|

'Alex'e ahde vefa gösterilmedi'

Malatya Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelen Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, eski Fenerbahçeli futbolcu Alex'e ahde vefa gösterilmediğini belirtti.

Yeni Şafak
17:43 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:52 - 18/04/2015 Cumartesi
IHA

Saran, "Alex, sadece Fenerbahçelilerin değil, Türkiye'nin sevdiği iyi bir şahsiyet. Fenerbahçe formasıyla 245 maça çıkmış, 136 gol atmış, bir çok asist yapmış, saha içindeki beyefendi duruşu ile aile yaşantısıyla birçok Türk gencine ilham kaynağı olmuş örnek bir şahsiyet" dedi.



İnönü Üniversitesinin davetlisi olarak Malatya'ya gelen Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, İnönü Üniversitesi öğrencileriyle, “Kariyer ve Medya" konulu söyleşide bir araya geldi.



İnönü Üniversitesi, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen “Kariyer ve Medya" konulu söyleşiye, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Davut Özbağ, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe, akademisyenler ile kalabalık bir öğrenci topluluğu katıldı.



Söyleşide gençlere tavsiyelerde bulunan Saran, “Önemli olan bir işi yapmak değil, sevdiğin işi yapmaktır. Sevdiğiniz işi yaparsanız fark oluşturursunuz. Bugün buraya gelmemin en büyük amacı da ben başardım, gençlerde başarabilir mesajını vermektir" dedi.


İnönü Üniversitesi öğrencilerinin sorduğu soruları da samimiyetle cevaplayan Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Alex'e yeteri kadar ahde vefa örneği gösterilmedi"


“Fenerbahçe'ye yapılan saldırı, Türk sporuna vurulmuş en büyük darbedir. Yaşanan bu olayın ardından kamuoyunda verilen mesajlar, takımların, oyuncuların bira araya gelmesi doğruydu. Futbolun bir oyun olduğunu bir kez daha hatırlattı. Alex, sadece Fenerbahçelilerin değil, Türkiye'nin sevdiği iyi bir şahsiyet. Bizden biriydi, Türk milletinin örf ve adetinde, iyi insanlara karşı ahde vefa diye geçen bir tabir var. Fenerbahçe formasıyla 245 maça çıkmış, 136 gol atmış, bir çok asist yapmış, saha içindeki beyefendi duruşu ile aile yaşantısıyla bir çok Türk gencine ilham kaynağı olmuş bu örnek şahsiyete, yeteri kadar ahde vefa örneği gösterilmedi.



Fenerbahçe 3 Temmuz sürecinde büyük birliktelik örneği sergiledi. Fenerbahçe'nin yerinde bir başta takım olsa bu birlikteliği sağlayamazdı. Fenerbahçe'yi Türkiye'de özel olmasını sağlayan unsur gösterilen bu sevgidir. Fenerbahçelilerin bu duruşu, takımlarına bu kadar sahip çıkmalarının Dünya'da başka bir örneği yok."



"Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da birçok spor salonu açtık"


Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu'da birçok spor salonu açtıklarını belirten Saran, "Bu spor salonlarımızı açmaktaki en büyük amacımız, Türk gençliğine sahip çıkmaktır. Açtığımız bu spor salonunda şimdi binlerce genç spor yapabiliyor. Kim bilir belki birkaç yıl sonra o spor salonlarından, bayrağımızı en başta dalgalandıracak dünya şampiyonları çıkacak" diye konuştu.



Söyleşinin sonunda, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Davut Özbağ, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'a plaket takdim etti. Sadettin Saran ise Prof. Dr. Özbağ'a, Fenerbahçe forması hediye etti.



İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni de ziyaret eden Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Karatepe ve akademisyenlerle sohbet etti. Üniversite içinde öğrencilerle sohbet eden Saran, İletişim Topluluğu Yönetiminde yer alan öğrencilerle öğle yemeği yedi ve sohbet etti. Sıcak ve samimi bir sohbetin ardından Saran gençlerle vedalaştı ve İnönü Üniversitesi'ndeki programını tamamladı.

#saadettin saran
#Malatya Üniversitesi
#alex
#malatya üniversitesi
#ahde vefa
9 yıl önce