|

Afrika'dan Sepp Blatter'e destek

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), yarın başlayacak 65. FIFA Kongresi'nde düzenlenecek başkanlık seçiminin ertelenmesine karşı olduklarını açıkladı.

Yeni Şafak
16:17 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:21 - 28/05/2015 Perşembe
IHA

CAF'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, konfederasyon üyelerinin Zürih'te bir toplantı yaptığı ve alınan karar gereği Blatter'e desteklerinin süreceği belirtilerek, "FIFA'nın yarın düzenleyeceği başkanlık seçiminde Sepp Blatter'i desteklemeye devam edeceğiz" denildi.



CAF, FIFA'nın başkanlık seçiminin ertelenmesine yönelik alınabilecek her türlü kararın karşısında yer aldıklarını da vurguladı.



Açıklamada, FIFA'nın üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı Zürih'te düzenlenen operasyonla 2018 ve 2022 Dünya Kupası kapsamında "kara para aklandığı" gerekçesiyle İsviçre Başsavcılığı tarafından açılan soruşturmanın göz ardı edilmediği hatırlatılarak, "CAF, bugünlerde futbol camiasında yaşanan olayları özel bir dikkatle takip etmektedir. Sporun etik ve ahlaki yönünün korunması için işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

#sepp blatter
#fifa
#başkanlık seçimi
#afrika
9 yıl önce