|

100. yıl ruhu geri döndü

Stopere Milosevic, sağ beke Opare, orta sahaya da Tolgay Arslan’ın transferi, siyah-beyazlıların çehresini değiştirdi. Formasını kaptırmak istemeyen futbolcular fazladan idmanlar yaparken, hırslı geçen çalışmalar özellikle yönetimin takdirini topluyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 22:12 - 29/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Ocak ayı transfer döneminde kadroyu bir stoper, bir sağ bek ve bir de orta saha ile takviye eden, ihtiyaç duyulan bölgeleri transferlerle tamamlayan Beşiktaş’ta forma artık aslanın ağzında. Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde başarıyı yakalayabilmek adına eksikleri gideren, bu doğrultuda stoperi Alexander Milosevic, sağ beki Daniel Opare ve orta sahayı da Tolgay Arslan ile takviye eden siyah-beyazlılarda futbolcuların birbiriyle olan forma savaşı hem teknik heyeti hem de yönetimi sevindirdi. Forma rekabetinin takıma sağlayacağı katkı daha şimdiden kendini belli etti. 

HERKES EKSTRADAN ÇALIŞIYOR

Siyah-beyazlı takımın önceki günkü idmanında sağ bekte Serdar formayı yeni transfer Opare’ye kaptırmamak için ekstra sürat ve orta çalışması yaptı. Stoperde forma umudu doğan, ilk yarıda görev aldığı maçlarda verilen şansları iyi kullanan genç Atınç ise idmandaki performansıyla yarışı bırakmayacağını açık açık gösterdi. Beşiktaş’ın orta sahasında da bir forma mücadelesi mevcut. Tolgay Arslan transferinden sonra ilk 11’deki yeri tehlikeye giren, son zamanlarda da Jose Sosa’ya formayı kaptıran Oğuzhan, ekstra idmanlar yapmaya başladı. 

YÖNETİM SON DERECE MEMNUN

Ön liberoda ise Veli, Necip ve Atiba arasındaki forma rekabeti ilk yarıda olduğu gibi devam edecek. Son dönemdeki idmanları analiz eden yönetimin, futbolcuların hırsını 100. yılda kazanılan şampiyonluğa benzettiği öğrenildi. Takımın performansından, kazanma azminden, idmanlardaki çalışma şevkinden memnun olan yöneticilerin, “100. yıl ruhu sahada” görüşünde oldukları kaydedildi. 

Sözleşmesi biten isimlere zamlı tarife

Beşiktaş, daha önce sözleşmelerini 4 yıl uzattığı Cenk Gönen, Veli Kavlak ve Ersan Gülüm ile yapılan anlaşmayı dün borsaya bildirdi. Ayrıca Atınç Nukan ile de 4 yıllık anlaşma yapıldığı duyuruldu. 2019'a kadar sözleşme yapılan oyunculardan Atınç, yeni sezonda 250 bin Euro garanti para ve maç başı 7 bin Euro alacak; yıllık ücreti her yeni sezon 50’şer bin Euro artacak. Yıllık 1.5 milyon TL’ye oynayan kaleci Cenk ise 900 bin Euro garanti ücret ve maç başı 10 bin Euro alacak. 750 bin Euro’ya oynayan Ersan da gelecek yıl 1 milyon 200 bin Euro alacak, daha sonra ücreti 100’er bin Euro artacak. Maç başı ise 10’ar bin Euro alacak. En yüksek zammı ise Veli Kavlak aldı. 600 bin Euro’ya oynayan tecrübeli futbolcu, yeni sezonda 1 milyon 400 bin Euro garanti ücret ve 10 bin Euro maç başı ücret alacak; yıllık ücreti her sezon 100’er bin Euro artacak. 


Yönetimin, Mustafa Pektemek ile de yıllık 1.4 milyon Euro karşılığında anlaştığı öğrenildi. Resmi açıklama kısa süre içinde açıklanacak. 

#Alexander Milosevic
#Daniel Opare
#Tolgay Arslan
9 yıl önce