|

Aferin, aferin akşam seni bol bol överler

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor maçı sonrasında soyunma odası girişinde beklediği Tolga Özkalfa'ya yukarıdaki sözlerle tepkisini koydu. Bu sözler, Terim'i PFDK'lık etti

Abdullah Eğilmez
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 00:31 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
Aferin, aferin akşam seni bol bol överler
Aferin, aferin akşam seni bol bol överler

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, PFDK'ya sevk edildi. Önceki gün 0-0 berabere kalınan Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem Tolga Özkalfa'nın performansına ateş püsküren maç sonunda tünel girişinde hakemleri bekleyip sert bir şekilde tepkisini ortaya koyan Terim, bu esnada ağzından çıkanlara da engel olamadı. Hakemlerin de raporunda belirttiği işte bu sözler ve sonrasında basın toplantısında sarfettikleri Terim'i PFDK'lık etti. Terim'in soyunma odası koridorlarında hakem Tolga Özkalfa'ya 'Aferin, aferin... Akşam seni televizyonlarda bol bol överler' dediği öğrenildi. Pazar gününe kadar yeni bir karar çıkmazsa Fatih Terim, Beşiktaş maçında kulübede olmayacak.


HEPSİ SENARYONUN BİR PARÇASI

G.Saray Kulübü de yayınladığı açıklamayla hakem raporlarının basına sızmasını ve Fatih Terim'in PFDK'ya sevkini 'Senaryonun bir parçası' olarak değerlendirdi. 'Bu durum, G.Saray'ı cezalandırmak için sezon başından bu yana görülen olaylar zincirinin ve planlanmış bir senaryonun parçasıdır' denilen açıklamada 'G.Saray Kulübü olarak bu senaryoyu boşa çıkarmaya kararlıyız. Camiamızın şampiyonluk yolunda arkamızda olduğundan eminiz. Spor kamuoyunun da Türk futboluna telafisi güç bir hasar verecek bu oyunun farkında olduğuna inanıyoruz' ifadeleri kullanıldı.


Trabzon'dan sonra Galatasaray da Tahkim'e başvurdu

Federasyonun 58. maddede yaptığı değişiklik üzerine Trabzonspor'un ardından Galatasaray da Tahkim'e başvurdu. Kulüpten yapılan açıklamada 58. maddesinin değiştirilmesi ve yine aynı talimata 105. maddenin eklenmesine yönelik kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Tahkim Kurulu nezdinde talepte bulunulduğu belirtildi. Talepte gerekçeler 10 maddede düzenlendi, ana gerekçe olarak değişikliğin FIFA, UEFA ve TFF düzenlemelerine aykırı olması gösterildi.


ÜNAL AYSAL: Hiçbir şey zamanla unutulmayacak

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Türkiye Futbol Federasyonu'nun PFDK'ya sevk kararı ve son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili yorumu 'Hiçbir şey zaman içinde kaybolmayacak. Hiçbir şey unutulmayacak, unutturulmayacak' şeklinde oldu. Tekerlekli sandalye basketbolunda Galatasaray Kulübü'nün ev sahipliğinde bugün İstanbul'da başlayacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Finalleri'nin (IWBF Champions Cup) Türk Telekom Arena'daki basın toplantısına katılan Aysal, futbol gündemiyle ilgili soruları cevaplamak istemese de yoğun baskı üzerine 'Bu lig bitinceye kadar, bu ligi şaibeli bir hale getirecek herhangi bir görüşten, konuşmadan hepimizin kaçınması lazım. Onun için müsaade edin, bu ligi bitirelim, istediğiniz zaman, istediğiniz şekilde, istediğiniz yerde sizinle oturup sohbet edeceğim' demekle yetindi.



12 yıl önce