|

Adın'ı Burak koydu

2007'den bu yana Bursaspor deplasmanında galip gelemeyen sarı-kırmızılılar, bu şanssızlığına dün son verdi. İlk yarıdaki futboluyla hayal kırıklığı yaşatan Cimbom, sonuca ikinci yarıda gitti.

Taha Güvendi
00:00 - 31/08/2014 Pazar
Güncelleme: 01:42 - 31/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Adın'ı Burak koydu
Adın'ı Burak koydu

Galatasaray, yeni sezona 3 puanla 'merhaba' dedi. Süper Kupa maçında Fenerbahçe'ye yenilerek kötü bir başlangıç yapan teknik direktör Cesare Prandelli, ikinci resmi maçında sarı-kırmızılı takımın 7 yıllık Bursaspor deplasmanında yaşadığı şanssızlığı kırdı: 0-2. Burak ve Olcan'ın golleriyle rakibini geçen sarı-kırmızılıların ortaya koyduğu futbol ise yine tat vermedi. İlk yarıda futbol adına çok fazla bir şey yoktu. İki takım gol atma amacında değil, pas hatası yapma yarışındaydı. Sahadaki futbol böyle olunca, yakalanan pozisyon sayısı da oldukça azdı. İkinci devrede iki takımın da birinci hedefi gol atmak olunca ilk yarıdan daha zevkli oyun sergilendi. Beklenen gol de erken geldi. 52. dakikada Bursaspor'u hazırlıksız yakalayan sarı-kırmızılılarda Bruma-Burak ikilisi skoru değiştirdi. Bruma'yla ver-kaç yapan yıldız futbolcu, tek vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. Süper Kupa maçında Fenerbahçe'ye karşı kalesinde devleşen Fernando Muslera, Bursa maçında da takımını kurtaran isim oldu. 74'te Fernandao'nun yarım volesinde gole izin vermeyen Uruguaylı kaleci, 76'da da Volkan'ın yerden sert şutunu parmaklarının ucuyla çeldi. Ev sahibi ekibinin ataklarına karşılık ise gecikmedi. 78'de Olcan'ın pasıyla gole yaklaşan Burak, topu kaleciye nişanladı. 90+1'de son sözü Olcan Adın söyledi. Veysel'in pasına iyi hareketlenen tecrübeli futbolcu sarı-kırmızılı formayla çıktığı ilk lig maçında golünü attı: 0-2.

Amrabat Malaga'ya, Dany Granada'ya

Galatasaray, kadroda düşünmediği iki yabancısıyla yollarını ayırdı. Amrabat geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında forma giydiği İspanyol Malaga'ya 3.5 milyon Euro satın alma opsiyonuyla tekrardan kiralanırken, Dany de Granada'nın yolunu tuttu. Sarı-kırmızılılar, Dany'nin transferinden 390 bin Euro kazanacak. Emmanuel Eboue ise Liechester City'nin 800 bin sterlinlik teklifini az bulup geri çevirdi.

Tribünler kısmen kapalı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni sezonda uygulamaya koyduğu tribünleri kısmi kapatma cezası Bursa Atatürk Stadı'nda uygulandı. Bursaspor ile Galatasaray arasındaki maçta yeşil-beyazlıların geçtiğimiz sezondan kalan cezası nedeniyle maraton ve kapalı kale arkası tribünlerinde taraftar yer almadı.

Burak golü eşine armağan etti

Bu yaz İstem Atilla ile evlenen Burak Yılmaz, dün gece Bursaspor maçında attığı gole eşine armağan etti. Golcü oyuncu, 52. dakikada Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golü attıktan sonra gol sevinci topu alıp formasının altına koyarak hamile olan eşine hediye etti. Hazırlık maçlarındaki performansıyla da tartışılan golcü oyuncu, sezonun ilk maçında gol atmayı başardı. Maçla ilgili açıklamalarda bulunan Burak, 'Çok güzel bir birliktelik gösterdik. Bursa'dan puan almak zor. Benim için çok anlamlı bir gol oldu' yorumunda bulundu.

3 transfer bekliyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Bursaspor maçından sonra transfer isteğini yineledi. 3 oyuncu transferi beklediğini kaydeden İtalyan teknik adam, 'Başkanımızın ve bu isimlerin geleceğini umut ediyoruz' dedi. Bursaspor maçı değerlendirmesinde kaleci Muslera'ya teşekkür eden Prandelli, 'Dengeli bir maç oldu. Kazanma isteğimiz ağır bastı ve maçı almayı başardık. 7 yıl sonra bu yıl kazandığımız için mutluyuz. Psikolojik olarak iyi mücadele ettik ve özellikle ikinci golü bulmak için çalışmamız beni ayrıca mutlu etti. Takım olarak karakter sahibiyiz ve daha da ileriye gideceğiz. Belirli bir süre sonra bu durum daha net bir şekilde ortaya çıkacak ve iyi bir futbol sergileyeceğiz' yorumunda bulundu.

10 yıl önce