|

2016''ya mutlaka gitmeliyiz

Brezilya''daki Dünya Şampiyonası''nda bulunan birçok takımdan daha iyi olduklarını ifade eden Fatih Terim, ''Orada olmamak bizi üzdü. 2016 Avrupa Şampiyonası''na mutlaka gitmeliyiz. Gidelim de nasıl gidersek gidelim'' dedi

.
00:00 - 3/09/2014 Wednesday
Güncelleme: 23:44 - 2/09/2014 Tuesday
Yeni Şafak
2016''ya mutlaka gitmeliyiz
2016''ya mutlaka gitmeliyiz

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Danimarka ile oynayacağımız hazırlık maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Türkiye''nin, Dünya Kupası''ndaki birçok takımdan iyi olduğunu belirten Terim, ''Orada olmadığımız için üzüldük. Umarım bir daha üzülmeyiz'' dedi. Danimarka''nın güçlü bir takım olduğunu belirten Terim, ''İyi bir takımla oynayacağız. Tempolu, neredeyse puan maçını aratmayacak bir karşılaşma olacak. İzlanda maçı öncesinde eksiklerimizi görmemiz açısından faydalı olacak'' diye konuştu.

PLANLAMALAR 4 YILLIK

Teknik heyet olarak 4 senelik bir planlama yaptıklarının altını çizken tecrübeli teknik direktör, ''2018 Dünya Kupası''na bir takım hazırlıyoruz. Ama Avrupa Şampiyonası''na da gitmek istiyoruz. Gidelim de nasıl gidersek gidelim. Mümkünse direkt gidelim. Dünya Kupası''nı izledikten sonra, oradaki çoğu takımdan daha iyi olduğumuzu gördük. Bu da bizi üzdü. Umarım bir daha böyle bir üzüntü yaşamayız. Orada olmak bize çok yakışacaktır'' diye konuştu. Terim, İzlanda için ise şunları söyledi:

HER RAKİBİ CİDDİYE ALMALIYIZ

''İzlanda bize ters gelen bir rakip. Bir tanesi hariç skor olarak bizden üstünler.Gruptaki her takım bize geçmişte herşeyi yapmış! Letonya bile bize gereğini yapmış! Her takımı ciddiye almamız gereken bir grup.'' Terim, sakatlığı bulunan Hakan Çalhanoğlu ve Semih Kaya''nın bugünkü maçta oynayamayacağını da açıkladı.

103 Fatih Terim, Danimarka maçıyla birlikte ay-yıldızlı ekibin başında 103. kez sahaya çıkacak. Milliler, Terim yönetiminde yaptığı 102 maçta 51 galibiyet aldı, 25 kez yenildi.

Son prova Danimarka

2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maratonuna 9 Eylül Salı günü deplasmanda İzlanda ile yapacağı maçla başlayacak A Milli Takım, bu maç öncesi son provasını bugün TSİ 21.00''da Danimarla ile yapacak. Danimarka''nın Odense kentindeki TRE-FOR Park''ta yapılacak mücadele Show TV''den naklen yayınlanacak.

Millilere ters geliyor

Milliler, Danimarka ile 9 kez karşı karşıya geldi. Milliler, bu maçların sadece 1''ini kazanabildi. Danimarka, 3 maçta sahadan galip ayrılırken, 5 maç berabere bitti. Taraflar arasındaki son maç 2012 yılında oynandı. Millilerin tarihteki 500. maçı olma özelliği taşıyan TT Arena''daki özel maç 1-1 sona erdi.

Ümitlere Atınç Nukan takviyesi

2015 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 5 Eylül''de Malta, 9 Eylül''de İsveç ile oynayacak Ümit Milli Takım''da sakat Kaan Ayhan ve Kenan Kahraman kadrodan çıkartıldı. Yerlerine Atınç Nukan alındı.


10 years ago