|

Aatıf'tan Roberto Carlos itirafı

Medicana Sivasspor formasıyla geçen sezon 17 gol atarak gol kralı olan yıldız futbolcu Aatif Chahechouhe, eski teknik direktörü Roberto Carlos döneminde daha az gol attığını söyledi.

Yeni Şafak
12:55 - 28/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:01 - 28/03/2015 Cumartesi
IHA

2 Temmuz 1986'da dünyaya gelen Fas asıllı futbolcu Aatif Chahechouhe, Medicana Sivasspor forması ile geçen sezon 17 gol atarak gol kralı oldu. Antrenman ve maçlardan arta kalan boş zamanlarını evinde ailesi ile geçiren başarılı futbolcu, evinin kapılarını Sivasspor Dergisi için açtı.



Küçük yaşta futbol oynamaya başladığını söyleyen Chahechoue, “18 yaşımda eşim Angelique ile tanıştım. Sonra Aliya hayatımıza girdi. İkinci olarak da İnaya da hayatımıza girdi. Hayatım çok basit. Hayatımda her zaman futbol oynadım. Günlük yaşamaya bakıyorum. Tabi ki bunun içerisinde benim ailem olsun, dinime de bağlı olarak ibadetlerimi uygun bir şekilde Türkiye'de yapabiliyorum. Pratik edebiliyorum. Özetlersek hayatım bundan ibarettir; ailem, futbol, çocuklarım” ifadelerini kullandı.



“Beni Sivasspor keşfetti, gol kralı olmak onurdur ”


Bulgaristan oynadığı sırada kendisini Sivasspor'un keşfettiğini belirten Faslı oyuncu, “Biliyorsunuz benim için çok büyük onurdur. Çünkü beni Sivasspor keşfetti. Beni Bulgaristan'dan gelip aldılar ve onlara çok borçluyum. Her zaman bana güvendiler. Her zaman bana yer verdiler ve bu gerçekten gol kralı olmak benim için en büyük gururdur. Sivasspor adına da herkese teşekkür ediyorum. Gol kralı olduktan sonra sizden çok şey bekliyorlar ve bu sene hissettim“ dedi.



“Gol kralı olunca beklentiler çok yükseldi”


Gol kralı olduktan sonra taraftarın kendisinden olan beklentisinin yükseldiğini söyleyen Chahechoue şunları kaydetti:


“Kaybettiğimde de gol atamadığımda da herkes bana ne yapıyorsun gibisine baktı. Tamam iyi veya kötü olabilir. Ailem için tabi ki kardeşlerim, kız kardeşlerim için çok iyi gurur verici bir şey; ama bunu taşımak gerçekten çok zor bir şey. Çünkü her zaman performanslı olmak gerekiyor. Çünkü Türkiye'nin en iyi golcüsüsünüz. Sizin için, taraftarlar için, herkes için bu çok önemlidir. Bazı maçlarda performansım düşük olunca her zaman en iyi gol atana gözümüzü çeviriyoruz. İyi; ama o da bazen kötü oluyor. İkisini bir arada halletmek bazen çok zor oluyor.”



Eşinin her zaman kendisine destek olduğunu ve en iyi taraftarının eşi olduğunu aktaran golcü oyuncu, "Öyle bir şanslıyım ki en zor durumlarda bile eşim her zaman yanımdaydı. Çünkü ben futbolda inanın bana; çok güzel günler geçirdim. Bugün şükürler olsun her şey yolunda ama geçmişte baya zorlu bir dönem geçirdim. 9 senedir beraberiz. Eşim her zaman bana destek oldu. Bütün yol haritamı biliyor, neler yaşadığımı da biliyor ve her zaman bana destek oldu. Bu hanımım için de çok büyük gururdur. Benim en iyi golcü olmam ve zaten birinci, ilk taraftarım benim eşimdir. Her zaman maçlarımıza gelip beni destekliyor. Benim için çok büyük gurur verici” açıklamasında bulundu.



“Kupadaki Trabzon maçındaiki gol atacağım dedim”


Medicana Sivasspor formasıyla çıktığı 100. maçta kupada Trabzonspor'a gol atarak turu getiren Chahechoue, ”Benim 100. maçıma çıkacağımı iki üç gün önce haberim oldu. Bende arkadaşlara 'Göreceksiniz ki Trabzonspor maçında bu hafta ben iki gol atacağım' dedim. Ben oyuna yaklaşım 70. dakikada girdim. Ben yedek olarak sahaya çıkmaya alışık bir insan değilim. Her zaman ilk 11'de çıkarım. Neden bunu söylüyorum? Yedek olarak bir maça girmek tamamen farklıdır. İnanın bana ki son dakika o golü attığımda çok büyük gurur vericiliği de vardı. Çok sevindim ve mutlu oldum. Biliyorsunuz Sivasspor ve Trabzonspor arasında sürekli bir gerilim var. 120. dakikada benim gol atmam ve Sivasspor'a galibiyeti vermek benim için taraftarlarım için ve Sivas için inanın bana çok büyük bir gururdu“ diye konuştu.



Chahechoue Türk futbolunda çok fazla arkadaşını olmadığını ve Demba Ba ile Sow ile daha önce birlikte oynadığını belirtti.


Roberto Carlos ile daha az gol attığını söyleyen Aaatıf, “Belki bizim ihtiyacımız olan buydu. Yeni bir hoca, yeni bir dönem; bence Sergen hocanın döneminde değişen takımdı. Bireysel performanslar değil de takım olarak değişti. Takım daha iyi ve benim için daha kolay gol atmak. Ben aynı kişiyim, aynı oyuncuyum. Yalnızca Carlos'la birlikte daha az gol atıyordum. Yeni bir hocanın gelmesiyle çok bir şeyin değiştiğine de inanmıyorum; ama ben zaten kendi kapasitemi bilen bir insanım. Kalitemi bilen bir insanım. Biliyordum zaten bu kalite geri yerine gelecekti. Mesela geçen sene 13-14 goldeydim ve 8-9 maç hiçbir gol atamadım. Ama hiç kimse görmedi bunu neden; çünkü iyi bir durumdaydık, ligde iyi bir yerdeydik. Ligde çok iyi bir yere varmadığınızda her zaman geçen sezon en iyi gol atan herkes bana bakıyor. Herkes gözüme bakıyor” sözlerini sarf etti.

#Medicana Sivasspor
#Aatif Chahechouhe
#Roberto Carlos
#gol
9 yıl önce