|

'Sultanlar' tarih yazdı

Polonya'yı 3-0 yenen (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.

00:00 - 6/05/2012 Pazar
Güncelleme: 18:59 - 6/05/2012 Pazar
Yeni Şafak
'Sultanlar' tarih yazdı
'Sultanlar' tarih yazdı

Milli Bayan Voleybol Takımı, 2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri final maçında, Polonya'yı 3-0 yendi. Türkiye, 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.

Maça hızlı başlayan taraf Polonya oldu. İlk bölümde her iki takım da iyi servis kullanamadı. Hücumda Okuniewska ve Werblinska ile etkili olan Polonya karşısında çabuk toparlanan (A) Milli Takım, Neslihan, Bahar ve Gözde ile sayılar bulsa da teknik molaya 8-6 geride girdi.

Teknik molanın ardından skoru 9-9 eşitleyen (A) Milliler, Neslihan ile ilk kez öne geçti: 10-9

Sayıların karşılıklı gidip geldiği bu bölümün ardından ikinci teknik mola da 16-15 Polonya'nın lehine geçildi.

Pasör Naz ve Eda blokta harika performans sergilerken, Gözde de hücumda aldığı sayılarla arkadaşlarına destek verdi. Polonya bu bölümde servis hatalarına yenik düştü. Skor 21-21 eşitlendiğinde Türkiye, Neriman'ın servis atışında üst üste 2 sayı kazandı (23-21) ve seti 25-22 almayı başardı: 1-0

İkinci setin başlarında hücumda iyi organize olamayan (A) Milli Takım, Polonya'nın servis hatalarıyla biraz nefes aldı. İlk teknik mola 8-6 Polonya lehine geçilirken, teknik molanın ardından (A) Milli Takım, oyuna müthiş bir dönüş yaptı. File önünde Eda ve Naz ile geçilmez olan (A) Milliler, köşelerden Gözde ile üst üste sayı buldu. Polonya, ikinci teknik molayı 16-12 önde geçen Türkiye karşısında sayı bulmakta oldukça zorlandı. 

Setin son sayılarında müthiş heyecan yaşandı. 23-21 Türkiye öndeyken Neslihan'ın smaç vuruşunda top auta gitti ve fark 1'e indi: 23-22

Skowronska'nın servis atışının filede kalmasıyla skor 24-22'ye geldi. Eda servis atışını sayıya çevirince salonda büyük sevinç yaşandı ve set 25-22 Türkiye'nin oldu: 2-0

Türkiye 3. sette de istikrarlı oyununu sürdürdü. İlk teknik molayı 8-4, ikinci teknik molayı ise 16-12 önde kapatan (A) Milliler'de Neriman Özsoy, bugün de kazandırdığı sayılarla yıldızlaştı. Türkiye karşısında direncini yitiren Polonya, oyundan düştü. 3. seti de 25-19 alan Türkiye, maçtan 3-0 galip ayrılarak olimpiyat vizesini kaptı.    

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve diğer davetliler ile birlikte protokol tribününden takip etti. Maç boyunca son derece heyecanlı olduğu gözlenen Karabıyık, her setin sonunda Bakan Kılıç ile birlikte Milli Takımı ayakta alkışladı. 

TVF Başkent Salonu'nun tamamı dolarken, seyirciler ellerindeki Türk bayraklarını maç boyunca bir dakika bile ellerinden bırakmadılar. Müthiş tezahüratlarıyla Polonya takımı oyuncularını baskı altına alan seyirciler, performanslarıyla adeta (A) Milli Takım'ın 7. oyuncusu oldular.  

12 yıl önce