|

'125 kez yapacağız!'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Akhisar Belediyespor'a karşı aldıkları 1 puanın altın puan gibi olduğunu söylerken ilginç açıklamalara imza attı.

Yeni Şafak
22:29 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 22:36 - 30/08/2015 Pazar
IHA

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Akhisar Belediyespor ile 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Shota Arveladze, maça iyi başladıklarını belirterek, "İlk 15 dakika istediğimiz gibi oldu. Çalıştığımız pozisyonları bulduk ama acele ediyoruz. Niye böyle oynuyoruz bilmiyorum. Güven meselesi olabilir. Bazen en son noktaya gelen oyuncu geri dönüyor. Biz kaleye gitmelerini tercih ediyoruz. 15. dakikadan sonra oyunu karıştırdık. İyi bir gol bulduk. Devre arasında da aynısını söyledim; bu oyun ve skor bu maç için yeterli değil. 'Top bizde kalsın ve pozisyon bulalım' dedim. Sonra 1-1 oldu, 2-1 olma şansını değerlendiremedik. Geri düştük ama yine de takım karakterini gösterdi. Risk aldık, ekstra santrfor soktuk. Maçtan önce 3 puan istedik. Oyunun gidişatı da öyleydi ama öyle döndü ki oyun 1 puan bile altın puan gibi oldu. Biraz güven lazım bize. O güveni bulacağız" dedi.



'25 kere değil 125 kere yapacağız'

Kontratak takımı olmadıklarının altını çizen Shota, "Biz kontratak takımı değiliz. Top bizde kalsın diye uğraşan bir takımız. Top bizde kalınca topu daha çabuk çevirmemiz gerekir ama bugün sonuçta 10 kişi topun arkasındaydı Akhisar. Bu tarz maçlarda fazla alan kalmıyor geride. Daha çabuk oynayıp top çevirmemiz lazım. İlk attığımız golde öyleydi. Bunu daha fazla yapacağız. 25 kere değil 125 kere yapacağız" diye konuştu.



Şota Arveladze, “7 puanla lige başladığınız için mutlu musunuz?" şeklindeki soruyu ise, "Gördüğüm oyun mutlu ediyorsa beni, futbolcuların oyunu, birbirlerine davranışı, yedeklerin davranışı, oynadığımız stil mutlu ediyorsa beni, mutluyum. Lige başlamadan, sorsaydınız belki, “9 puan çok iyi ama 7 de olabilir' diyecektik. Bugün ceza nedeniyle hiç gelmeyen taraftar geldi. İnşallah birleşip gelecek maçlarda daha heyecanlı atmosfer oluşturacaklar" diye konuştu.

#şota arveladze
#Trabzonspor
#Akhisar Belediyespor
9 yıl önce