|

Küme düşmekten beter

Kayserispor Yönetim Kurulu, TFF'nin kararını 'utanç verici' olarak nitelendirerek, 'Kulübümüzün disiplin kuruluna sevk edilmesi, onur kırıcıdır ve küme düşürülmekten bile ağırdır' dedi.

00:00 - 2/05/2012 среда
Güncelleme: 03:10 - 2/05/2012 среда
Yeni Şafak
Küme düşmekten beter
Küme düşmekten beter


Kayserispor Yönetim Kurulu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in 'futbolda şike iddialarına' ilişkin açıklamalarıyla ilgili olarak, 'Kulübün disiplin kuruluna sevk edilmesinin onur kırıcı ve küme düşürülmekten daha ağır olduğunu' bildirdi. Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Kayserispor'un, hatalı hakem kararları ile mağlup edilerek şampiyonluk yarışından alıkonulduğu, Manisa maçı dolayısıyla, TFF'nin kulübü PFDK'ya sevk etmesi 'utanç verici' olarak değerlendirildi.

OYUNLARINA DEVAM ETSİNLER

'Hiçbir şike bulgusuna rastlamadık ama herkesi disipline sevk ediyoruz' ifadesinin kabul edilemez bir çelişki olduğunun vurgulandığı açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: 'Böyle bir sebeple kulübümüzün disiplin kuruluna sevk edilmesi, onur kırıcıdır ve küme düşürülmekten bile ağırdır. Kulübümüz, yaşanan bu kepazeliğe ortak olmayacak ve savunma yapmayacaktır. Bu kararı alarak herkesi pisletme amacı güdenler, kendi oyunlarına devam etsinler.'


Savunma yapmayacağız

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, PFDK'ya sevk edilmelerini sert şekilde eleştirdi Yazıcı, "Bırakın suçlu olmayı, suça dönük en ufak bir şüphe bile söz konusu olmaması nedeniyle, PFDK tarafından bizden istenen savunmayı yapmayacağımızı, camiamıza ve kamuoyuna duyururuz. Kulübümüz. en masum ve en rahat taraftır" dedi.


Eskişehir'e bir maç ceza

Disiplin Kurulu, dün yaptığı toplantıda dosyaları masaya yatırdı. Yaklaşık 3 saate yakın süren toplantının ardından Eskişehir'e bir maç ceza kesildiği açıklandı. Kurul, Bursaspor ile karşılaşan Eskişehirspor için, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle "1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama" cezası uyguladı.



12 лет назад