|

Süper Kupa'yı birlikte izleyecekler mi?

Kayseri'de yarın oynanacak olan Süper Kupa maçında kulüp başkanları ile ilgili kriz yaşanıyor.

Cihan
00:00 - 10/08/2013 Cumartesi
Güncelleme: 12:56 - 10/08/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Süper Kupa'yı birlikte izleyecekler mi?
Süper Kupa'yı birlikte izleyecekler mi?

Süper Kupa'da kulüp başkanlarının maçı birlikte izlemesi için girişimler var

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın, maçı Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ile yan yana oturarak izlemeyeceği açıklaması alternatif çözümler üretmeye yöneltti. İki kulübe tahsis edilen toplam 51 locadan ikisinin kulüp başkanlarına ayrıldığı ve karşılaşmayı buradan izlemeleri bekleniyor. Öte yandan iki kulüp başkanının maçta bir araya getirerek beraber karşılaşma izlemeleri içinde girişimler var.

Maç tarihinin ve yerinin belli olmasından sonra Galatasaray cephesinden gelen bazı açıklamalar şaşkınlık oluşturdu. Ünal Aysal'ın, maçı Aziz Yıldırım ile yan yana oturarak izlemek istemediği yönündeki ifadeleri oldu. Bu açıklama üzerine bazı girişimler olduğu ortaya çıktı. Her iki kulüp başkanının birlikte maçı izlemeleri için çaba olduğu öğrenildi. Bu girişimler sonuçsuz kalırsa da kulüp başkanları maçı ayrı ayrı locadan seyredecek.


Türkiye Futbol Federasyonu, maçın oynanacağı stadı Kadir Has olarak belirledikten sonra stattaki 51 locayı eşit olarak kulüplere dağıttı. Bir loca ise, protokolün maçı izlemesi için ayrıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye ait olan locada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, iki kulüp başkanı ve protokolün maçı izlemesi bekleniyor. Locadaki düzenleme bu şekilde yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere Bakan Suat Kılıç'ın her iki kulüp başkanını bu locada maçı izlemelerini sağlayacakları öğrenildi. Bu girişimlerin sonuçsuz kalmaması bekleniyor. Sonuçsuz kalması durumunda ise, federasyon tarafından kulüplere tahsis edilen localar arasında birer tanesi kulüp başkanları ve yönetimlerine ait olacak. Bu locaların ise, protokolün oturacağı locanın sağında ve solundaki localar olacağı belirtildi.

11 yıl önce