|

Kartal'a yazık oldu

Demba Ba'nın daha ilk saniyede santradan gollük vuruşu Arsenal'i şaşkına çevirdi. Demba Ba'nın ilk yarı biterken ve Olcay'ın da 2. yarının başında kaçırdığı iki net gol pozisyonu, İngiltere'ye büyük avantajla gitme şansını kaçırdı. Arsenal'e kalesini kapatan Kartal'ın bir pozisyonda imdadına direk yetişti. Umutlar 27 Ağustos'taki rövanşa taşındı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:14 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kartal'a yazık oldu
Kartal'a yazık oldu

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi Play-off turu maçında İngiltere'nin ünlü takımı Arsenal takımı ile golsüz berabere kalarak tur umudunu son maça taşıdı. Rakibi karşısında daha ilk saniyelerde Demba Ba ile tehlikeli olan siyah-beyazlılar, ilerleyen dakikalarda zaman zaman kalesinde tehlikeli anlar yaşasa da rakibine oranla daha üstün bir futbol sergiledi. 9'da Oğuzhan'ın ortasında Demba Ba, ceza alanı içi sol çaprazından gelişine çok sert vurdu ama kaleci son anda kurtardı. 10'da Giroud ayağının kaymasıyla etkili vuramayınca Tolga topa sahip oldu. 38'de savunmadan sıyrılan Wilshere'ın şutunda Tolga uçarak topa sahip oldu. 44'te Chambers'dan topu kapan Demba Ba'nın yerden vuruşu az farkla auta gitti. İkinci yarıya iki takım da hızlı girerken, daha sonraki dakikalarda oyun zaman zaman sertleşti.

47'de Giroud'un pasında Sanchez'in zayıf vuruşunda savunmaya çarpan top kaleci Tolga'da kaldı. 48'de Oğuzhan'ın pasında soldan ceza sahasına giren Olcay topu sağa çekip sağ köşeye plase vuruşunu yaptı, ancak top direğin hemen yanından auta çıktı. 79'da Cazorlo'nun serbest vuruşunda yerden seken topu Tolga iki hamlede kontrol etti. 88'de Chamberlain'in vuruşunda top sağ direğe çarparak auta gitti.

Atiba yetişmedi sağ kanatta İsmail

Sakatlığı nedeniyle Arsenal maçında oynama ihtimali düşük olan Atiba'dan zorlu karşılaşma öncesi kötü haber geldi. Dizinden sakatlığı bulunan Kanadalı orta saha, sağlık ekibinin raporu sonrası 18 kişilik kadrodan çıkartıldı. Oyuncusunu rövanşı düşünerek riske etmeyen Hırvat teknik adam, Atiba'nın yokluğunda orta sahada Veli'nin yanına Necip Uysal'a forma verdi. Feyenoord maçında sağ bekte oynayan Necip'in yerine ise sürpriz bir kararla İsmail Köybaşı görev yaptı.

Maç golle başlıyordu

Karşılaşmaya Beşiktaş başlarken Demba Ba, kameraların bile zor yetiştiği pozisyonda santradan Arsenal kalesini yokladı. Kalecinin önde olduğunu gören Senegalli yıldızın şutu tam hedefe doğru yöneldi; Arsenal kalecisi topu güçlükle oyun alanına tokatlayabildi.

Olimpiyatta 60 bin taraftar

Beşiktaş'ın dün akşamki Arsenal maçını yaklaşık 60 bin taraftar izledi. Beşiktaş'ın bu maç için 52 bin bilet sattığı, 7 bin kombinesi bulunan taraftarlarla birlikte yaklaşık 60 bin kişinin maçı izlediği bildirildi. Siyah-beyazlıların Feyenoord maçını da 55 bin kişi izlemişti. Beşiktaş yönetimi dünkü maça en az 70 bin kişi bekliyordu.

SEBA İÇİN SİYAH FORMA

Normalde iç saha maçlarını beyaz forma ile oynaması gereken Beşiktaş, Onursal Başkan Süleyman Seba'nın vefatı nedeniyle UEFA'dan aldığı özel izinle maça siyah formayla sahaya çıktı. Karşılaşma öncesi ayrıca Süleyman Seba'nın vefatı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar da Seba'ya yönelik tezahüratlar yapılırken, statta 'Eski dostlar' şarkısı çalındı.

Oğuzhan bin pişman

Arsenal beraberliğini değerlendiren Oğuzhan Özyakup, 'Maça iyi başladık, Üstün olan taraf bizdik. Oynadığımız oyuna galibiyet yakışırdı. İlk yarıda net pozisyonlar bulduk. Galibiyeti hak etmiştik. Pozisyonları değerlendirip avantajlı bir skorla gidebilirdik. Bu oyun bize özgüven verecektir.' dedi.

4 eski Kartal sahada

Beşiktaş'ın 48 yıl önce kaptan Recep Adanır'ın jübilesinde Arsenal'la karşılaşan ve 2-0 galip gelen kadrosunda yer alan bazı futbolcular da maça geldi. 1966'da Arsenal'a karşı forma giyen Recep Adanır, Necmi Mutlu, Fehmi Sağınoğlu ve Sami Şenol'a plaket verildi.

Wenger: Sıkışık bir oyundu

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Beşiktaş'ın iyi savaştığını kaydederek 'Çok sıkışık bir oyun oldu. Bu tür maçlar her zaman zordur' dedi. Wenger, 'Rövanşta bu işi başaracağız' şeklinde iddialı konuştu.

Passolig'de lider Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarında hayata geçirilen elektronik bilet uygulamasında çıkarılan Passolig kartında en çok satışı Beşiktaş Kulübü gerçekleştirdi. Passolig İletişim Direktörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Passolig takım sıralamasında geçen hafta 38 bin 392 kartla ikinci olan Beşiktaş, 46 bin 460 kartla ilk sıraya yükseldi. Geçen hafta 39 bin 348 kartla ilk sırada yer alan Galatasaray ise 46 bin 376 kartla ikinci sırada bulunuyor.

Arda Turan'dan Beşiktaş'a destek

İspanya'nın Atletico Madrid takımında forma giyen Arda Turan'dan Beşiktaş'a destek mesajı. Milli futbolcu önceki günlerde arkadaşı olan bir gazeteciye verdiği sözü tuttu ve Beşiktaş formalı resmini Arsenal maçı öncesi Instagram hesabından paylaşarak, 'Avrupa'da Beşiktaş'a gönülden başarılar. Dualarımız onlarla. Süleyman Seba anısına...' diye yazdı.

'Zafer bizim olacak' pankartına A engeli

Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçı olan Arsenal karşılaşması için hazırladığı pankarta UEFA yetkililerinden izin çıkmadı. Nedeni ise pankartta yer alan 'A' harfinin, anarşizmin simgesi olması... İtalyanca yazılan pankartta; 'La Vittoria Sara Nostra', Türkçe 'Zafer bizim olacak' yazılıydı. Beşiktaş taraftarı, bu pankartla rekor denemesi yapmayı planlıyordu.

10 yıl önce