|

Onun adı Brezilya

Gruptan sürpriz bir şekilde çıkan, az şans tanınan yarı finalde İspanya'yı deviren ABD, son hamleyi yapamadı. Brezilya, 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen kazanarak Konfederasyon Kupası'nı 3. kez müzesine götürdü. ABD ise, turnuvadan kupayla olmasa da prestijle döndü.

00:00 - 29/06/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:00 - 29/06/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Onun adı Brezilya
Onun adı Brezilya

Güney Afrika'da düzenlenen 8. FIFA Konfederasyon Kupası'nın sahibi Brezilya oldu. ABD ile Brezilya karşısında oynana final karşılaşması nefesleri kesti. Grupta son maçlara şansı az girse de yarı finale kalmayı başaran, bu turda son Avrupa Şampiyonu İspanya'yı 35 maçlık serisini bitirerek geçen ABD, finalde Brezilya karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen sonunu getiremedi: 2-3. 10. dakikada Dempsey'in golüyle ABD, 1-0 öne geçti. Brezilya daha çok topla oynamasına rağmen ABD, 27. dakikadaki kontratak organizasyonunda Donovan ile iki farklı üstünlüğü buldu. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.


ALTIN AYAKKABI FABİANO

İkinci yarıya hızlı başlayan 46'da Luis Fabiano ile farkı bire indirdi: 2-1. 61'de Kaka'nın kafa vuruşunu kaleci Howard, içeriden çıkardı ancak hakem golü geçerli saymadı. Maçın sonları yaklaştıkça Brezilya, rakip kaleyi ablukaya aldı. 74'te Robinho'nun vuruşu direkten döndü, Luis Fabiano kafayla tamamladı: 2-2. 84'te Lucio'nun golüyle Brezilya, kupaya uzandı: 3-2. Maç sonunda Brezilyalı futbolcular, ilginç sevinçleri ve gözyaşlarıyla şampiyonluğu kutladı. Altın ayakkabı ödülü Luis Fabiano'ya giderken Altın top ödülü ise Kaka'nın oldu. Turnuvanın en iyi kalecisi ise Tim Howard seçildi.




15 yıl önce