|

Yıldırım'a ceza yok, 3 yöneticiye ceza

00:00 - 7/05/2012 Pazartesi
Güncelleme: 10:11 - 7/05/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Yıldırım'a ceza yok, 3 yöneticiye ceza
Yıldırım'a ceza yok, 3 yöneticiye ceza

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'ya sevk ettiği 71 dosyayı karara bağladı. PFDK, Aziz Yıldırım'a ceza vermezken, 3 Fenerbahçeli yöneticiye hak makrumiyeti cezası verdi.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), kamuoyunun merakla beklediği futbolda şike ve teşvik primi soruşturması kapsamındaki cezaları gece yarısı açıkladı.


TFF'nin internet sitesinden 71 madde halinde duyurulan kararlar uyarınca, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları İlhan Ekşioğlu'na 3, Şekip Mosturoğlu'na ise 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.


Kurul, İbrahim Akın'ı 3 yıl, Serdar Kulbilge, Ümit Karan ve Ahmet Çelebi'yi 2'şer yıl, Cemil Turan, Cengiz Demirel, Mehmet Şen ve Yavuz Ağırgöl'ü de 1'er yıl hak mahrumiyetiyle cezalandırdı.


Aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un da bulunduğu hiçbir kulübe ceza verilmedi.

Ayrıca, soruşturmada adı geçen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Kulübü yöneticisi Nevzat Şakar, eski Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu da ceza almadı.


12 yıl önce