|

Trabzon 'fırtına'lar kopardı

Yeni transferleriyle soru işareti olan Trabzonspor, bomba gibi çıktı. Rostov karşısında UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçını etkili oyunla, iki farklı galibiyetle kapatan bordo-mavililer, tur yolunu yarıladı. Golller Medjani veCardozo'dan geldi. Rövanş 28 Ağustos'ta

.
00:00 - 22/08/2014 Cuma
Güncelleme: 01:48 - 22/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Trabzon 'fırtına'lar kopardı
Trabzon 'fırtına'lar kopardı

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor, Rusya'nın Rostov takımını 2-0 mağlup ederek rövanş öncesi büyük bir avantaj yakaladı. Maçın ilk yarısında özellikle ilk 20 dakikanın ardından rakip kale önünde etkili ataklar geliştiren bordo-mavililer, kaleci Pletikosa'yı geçemezken, aradığı golü 37. dakikada buldu. Soner'in soldan kullandığı kornerde ceza alanı içinde önce Sefa, sonra da Mustafa Yumlu'nun kafayla kaleye gönderdiği top, savunmada Grigoryev'e çarparak Medjani'nin önüne düştü. Cezayirli futbolcu topu kalecinin yanından filelere Bu futbolcu da dokunarak topu filelere gönderdi: 1-0.

CARDOZO HATAYI AFFETMEDİ

61. dakikada sağdan Constan'ın ortasında topuğuyla kaleye topu gönderen Cardozo'nun vuruşunda kaleci Pletikosa topa çizgi üzerindesahip oldu. 74'te Bosingwa'nın uzun pasında Rostov defansından Bastos kalecesine göndermek isterken, topu adeta 'alda at' dercesine Cardozo'ya kafayla aktardı. Paraguaylı golcü topu kalecinin üzerinden aşırtarak skoru 2-0 yaptı.

Halilhodzic: Daha hızlı olmalıyız

Sivri dilli açıklamalarına alışkın olduğumuz teknik direktör Vahid Halilhodzic, Rostov galibiyeti sonrası ılımlı ve olumlu konuştu. Güzel bir oyun ortaya koyduklarını, aynı zamanda da zor bir maç oynadıklarını belirten Boşnak teknik adam, 'Neredeyse bu bizim ilk maçımız. Bu dizilişte ilk defa oynadık sayılır. Oyunumuzda tempo eksikliği var. Oyuna hız ve tempo katmalıyız' ifadelerini kullandı. Takımın büyük bir fedakarlıkla iyi bir iş çıkardığını kaydeden Halilhodzic, 'Rostov evinde iyi iş çıkaracaktır. Bizimkilere oranla uyanık oyuncuları var. İyi niyetimizi kulanarak faul pozisyonunu elde ettiler. Orada da iyi iş çıkartmalıyız' dedi. Halilhodzic, tam olarak hazır olmaları için 2 ay süreye ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Tribündeki yıldızlar!

Kadroya giremeyen bazı futbolcular maçı tribünde takip etti. Sakat Bourceanu, altyapıdan gelen kaleci Uğurcan, Elazığspor'dan alınan Serdar Gürler tribündeydi.

Yeniler göz doldurdu

Trabzonspor'da dün yenilerden Belkalem, Constant, Medjani ve Cardozo, dün ilk 11'de sahaya çıkarken performansları gelecek için umut verdi. Özellikle Constant ara pasları ve oyun zekasıyla dikkat çekerken Medjani de ilk maçında siftah yaptı. Paraguaylı golcü Cardozo da şık golüyle klasını gösterdi.

Cardozo Rusları yine boş geçmedi

Cardozo, Benfica formasından sonra Trabzonspor ile de Avrupa kupalarında Rus takımlarını boş geçmedi. Cardozo, 2012-2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Spartak Moskova maçında 2 gol, 2011-2012 sezonunda da yine Şampiyonlar Ligi'nde 3-2 kaybettikleri Zenit maçında da 1 gol kaydetti.

Halilhodzic'ten Mustafa Yumlu sürprizi

Avusturya'da ki kampa götürülmesi tartışma konusu olan Mustafa Yumlu, dün sürpriz bir hamleyle ilk 11'de yer aldı. Yumlu, hazırlık maçlarında yedek kalsa da idmandaki performansıyla hocası Halilhodzic'in gözüne girdi. Sol Bamba'nın sözleşmesinin feshiyle lisansı çıkartılan Constant da ilk 11'de görev yaptı.

Malouda: Beni böyle göndermeyin

Halilhodziç ile yaptığı kavga sonrası kadro dışı bırakılan Malouda, dün Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile 1.5 saate yakın görüştü. Başkan'a 'Beni böyle gönderirseniz kariyerim biter. Başka takımda oynamak istiyorum' diyen Malouda, kolaylık istedi.

Özer Hurmacı ameliyat oldu 8 hafta yok

Trabzonspor'da tarak kemiğindeki kırık nedeniyle formaya uzak kalan Özer Hurmacı, dün ameliyat oldu. Almanya'da operasyon geçiren yıldız futbolcunun iyileşmesinin 8 haftayı bulacağı açıklandı. Özer'in tedavisi Trabzon'da sürecek.

10 yıl önce