|

10'un şanı kıtaları aştı

ABD basınında yer alan haberlerde Manchester City ortaklığında kurulan NYC’nin Ada’da kiralık oynayan Frank Lampard’ın boşluğunu Sneijder ile dolduracağı kaydedildi. Bir diğer iddia ise Ocak’ta Lampard’ın NYC’e geri dönmesi ve Manchester City’nin yerine Sneijder’i kadroya katmasıSinan'dan mutlusu yok

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:26 - 17/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İsmi sık sık transfer haberleriyle gündeme gelen Wesley Sneijder için ortaya atılan son iddia kıtaları aştı.  Manchester United, Manchester City gibi dünya devleriyle ismi anılan Hollandalı yıldızın  Amerika Ulusal Futbol Ligi (MLS) takımlarından  New York City FC'nin radarında olduğu ifade edildi. Amerika'nın ekonomik olarak en güçlü takımları arasında yer alan  New York City FC, David Villa ve Manchester City'de kiralık olarak forma giyen Frank Lampard'ı da kadrosunda barındırıyor. Manchester City ile kiralık sözleşmesini uzatması beklenen Lampard’ın olmayacağı dönemde yıldız futbolcunun alternatifi olarak Sneijder’i düşünen New York City’nin Hollandalı yıldız için devre arasında teklif yapacağı kaydedildi. Sneijder konusunda bir diğer iddia da ülkesi Hollanda basınından geldi. Hollanda’nın Voetbol İnternational Dergisi’ndeki haberde ise Manchester City yönetiminin Sneijder’in menajeriyle önceki gün bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. 

GALATASARAY İLE HENÜZ UZATMADI

Sneijder'in transferiyle ortaya atılan iki ayrı iddianın ortak noktası Frank Lampard. Manchester City’in Ocak'ta Lampard’ın New York City’e dönmesi halinde yerini Sneijder ile dolduracağı kaydedildi. NYC FC ile ortaklığı bulunan Manchester City, Lampard ile sözleşmesini yenilerse Sneijder'in adresi ABD olacağı iddia edildi. G.Saray'ın ekonomik olarak sıkıntıda olduğu ve zorunluk gereği Sneijder'i satabileceği yüksek ihtimal görülüyor. 2016'da mukavelesi bitecek Sneijder'in G.Saray’la yeni sözleşme imzalamaması ayrılık ihtimalini tetikliyor. Hollandalı yıldızın sözleşmesinde "15 milyon Euro’ya serbest kalır" maddesi bulunuyor.

Hamzaoğlu disiplini!

Ligde 5 gollü Torku Konyaspor galibiyetinin ardından Ziraat Türkiye Kupası’nda da Balçova Yaşamspor’a 9 gol kaydederken zayıf rakibine hiç acımayan Galatasaray’ın bol gollü performansının altında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun disiplini yatıyor. Maç toplantılarında ve antrenmanlarda oyuncularından hiçbir zaman konsantrasyonlarını kaybetmemelerini isteyen genç teknik adam, karşılaşacakları  tüm rakiplerinin ciddiye alınmasını istedi. Skor ne olursa olursun disiplin konusunda asla taviz vermemeleri gerektiğini sık sık oyuncularıyla paylaşan Hamzaoğlu, bu uyarılarının meyvesini Balçova Yaşamspor maçında aldı. Fark açılmasına rağmen oyun disiplininden bir an olsun kopmayan sarı-kırmızılılarda oyuncuların 90. dakikada bile prese devam etmesi Hamzaoğlu'nu oldukça mutlu etti.


Chedjou'ya Afrika yolu göründü

Kamerun Milli Takımı hocası Volker Finke, uzun süredir milli takıma çağırmadığı G.Saraylı Chedjou'yu Afrika Uluslar Kupası kadrosuna almaya karar verdi. Kamerun basınında yer alan habere göre Finke, Sevilla forması giyen Stephane Mbia'nın, turnuvanın ilk maçında Mali'ye karşı cezası gereği oynayamayacak olmasından dolayı, Chedjou'yu kadroya dahil edecek. 



Prandelli döneminde başta Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Umut Bulut gibi oyuncular olmak üzere birçok isim eksi günlerini mumla aratırken, Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle futbolcuların bireysel performansı da dikkat çekti. Emre Çolak ilk 11'in değişilmez ismi olurken, formsuz oyuncular da kendisini buldu. Yasin, Olcan, Sinan Gümüş ve Pandev de Balçova Yaşamspor'a karşı gösterdikleri performansla ilk 11'e göz kırptı.


Sinan'dan mutlusu yok

Balçova Yaşamspor karşılaşmasında ilk kez  Galatasaray forması giyen ve güzel futbolunu 1 gol 1 asistle süsleyen Sinan Gümüş'ten mutlusu yok. Oyuna girdiği andan itibaren tribünlerin büyük desteğini arkasına alan Sinan, maçtan sonra da sosyal medyadan ve telefonla gelen tebrikleri kabul etti.


Pandev’in uyanışı...

G.Saray'da Goran Pandev'in, uyanışı teknik heyeti sevindirdi. Yılda 2 milyon Euro gibi bir yüksek ücreti nedeniyle satılması zor olan tecrübeli golcünün, kupa maçındaki etkili oyununun yanında istekli görüntüsü oyuncudan faydalanmak isteyen yönetimi de mutlu etti. 

#Wesley Sneijder
#Manchester City
#MLS
9 yıl önce