|

Amedspor'a TFF'den kötü haber

Spor Toto 2. Lig'de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un isim değişikliği için başvuru yaptığı Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) daha önce Amedspor'un liglerde kullanıldığı gerekçe gösterilerek kabul edilmediği belirtildi. TFF, Amedspor isminin önüne veya sonuna ekleme yapılması durumunda kullanılmasına izin verileceğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:59 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 12:02 - 14/06/2015 Pazar
IHA

Geçen sezon kongrede ismini Amedspor olarak değiştiren, isim değişikliği Dernekler İl Müdürlüğü tarafından onaylanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, TFF'ye takıldı. Federasyon, Amedspor adında bir kulübün daha önce kurulduğu, Diyarbakır amatör liglerinde ve TFF'nin organize ettiği Türkiye şampiyonalarında mücadele ettiğine dikkat çekerek, bu haliyle isim değişikliğine izin vermeyeceğini bildirdi.



Federasyon, UEFA ve FIFA'nın daha önce kurulan kulüplerle aynı ismi taşıyan kulüplerin isim tesciline izin vermediğine dikkat çekerek, Amedspor isminin önüne veya sonuna ekleme yapılmasını istedi. Büyükşehir Belediyespor, hukukçularla konuyu danışarak isim değişikliği için yeni formüller üzerinde duruyor. Amedspor ismi, yapılacak yeni ekleme ve değişiklikle en kısa sürede federasyona tekrar bildirilecek.



Amedspor Amidaspor olmuştu

2010 yılında kurulan Amedspor, Diyarbakır amatör liglerinde mücadele ettikten sonra geçen yıl bu ismi Büyükşehir Belediyespor'a vermek için kendi ismini Amidaspor olarak değiştirmişti. Bunun üzerine boşta kalan Amedspor ismi için Dernekler İl Müdürlüğü'ne başvuran Büyükşehir Belediyespor, bu ismi almıştı. Ancak bu ismin liglerde kullanılması için TFF'nin onayı gerekiyor.

#TFF
#Diyarbakır Büyükşehir Belediye
#Amedspor
#Amidaspor
9 yıl önce