|

'10 kişi oynamaya alıştık'

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mersin İdman Yurdu maçını kazanarak moral bulduklarını söyledi. Deneyimli antrenör, “10 kişi kaldıktan sonra oyunda kontrolü ele aldık. Hücum ettik ve savunma yaptık. Bütün oyuncularımı ve seyircilerimizi kutluyorum. Galibiyete yakın olan bizdik. Çünkü oyuncularım elinden gelen bütün gayreti gösterdi” dedi.

Yeni Şafak
19:48 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 17:54 - 1/03/2015 Pazar
IHA

Bursaspor ile Mersin İdman Yurdu arasında oynanan Spor Toto Süper Lig’in 22. Hafta müsabakasının ardından her iki takımın teknik direktörleri açıklama yaptı.


Müsabakayı değerlendiren Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Son 2 maçta 1 puan almıştık. Bu müsabakadan 3 puan alarak moral bulduk. Yukarıda biraz daha iyi yer aldığımızı düşünüyorum. Oyun olarak, başında denk geçen bir oyunda beklenmeyen şekilde penaltı ve kırmızı kartla 10 kişi kaldık. Ondan sonra oyunda kontrolü ele aldık. Hücum ettik ve savunma yaptık. Bütün oyuncularımı ve seyircilerimizi kutluyorum. Galibiyete yakın olan bizdik. Çünkü oyuncularım elinden gelen bütün gayreti gösterdi. Bu maçı kazanmak moral olarak iyi oldu. Ligde yarışa devam ediyoruz. Çarşamba günü de kupa maçımız var” açıklamasında bulundu.


'O olaylara girmeyeceğim'

Takımın 10 kişi kalması ile ilgili sorulan soruya Güneş, “10 kişi oynamaya alışkınız. Geçen hafta da 35 dakika oynadık. Onlara hiç girmeyeceğim, çirkinleşiyoruz. Bu tip olaylara sadece üzülüyorum. Bunlarla yaşamayı öğrendiğimizde bağışıklık kazanacağız” diye cevap verdi.

Çalımbay: Penaltı mı değil mi bilmiyorum

Karşılaşma hakkında açıklamalar yapan Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, “Bursaspor 10 kişi kaldıktan sonra avantajlı duruma geçtik ama kullanamadık. 10 kişiyle nasıl oynanmasını bilirsen avantaj olur. İlk yarı bittikten sonra devre arasında konuştuklarımızı sahaya yansıtamadık. Ama ona rağmen pozisyonlar bulduk ve değerlendiremedik. Bize verilen penaltı, penaltı mı, değil mi, bilmiyorum. Ama kısa mesafede penaltı vermek kolay değil. Bursaspor taraftarı her zamanki büyük bir destek vererek saha içi ve dışı baskı yaptı. Hakem birkaç dakika geçtikten sonra penaltı verdi. Ama bunlar mazeret değil. Hakemi suçlamak istemiyorum. İyi bir avantajımız vardı ama değerlendiremedik” şeklinde konuştu.
#bursaspor
#şenol güneş
#mersin idman yurdu
#rıza çalımbay
9 yıl önce