|

2016-2017 sezonu şampiyonu Beşiktaş

Beşiktaş, Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantepspor'u deplasmanda 4-0 yendi ve ligin bitmesine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Siyah beyazlılar bu şampiyonlukla birlikte ligde 15. kez zafere ulaştı ve üçüncü yıldızı armasına taktı.

Yeni Şafak
20:37 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 02:06 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş, Gaziantepspor'u deplasmanda Babel, Oğuzhan ve Talisca'nın (2) golleriyle mağlup etti ve Süper Lig şampiyonu oldu.
Beşiktaş, Gaziantepspor'u deplasmanda Babel, Oğuzhan ve Talisca'nın (2) golleriyle mağlup etti ve Süper Lig şampiyonu oldu.

Beşiktaş, Gaziantepspor'u Babel, Oğuzhan ve Talisca'nın (2) golleriyle 4-0 mağlup etti ve ligin bitmesine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Gaziantep'te 25 bin taraftarı önünde maça fırtına gibi giren Kara Kartal 6. dakikada Ryan Babel ile beklediği golü buldu. 40. dakikada bu kez sahneye Oğuzhan çıktı ve ilk yarının skorunu ilan etti. İkinci yarıda vites düşürmeyen Beşiktaş, Talisca ile 2 harika gol daha buldu. Kalan dakikalarda taraftarıyla şampiyonluk şarkıları söyleyen Kara Kartal mutlu sona şovla ulaştı. Böylece peş peşe 3. galibiyetini alan Kara Kartal 74 puana çıktı ve ligi Medipol Başakşehir önünde şampiyon bitirmeyi garantiledi. Süper Lig'de evine son maçına çıkan Gaziantespor ise 26 puanda kaldı.

Kartal 3. yıldızı taktı

Peş peşe ikinci toplamda 15. kez mutlu sona ulaşan Beşiktaş, tarihinde ilk kez yerli teknik adam yönetiminde formasına yıldız taktı. Tarihindeki ilk yıldıza 1966-1967 sezonunda Sırp Ljubisa Spajic dönemindeki şampiyonlukla hak kazanan siyah-beyazlılar, 2. yıldızı ise Gordon Milne yönetiminde 1991-1992'de aldığı şampiyonluk kupasıyla elde etti.

24 yıllık hasret bitti

Şampiyonluğun baş mimarı Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibe üst üste şampiyonluk yaşatan ilk Türk teknik direktör olarak kulüp tarihine geçti. Ayrıca Güneş 24 sezonluk hasreti de sonlandırdı. Tarihinde en son üst üste şampiyonluk sevincini 1991-1992'de yaşayan Beşiktaş, 24 sezon aranın ardından aynı başarıyı yakaladı.

Fikret Orman Seba'nın izinde

Siyah-Beyazlıların bu şampiyonluğuyla Başkan Fikret Orman da efsane Süleyman Seba’dan sonra üst üste ikinci kez ligde mutlu sona ulaşan ilk başkan unvanını kazandı.Kartal, tarihinde en çok şampiyonluğu Seba döneminde elde ederken (5 kez), üst üste en çok kupa alma başarısını da (3 kez) yine efsane başkanla gerçekleştirdi.



#Gaziantepspor
#Beşiktaş
#Süper Lig
7 yıl önce