|

2 saatte Belgrad'a, 5 saatte otele

Süleyman Hatısaru
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:15 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Spor
Spor

Avrupa Şampiyonası elemelerindeki Sırbistan-Arnavutluk maçında yaşanan bayrak kavgası sonrası, Sırbistan'da nasıl karşılanacağımız yolculuk boyunca zihnimizi meşgul etti. Sabahın erken saatlerinde başlayan yaklaşık 2 saatlik yolculuğun ardından Belgrad'a vardık. İlk etapta her şey normaldi ancak tüm sıkıntılar daha sonra başladı.

Sırp polisi, takım dışında karşılaşma için şehre gelen basın mensupları ve yaklaşık 250 taraftara adeta eziyet ettirdi. İlk olarak taraftarları havalimanında pasaport kontrolü bahanesiyle iki saatten fazla bekleten havalimanı polisi, aynı muameleyi basın mensuplarına da yaptı. Uzun ve sabırlı bekleyişin ardından havalimanından çıkabilen taraftarlar, eziyetten yine de kurtulamadı.

Sırp polisi, "Arnavut bayrağı var" gerekçesiyle taraftar otobüslerini didik didik etti, kontrol edilmedik yer bırakmadı. Taraftarları tek tek sayarak otobüslere bindiren emniyet güçleri, turlarla Belgrad'a gelen siyah-beyazlıları şehir turunda da yalnız bırakmadı. Sırp polisi, Türk taraftarları gün içinde adım adım takip etti.

Biz basın mensuplarının da sabah erken saatlerinde geldiğimiz havalimanından ayrılıp kalacağımız otele yerleşmemiz öğlen 13.00'ı buldu; yani varıştan 5 saat sonrasını...

9 yıl önce