'nın talimatına göre; tribüne gönderilen teknik direktör, bir sonraki maç cezalı oluyor. Bilic, hakeme kesinlikle küfür etmediğini belirtti. Normal prosedür uygulandı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:43 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Bilic'e şok: İngiltere'de tribünde
Bilic'e şok: İngiltere'de tribünde

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında Arsenal karşısında iyi oyunla golsüz berabere kalırken son dakikalarda hakem tarafından tribüne gönderilen teknik direktör Slaven Bilic'i kaybetti. Karşılaşmanın hakemi Milorad Mazic tarafından uzatmaların 4. dakikasında tribüne gönderilen Hırvat teknik adam, UEFA tarafından 1 maç cezaya çarptırıldı; bu karar kulübe iletildi. UEFA'nın talimatları gereği Slaven Bilic, rövanş maçında takımının başında olamayacak. UEFA talimatlarına göre, Disiplin Komitesi aksi bir karar vermediği halde; bir futbolcu veya kulübede yer alan bir yetkili oyun dışına gönderildiği anda otomatik olarak bir sonraki maçta cezalı duruma düşüyor.

HAKEM 'KÜFÜR ETTİ' DESEYDİ CEZA KATLANACAKTI

Bilic'in durumunda karşılaşmanın hakeminin raporu da büyük önem teşkil ediyordu ancak raporda korkulan olmadı. Hakem Milorad Mazic, raporunda Beşiktaş Teknik Direktörü'nün küfür etmediğini, sadece pozisyona aşırı bir şekilde itiraz ettiğini yazdı. Bu ifade sonrası Bilic'e katlamalı ceza gelme ihtimali ortadan kalktı ve 1 maçlık normal prosedür uygulandı. Bilic'in cezasının kalkma ihtimali ise Beşiktaş Kulübü'nün yapacağı itiraza bağlı. Siyah-beyazlılar, itiraz eder; UEFA Disiplin Komitesi de kabul ederse Bilic, rövanşta kulübede olabilir. Beşiktaş Hukuk Kurulu, Bilic'in kulübede yer alma ihtimalleriyle ilgili soruşturma yürütüyor.

ALTTAN ALDI, MAÇ SONU HAKEME OLAYI ANLATTI

Hakeme yaptığı itirazın dozunu kaçırdığının farkında olan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in maç sonunda küfür etmediğini belirttiği öğrenildi. Hakem Milorad Mazic ve ekibinin odasına da giden Hırvat çalıştırıcının, hakemle olayın nasıl geliştiğini tartıştığı, hakemi bir nevi haklı bularak yaptığı davranıştan dolayı özür dilediği kaydedildi. Bilic'in bu tutumu, hakemin raporuna da olumlu yansımış oldu.

Bilic'siz uçamıyor

Arsenal karşısında Slaven Bilic'in tribüne gönderilmesiyle İngiltere'deki rövanşta kulübede hocasız maça çıkma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Beşiktaş'ta istatistikler korkutuyor. Bilic, geçen sezon da 4'te 4 ile çıkılan, 2-1 yenikken tatil edilen ve hükmen kaybedilen Galatasaray maçında hakeme yaptığı itirazdan dolayı tribüne gönderilmiş; cezası ise 3 maç olmuştu.

BİLİC'SİZ 1 GOL ATABİLDİ

Bu 3 maçta Beşiktaş'ın sezona bedel kayıpları ard arda gelmişti. Bilic'in kulübede olmadığı maçların ilkinde Antalyaspor'a deplasmanda 2-0 kaybeden Beşiktaş, ardından Eskişehirspor'u 1-0 yense de son maçta sahasında Rizespor ile golsüz berabere kaldı. Bu üç maçta sadece 1 gol atabilen Kartal, 5 puan kaybı yaşadı.

Ağır fatura çıkabilir

Passolig konusunda UEFA'yı bilgilendirmeyen Beşiktaş yönetimi, cezayla karşı karşıya. UEFA için ayrılan bin kişilik misafir tribününün biletlerini teslim almaya gelen UEFA yetkilileri, plastik bilet uygulamasıyla karşılaşınca sorun patlak verdi. Yönetime plastik biletleri soran UEFA, yönetimden 'Türkiye'de elektronik bilet uygulaması geçerli ve bu tek maçlık elektronik bilet' cevabını aldı. UEFA, biletlerin üzerinde iki takımın ambleminin olması gerektiğini söyleyerek tutanak tuttu ve Beşiktaş Kulübü hakkında soruşturma başlattı.

