|

3-0 izdihamı

TT Arena’dan alkışlarla ayrılan Trabzonspor, Trabzon yolculuğu öncesinde de G.Saraylı taraftarların tebriklerini aldı. Tam 18 maç sonra 3 büyüklere karşı galibiyet gören Trabzonsporlu taraftarlar ise sokaklara taştı; havalimanında özlenen bir tablo vardı

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:59 - 23/11/2014 Pazar
Diğer
ALİ KEMAL YAZICI
Teknik direktör Ersun Yanal ile çıktığı ilk resmi maçında Galatasaray gibi güçlü bir rakibini etkili futbolla 3-0 mağlup eden Trabzonspor’da dün 3-0 izdihamı vardı. TT Arena’daki maç sonunda Galatasaraylı taraftarlar tarafından alkışlanan futbolcular, Atatürk Havalimanı’nda da Trabzon yolculuğu öncesinde sarı-kırmızılı taraftarlarca uğurlandı. Türk Hava Yolları'ndan kiralanan özel uçakla saat 23.45'te Trabzon'a gidecek kafileyi havalimanında bordo-mavili taraftarlar dışında Galatasaraylı taraftarlar da tebrik etti. İç hatlar terminalinde kısa bir süre dinlenen kafile, G.Saraylı taraftarların tebriklerini kabul ederek fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi. Taraftarlardan biri, "Sahaya inancını ortaya koyan emeğini ortaya koyan her takım başarılı olur. Bugün Trabzonspor bunu yaptı. Başarılı oldu. Tebrik ediyoruz" diyerek kazananın hakkını teslim etti. 

HAVALİMANINA AKIN ETTİLER

Trabzonspor kafilesi, İstanbul’dan Trabzon’a gelmek için yola çıkarken Trabzon’da da bir hareketlilik hakimdi. Galatasaray galibiyetini sokaklara çıkarak kutlayan taraftarlar, 200 kişi kadar bir kalabalıkla da organize olarak Trabzon Havalimanı’na gitti. Taraftarların oluşturduğu koridordan geçerek takım otobüsüne binmek isteyen bordo-mavili futbolcular sevgi gösterileri nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. Taraftarlar, araçlarıyla takım otobüsüne eşlik ederek Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne kadar konvoy oluşturdu. 

Uşaklar Saray'ı bastı

Trabzon yerel basını, Galatasaray galibiyetini, zaferi anlatan başlıklarıyla manşetlerine taşıdı. 

Günebakış: "Büyüksün Trabzon'um. Ersun Yanal'lı Fırtına, Galatasaray'ı İstanbul'da bozguna uğratıp tarih yazdı"

Karadeniz'den Günebakış: "Bu Trabzon'a şapka çıkartılır. Ersun Yanal, Fırtına'ya adeta kimlik değiştirdi"

Kuzey Ekspres: "Duyduk duymadık demeyin GELİYORUZZZZZ. Trabzonspor Arena'da Galatasaray'ı yerle bir etti"

Türksesi: "Uşaklar, Saray'ı bastı. Ersun Yanal'ın gala gecesinde Trabzonspor, G.Saray'ı Arena'nın çimlerine gömüp zirveye göz kırptı"

Karadeniz'in Sesi: "Diriliş. Trabzonspor, Ersun Yanal ile şaha kalktı."

Karadeniz'de Son Nokta: "Cim-Bom Boom. Yanal'ın Fırtına'sı G.Saray'ı Arena'da fena patlattı!"

Karadeniz: "Hepiniz bir, biz tek. Trabzonspor, Galatasaray'a diz çöktürdü. Yanal komutasında Kaplanlar, Aslan'ı süt dökmüş kediye döndürdü"

Köksal Güney: Tüm takım bu galibiyeti bekliyorduk 

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, hiçbir takımdan aşağı olmadıklarını belirterek şimdiye kadar olan sorunların uyuşmazlıktan kaynaklandığını belirtti. Güney, “Kan değişikliği yaradı. Tüm takım bu galibiyeti bekliyorduk. İnşallah devamı gelir” dedi. 


Constant seferberliği

Trabzonspor'un G.Saray ile yaptığı maçta sakatlanan Kevin Constant'ın durumunun iyi gittiği ve Metalist Kharkiv maçına yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi. Kulüp Doktoru Hakan Bozdoğan yaptığı açıklamada, "Constant’ı Metalist Kharkiv maçına yetiştirebilmek için yoğun şekilde tedavisine başladık" dedi. G.Saray maçında sakatlanan  Constant'ın, sağ ayak bileği dış yan bağında yaralanma tespit edilmişti.

#Ersun Yanal
#Galatasaray
#Trabzonspor
9 yıl önce