|

Ali Osman Ulusoy ebediyete uğurlandı

Trabzon iş ve spor dünyasının önemli simalarından, aynı zamanda Trabzonspor'un ilk başkanı Ali Osman Ulusoy, son yolculuğuna uğurlandı.

İha
00:00 - 2/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:25 - 2/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Ali Osman Ulusoy ebediyete uğurlandı
Ali Osman Ulusoy ebediyete uğurlandı

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden 87 yaşındaki Ali Osman Ulusoy için ilk tören sahibi olduğu Akçabat ilçesinin Söğütlü mahallesinde bulunan Hassoy'da düzenlendi. Törenin ardından Ali Osman Ulusoy'un cenazesi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'na (TTSO) getirildi. Eşi Zehra Ulusoy, kızı Hülya Ulusoy ve kardeşi Sefer Ulusoy'un yanı sıra törene Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda seveni katıldı.

Ali Osman Ulusoy'un kardeşi işadamı Sefer Ulusoy törende yaptığı konuşmada tarif edilemeyecek bir acı içerisinde olduklarını belirterek 'Ali Osman Ulusoy gerek kişiliğiyle gerek çalışmalarıyla her zaman örnek olmuş bir insandı. Çok kıymetli abimizi kaybettik. Bize yol gösteren, bu ülkeye ve Trabzon'a kendisini adamış, her zaman ailesine ülkesine vatanına ve milletine sahip çıkmıştır. Bu acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan onu son yolculuğuna uğurlamak için burada toplanan herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum' diye konuştu.

TTSO'daki törenin ardından Ulusoy'un cenazesi Atatürk Alanı'nda bulunan Ulusoy binasının önüne getirilirken, iş yerinin bulunduğu apartmana resmi asıldı. Ulusoy'un cenazesi ardından omuzlarda cenaze namazının kılınacağı aynı yerdeki İskenderpaşa Camii'ne getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Vali Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Albayrak Şirketler Yönetim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzonspor Eski Başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Futbol Federasyonu eski başkanlarından Haluk Ulusoy, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile çok sayıda seveni katıldı.

Kulüpte de tören düzenlendi

Cenaze namazının ardından cenaze bu kez Ali Osman Ulusoy'un kurucu başkan olduğu Trabzonspor Kulübü'ne ait Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne getirildi. Buradaki törende konuşan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu "Adam gibi yaşadı, adam gibi öldü" diyerek yakınlarına ve tüm Trabzonspor camiasına başsağlığı diledi. Tören sonrası Ulusoy'un cenazesi Trabzon'un Of ilçesine götürülürken, ikindi namazına müteakip aile kabristanına defnedildi.

10 yıl önce