|

Afrika ülkeleri İstanbul'da kozlarını paylaşacak

İstanbul'da yaşayan binlerce Afrikalıyı her yıl bir araya getiren ve artık geleneksel hale gelen Afrika Uluslar Kupası bu yıl da Fatih Mimarsinan Stadı'nda düzenlenecek.

Yeni Şafak ve
15:50 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:08 - 1/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Fatih Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen turnuvada 16 takım mücadele edecek. Son şampiyon Nijerya'nın yanı sıra Fildişi Sahili, Kamerun ve Gana şu ana dek katılması kesinleşen takımlar... Ayrıca Uganda ve Gambiya bu yıl ilk kez Türkiye'deki Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek.



Mayıs ayında başlayıp haziranda sona erecek turnuva için tertip komitesi geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yaptı. Deniz Boyner'in başkanlık yaptığı tertip komitesinde Sekouba Conde, Bertrand Joseph Ndong, John Okeychukwu, Kamdem Landry, John Tapke, Magid Bolan ve Filbert Ngahore yer alıyor.


EFKAN BUCAK 2015-04-01T16:07:18.5355117+03:00


16 takımın yer alacağı turnuvada 400'e yakın futbolcu mücadele edecek. Turnuvayı yaklaşık 20 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Her yıl büyük ilgi çeken ve büyük heyecana sahne olan turnuvada kariyerini Türkiye'de sürdüren veya burada futbol oynamak isteyen Afrikalı futbolcular yeteneklerini sergileyerek menajerlerin ve kulüp yöneticilerinin dikkatini çekmeye çalışacak.



Emenike de bu turnuvadan çıktı!

Daha önce Feriköy'de yapılan organizasyon iki yıldır Fatih Belediyesi'nin sponsorluğunda bu ilçede düzenlenmekte. Türkiye'ye futbolcu olmak umuduyla gelen Afrikalılara kucak açan ve Afrika vatandaşlarının kurduğu bir takıma da yardımcı olan Fatih Belediyesi, Afrika Uluslar Kupası'na katılan tüm takımlara forma yardımında bulunuyor.



Turnuvada mücadele edenlerin hemen hemen hepsi kendi ülkesinde futbolcu olan isimler ve menajerlerin kendilerini izleyip beğenmesi umudunu taşıyor. İstanbul'daki Afrika Uluslar Kupası'nda top koşturan en ünlü isimse şu sıralar Fenerbahçe forması giyen Emmanuel Emenike.


#Türkiye Afrika uluslar kupası
#İstanbul Afrika Uluslar Kupası
#Emmanuel Emenike
#Nijerya
#Gana
#Gine
9 yıl önce