|

Krizi kavga bitirdi

Tecrübeli teknik adam, yıldız futbolcuyu idmana almadı ve kadro dışı bıraktı, takımdan gönderilmesi yönünde de yönetime rapor sundu. Kulüpten yapılan açıklamada da oyuncunun kadro dışı bırakıldığı, hocanın raporuna göre hareket edileceği kaydedildi. Yani Malouda''ya kapının yolu gösterildi

.
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:07 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Krizi kavga bitirdi
Krizi kavga bitirdi

Trabzonspor''da teknik direktör Hami Mandıralı görevdeyken disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı kalan, yeni sezon öncesi Vahid Halilhod- zic döneminde kamp çalışmalarında ve idmanlarda akıllandığı gözlenen Florent Malouda''nın vukuatsız halleri, kısa sürdü. Malouda''nın önceki gün teknik direktör Vahid Halilhodzic ile tartışması sonrası oyuncunun bileti kesildi.

Halilhodzic, yaşanan bu olay üzerine dünkü idmanları basına kapatırken Malouda''yı idmana almadı ve kadro dışı bıraktı. Boşnak teknik adam, yönetime de oyuncunun mutlaka satılması yönünde rapor verdi. Malouda da dün tesislere sivil gelerek yöneticilere takımdan ayrılmak istediğini iletti. Kulüpten yapılan açıklamada da oyuncunun kadro dışı kaldığı kaydedildi.

HALİLHODZİC MALOUDA''YI İSTEMİYOR

Yaşanan tartışma hakkında bir açıklamada bulunan Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, olayla ilgili bilinmezlere açıklık getirirken Boşnak teknik adamın raporuna göre hareket edeceklerini dile getirdi. Güney, ''Hocamız Malouda''yı idmanlara almıyor. Hocamızın Malouda ile çalışmak istemediği bilgisini aldık. Yönetim kurulu olarak teknik heyetin vereceği raporlar doğrultusunda kesin karar verilecek'' dedi. Trabzonspor Kulübü CEO''su Serhat Altıncı da hocanın kadro dışı kararı alındığı belirtirken Halilhodzic''in raporunu beklediklerine vurgu yaptı.

O kasetleri evde de izlerim

Pazartesi günü (önceki gün) tesislerin yemekhanesinde yaşanan olayda Halilhodzic, tüm takımdan tesislerden ayrılmamasını istedi, Bursaspor ile oynanan hazırlık maçının kasetlerini izleyip, üzerinde tartışacaklarını belirtti. Bunun üzerine Malouda, ''Ben o kasetleri evde de izlerim'' diyerek tesislerden ayrılmak istedi. Halilhodzic, doğal olarak buna karşı çıktı. Malouda''nın da tepki vermesiyle diyalog, kısa sürede tartışmaya ve kavgaya dönüştü. Araya girenler Halilhodzic ve Malouda''yı yatıştırmaya çalıştı.

Halilhodzic, Malouda için ''Mesajlarımı aldı'' demişti

Yıldız futbolcu, performansıyla gözüne girmeye başladığı hocasını da hayal kırıklığına uğrattı

Göreve geldikten sonra takımın sorunlu yıldızlarından Malouda ile özel ilgilenen, kamplardaki performansından memnun kalan Halilhodzic, bir basın toplantısında oyuncusuyla ilgili; olumlu sinyaller aldığını, gün geçtikçe iyiye gittiğini belirtmişti. Boşnak hoca, Malouda''nın düzelme eğiliminde olduğunu, ''Mesajlarımı aldı'' diyerek özetlemişti.

Malouda''nın vukuatları

Trabzonspor''a geçen sezon başında Chelsea''den gelen Florent Malouda, futboluyla değil hep vukuatlarıyla gündemdeydi. Bir türlü bekleneni veremeyen 34 yaşındaki yıldız, ilk olarak teknik direktör Mustafa Akçay ile sorun yaşadı.

1- Akçay, bir türlü form tutmayan Malouda''yı yedek bıraktı. Gururuna yediremeyen yıldız futbolcu, hocasına diş biledi; yönetime de şikayette bulundu. Yönetim, Akçay-Malouda geriliminde oyuncudan yana tavır takınınca; Akçay''ın ayrılığının fitili ateşlendi. Nitekim Akçay sonunda görevi bıraktı, yerine Hami Mandıralı geldi.

2- Hami''nin gelişiyle de Malouda sorunu dinmedi. Bir türlü uslanmayan sorunlu yıldız, performansıyla eleştirilse de kendine hiç çeki düzen vermedi; Mandıralı da affetmeyerek oyuncuyu kadro dışı bıraktı. Malouda da sezon bitmeden şehirden ayrıldı. Uzun süre kendisine ulaşılamayan Fransız futbolcu, kulüp bulamayınca geri döndü.

3- Vahid Halilhodzic döneminde kampta ve hazırlık maçlarında iyi bir performans sergileyen Malouda için ''Uslandı'' yorumları yapılsa da bu kısa sürdü. 34 yaşındaki yıldız, önceki gün de Halilhodzic ile de tartışınca bileti kesildi.

Trabzonspor''dan tişörtlü gönderme

Trabzonspor Kulübü, resmi markası olan TS Club''dan Fenerbahçe''ye misilleme tişörtü satışa çıkardı. F.Bahçe''nin ''Adalet için Fener yak'' organizasyonuna atıfta bulunularak ''Adalet için Fener''i yak'' yazılı tişörtler satışa sunuldu. Fenerbahçeli taraftarlar, tişörtlere büyük tepki gösterirken Trabzonsporluların ise yoğun bir ilgisinin olduğu öğrenildi.


10 yıl önce