|

Sow: Neşemiz arttı

Süper Kupa'yı Galatasaray'a karşı iki kez kaybettiklerini hatırlatan Fenerbahçe'nin Senegalli forveti, 25 Ağustos'taki derbiyi bu kez kazanacaklarını iddia etti

.
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:22 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Sow: Neşemiz arttı
Sow: Neşemiz arttı

Fenerbahçe'nin Senegalli forveti Moussa Sow, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Teknik direktör İsmail Kartal'ın göreve getirilmesi ve Süper Kupa'da karşılaşacakları Galatasaray maçıyla ilgili değerlendirmede bulunan Sow, istifa eden eski hocası Ersun Yanal'a da üstü kapalı göndermede bulundu. Süper Kupa'da iki kez final oynadıklarını ancak kaybettiklerini hatırlatan Senegalli forvet, 'Rövanşı olmayan bir maç. Ya o kupayı alacağız ya da kaybedeceğiz. Süper Kupa'yı kazanmak zorundayız. Daha önce 2 defa Süper Kupa maçına çıktım ve her ikisinde de kaybettim. Bu kez kaybetmeyeceğim. Bu defa kazanmak zorundayız ve kazanmak istiyoruz' dedi.

Teknik direktör İsmail Kartal'a övgülerde bulunan Sow, 'Fenerbahçe'ye katıldığımdan beri onun çok başarılı, çok iyi bir hoca olduğunu düşünüyorum. O da geçmişte bizim gibi bir futbolcuydu ve futbolu çok iyi bildiğini düşünüyorum. Aynı zamanda işini ve ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor' dedi. Kartal'ın göreve gelmesiyle takımın neşesinin daha çok arttığını, artık antrenmanlardan daha çok keyif aldıklarını dile getiren Sow, 'İsmail Kartal bizi çok iyi motive ediyor, bizimle konuşuyor, bizden neler istediğini anlatıyor. Gerçekten de sahada da görüyoruz. Bu motivasyonumuzun ve çalışma isteğinin sonuçlarını da Olimpiakos maçından itibaren hocamızla beraber çıktığımız 2 maçta da gördük' ifadelerini kullandı.

Görevde olana destek

F.Bahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, 'Yanal'ı futbolcular gönderdi' iddialarına sert tepki gösterdi. Yeni hocaları İsmail Kartal'ın başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Emre, 'Hiçbir zaman bize hocalık yapmadı. Her zaman ağabeylik yaptı. İnşallah başarılı olur. Oyuncular olarak kendisini çok seviyoruz' dedi. Yanal'ı 'futbolcular gönderdi' iddialarına sert tepki gösteren Emre, 'Bizim yapmamız gereken başımızda kim varsa ona destek olmaktır. Bunun dışında kim ne söylemiş kim ne yapmış vız gelir tırıs gider. Bunu aynen yazmanızı istiyorum' dedi. Emre, İnter'deki eski kaptanı Javier Zanetti'nin hayır vakfının 1 Eylül'de düzenleyeceği 'Barış İçin Dinlerarası Diyalog Maçı'na katılacağını, davetin Papa'dan gelmediğini de açıkladı.

Her maça ayrı strateji

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Roma ile yaptıkları özel maçta istedikleri oyunu oynadıklarını söyledi. 'Skordan ziyade sahada neler yapabileceğimiz, bu tip maçlarda nasıl davranacağımız, nasıl bir düzenle oynayacağımız önemliydi' diyen Kartal, 'Genel anlamda bütün takımın bundan sonra oynayacağı maçları göz önünde bulundurarak kendi oyun felsefemizi düşünüyoruz. Bu maçı, Galatasaray maçının provası gibi düşünmüyoruz. Kendi takımımızla ilgili neler yapabiliriz onu düşünüyoruz. Maç, maç düşünüyoruz' dedi.

Cristian küme düştü

Kendisinden kulüp bulması istenen Brezilyalı futbolcu Cristian da artık bundan sonra Dereağzı'nda çalışacak. Teknik heyetin yeni sezonda kadroda düşünmediği, ancak bugüne kadar A Takımla birlikte idmanlara çıkan Brezilyalı oyuncu, bundan sonra A Takımla idmanlara çıkmayacak, Dereağzı'nda U21 Takımı ile birlikte çalışacak. Başkan Aziz Yıldırım teknik heyetin kadroda düşünmediği Cristian, Yobo ve Krasic ile kulüp binasında bir kez daha bir araya gelecek.

Roma çok büyük kulüp

Roma'ya kiralanan Salih Uçan, F.Bahçe'ye karşı ilk kez forma giy- mesiyle ilgili 'Maç başladıktan sonra heyecanımı yendim' dedi. Salih, eski takım arkadaşı Kuyt'un övgü dolu sözlerine de teşekkür ederek, 'Benim için yeni bir hayat başlıyor. Roma çok büyük bir kulüp. İnşallah burada, iyi maçlar çıkartmak istiyorum' ifadesini kullandı.


10 yıl önce