MEŞALELER YAKILDI

Olimpiyat Stadı'ndaki problemler sadece plastik biletle de sınırlı kalmadı. Maç esnasında rahatsızlanan bir taraftar için sahaya giren ambulans da kulübün başına dert oldu. UEFA talimatlarına göre rahatsızlanan kişi, sedyeyle ambulansa taşınması gerekiyor. Taraftarların statta meşaleler yaktıkları, bu meşalelerin gözlemci raporuna eklendiği kaydedildi.

BİR DARBE DE WENGER'DEN

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger de Beşiktaş'ın başına iş açacak. 'Sahayı terk ederken bana bir şişe veya başka bir şey atıldı. Durumu UEFA'ya bildirdim' diyen Wenger'in bu şikayeti de diğerlerinin üzerine eklenince ceza kaçınılmaz oldu.

Ersan korkuttu Atiba yetişiyor

Arsenal karşısında savunmada başarılı bir oyun ortaya koyan Ersan Gülüm'ün sağ omuz bağında yırtık oluştu. Dünkü idmana çıkmayan tecrübeli futbolcunun sakatlığının ciddi olmadığı kaydedildi. Sakatlığı nedeniyle Arsenal'e karşı oynamayan Atiba'nın da 27 Ağustos'ta oynanacak rövanşta forma giyebileceği belirtildi.

Vurmak aklımda yoktu

Santra vuruşu sonrası topu orta sahadan kaleye gönderen, kalecinin son anda topu çıkarmasıyla tarihi gol fırsatını kaçıran Demba Ba, pozisyonun Oğuzhan'ın eseri olduğunu söyledi. 'İlk başta aklımda kaleye vurmak yoktu' diyen Senegalli forvet, 'Oğuzhan bana baktı ve kaleciyi gösterdi. Ben de denedim' ifadelerini kullandı.

60 bin taraftardan 3 milyon TL cepte

Arsenal karşılaşmasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda tribünlerde yaklaşık 60 bin taraftar yer alırken siyah-beyazlı kulüp, bu sayı sonrası gişe hasılatından 3 milyon TL gelir elde etti. 75 bin taraftar hedefi koyan Beşiktaş yönetimi, bu sayıya ulaşamasa da takıma olan destekten maddi manevi memnun kaldı.

Wenger'in Arsenal'i şanslıydı

Beşiktaş'ın Arsenal karşısında sergilediği iyi futbol, dünya basınında geniş yer buldu. Arsenal'in İstanbul'da direndiğini kaydeden gazeteler, 0-0'lık sonucu Arsenal için avantaj olarak değerlendirdi.

UEFA: 'Arsenal direnerek Beşiktaş'ı engelledi' 'Arsenal'ın sahadan beraberlikle ayrılması önemli.'

BBC: 'Beşiktaş oyunun tek hakimiydi. Rövanşa çıkmayı tamamen hak etti.'

GUARDİAN: 'Arsenal Beşiktaş kasırgasını atlattı' 'Tur atlamak için Mesut Özil, önemli bir sorumluluk yüklenmeli'

INDEPENDENT: 'Arsenal seyirci baskısı nedeniyle zor anlar yaşadı' 'Beşiktaş iyiydi ama şanssızdı'

MİRROR: 'Arsene Wenger'in Arsenal'i çok şanslı' '12 maçlık seri sonlandı'

SKY SPORTS: 'Chambers dışında ümit yok. 'Taraftarlar İngilizlerin konsantrasyonunu bozdu'

DAİLY TELEGRAPH: 'Arsenal kırmızı kart gördü'

THE TİMES: 'Wenger ateş altında'

DAİLY EXPRESS: 'Arsenal boş çekerken Ramsey kırmızı gördü' 'Beşiktaş patlamaya hazır düdüklü tencere'

THE SUN: 'En İyi Gecemiz Değil'

İSPANYOL BASINI

MARCA: 'Beşiktaş galibiyeti hak ediyordu' 'Demba Ba'nın fizik gücü Arsenal'i dağıtmaya yetti'

AS: 'Son kararı rövanş maçı verecek' 'Arsenal'i zor bir 90 dakika bekliyor'

ALMAN BASINI

SPİEGEL: 'Arsenal, Mesut ve Podolski'nin eksikliğini hissetti' 'Beşiktaş rakibini korkuttu'

DİE WELT: 'Alman oyuncuların yokluğu, Arsenal'in hücum gü-

cünü azalttı'

10 yıl önce