|

Akgül'e büyük onur

Spor hayatına başladığı ilk günden itibaren Türk bayrağını dalgalandırmak için mücadele ettiğini dile getiren Taha Akgül, 'Aynı hırsla devam edip 2016 Rio Olimpiyatları'nda İstiklal Marşı'nı okutacağım' dedi.

.
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 01:25 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Akgül'e büyük onur
Akgül'e büyük onur

Serbest stil 125 kiloda son dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından kilosunda dünyanın en iyi güreşçisi seçildi. Bu kategoride İranlı güreşçi Komeil Ghasemi 2., Rus Khadshimourad Gatsalov 3., Amerikalı Tervel Dlagnev ise 4. sırada yer aldı. Belgrad, Tiflis ve Vantaa'da üst üste Avrupa şampiyonu olan, 2013 yılında Akdeniz Oyunları'nda altın, Dünya Şampiyonası'nda ise bronz madalya kazanan 24 yaşındaki sporcu, 2014'teki son dünya şampiyonluğu ile kariyerinin zirvesine çıktı.

BU GURUR MİLLETİME AİTTİR

UWW'nin belirlediği sıralamaya göre serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyisi seçilen Akgül, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Spor hayatıma başladığım günden itibaren Türk bayrağını dalgalandırmak için mücadele ettim. Bu unvandan dolayı rehavete kapılmayacağım. Başarımda büyük pay sahibi olan federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya'ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı hırsla antrenmanlarıma devam edip, 2016 Rio Olimpiyatları'nda İstiklal Marşı'nı okutacağım" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli güreşçi Taha Akgül'ü tebrik etti. Bakan Kılıç tebrik mesajında "Taha'nın başarısı sadece bizlerin değil, dünyanın da takdirini kazandı. Ülkemizin bayrağını dalgalandıran tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Hepsinin yolu açık olsun" ifadelerini kullandı.

9 yıl önce