|

Abdul Kader Keita Şanlıurfaspor'da

Şanlıurfaspor, bir dönem Galatasaray forması giyen Fildişili oyuncu Abdul Kader Keita'yı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR / Cihan
00:00 - 23/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:40 - 23/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Abdul Kader Keita Şanlıurfaspor'da
Abdul Kader Keita Şanlıurfaspor'da

Şanlıurfaspor'da göreve yeni başlayan Fethi Şimşek başkanlığındaki Yönetim Kurulu ilk transfer bombasını patlattı. Sarı-yeşilli kulüp, bir dönem Galatasaray forması giyen Fildişili oyuncu Abdul Kader Keita'yı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı.

PTT 1. Lig'de mücadele eden Şanlıurfaspor'da geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul sonrasında Fethi Şimşek başkanlığındaki yönetim kurulu göreve başlamıştı. Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in de yönetim kurulunda yer aldığı Şanlıurfaspor, ilk bombayı patlattı. Sarı-yeşilli kulüp, 2009-2010 sezonunda Galatasaray forması giyen Abdul Kader Keita'yı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Keita, Katar'ın Al İttihad takımına transfer olduktan sonra hocası ile bir takım sıkıntılar yaşamıştı. Fildişili oyuncu, Şanlıurfaspor'da başarılı olması durumunda, yönetimin 31 yaşındaki oyuncunun bonservisini de alacağını belirtildi.

Keita'nın Cuma günü İstanbul'a geleceği ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra sözleşme imzalayacağı kaydedildi.

Taraftarın sevgilisiydi

Galatasaray'da istikrarsız görüntü çizse de kritik maçlarda gösterdiği performansla Frank Reijkard yönetimindeki Galatasaray ile 37 maçta 10 gollük performans gösteren Keita taraftarın sevgilisi konumundaydı. Galatasaray'ın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle, 6 Temmuz 2010 tarihinde 8.150.000 € bonservis bedeli ve futbolcunun €200.000 tutarında alacaklarından vazgeçmesi karşılığında Katar'ın Al Sadd kulübüne transfer olduğu açıklanmış ve 2009-2010 sezonu sonunda Galatasaray ile yolları ayrılmıştı.

Abdulkader Keita kimdir?

1981 yılında dünyaya gelen Keita, profesyonel Kariyerine ilk adımını 1999-2000 sezonunda ülkesi Fildişi Sahilleri'nin Africa Sport takımında attı. Üstün tekniği ve hızı ile dikkat çeken yıldız futbolcu, 2001 yılında ülkesinden ilk transfer adımını Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Ain ekibine transfer olarak yaptı. Buradan Katar'ın Al-Sadd takımına transfer olan Keita, 2005 yılında asıl patlamayı gerçekleştireceği Fransa'nın Lille takımına transfer oldu. 2005 - 2007 yılları arasında Lille formasıyla 63 maçta -15 gollük muhteşem bir performans gösteren yıldız futbolcu, Dünya devlerinin transfer gündemine girmeyi başardı. Manchester United,Arsenal gibi dünya devleri peşindeyken Olympic Lyon'a 18 milyon Avro'luk bedelle transfer olan Fildişili futbolcu, Lyon ile 52 maça çıktı. Lyon'da yaşadığı sakatlıklar sonrası beklenen performansı gösteremeyen 32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'a 2009 -2010 sezonunda 8 milyon Avro karşılığı transfer olmuştu.

11 yıl önce