|

Anadolu Efes Sassari deplasmanında

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 2014-2015 sezonu birinci tur A Grubu ikinci hafta maçında yarın deplasmanda İtalya temsilcisi Dinamo Banco di Sardegna Sassari ile karşılaşacak.

Aa
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:09 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Anadolu Efes Sassari deplasmanında
Anadolu Efes Sassari deplasmanında

Sardinya Adası'nın Sassari kentindeki Palaserradimigni Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak.

Grupta ilk hafta maçlarında Anadolu Efes, evinde Rusya'nın Unics Kazan takımını 82-76 yendi, Dinamo Banco di Sardegna Sassari ise Novgorod deplasmanında Rusya'nın Nizhny takımına 88-86 yenildi.

Özerhun: "Kayıp vermemeliyiz"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, ilk turda mümkün olan en fazla sayıda galibiyet almayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Bu nedenle Sassari maçını galibiyet ile tamamlayarak kayıp vermemeliyiz" dedi.

Özerhun, kulübün internet sitesinde maçla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Geçtiğimiz hafta Avrupa Ligi'ne Unics Kazan galibiyeti ile başladık. Avrupa arenasında kolay maç yok, Sassari de İtalya'nın güçlü temsilcilerinden biri. Biz hedeflediğimiz noktaya ulaşmak için engelleri tek tek aşmak düşüncesindeyiz. Top 16'ya yükselmek hatta avantajlı bir şekilde yükselmek istiyorsak ilk turda mümkün olan en fazla sayıda galibiyet almalıyız. Bu nedenle Sassari maçını galibiyet ile tamamlayarak kayıp vermemeliyiz."

Ivkovic: "Hızlı hücum savunmasını çok iyi yapmalıyız"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic de İtalyan ekibi karşısında hızlı hücum savunmasını çok iyi yapmaları gerektiğine dikkati çekerek, "Oyunu başından itibaren kontrolümüz altına almalıyız" dedi.

Sırp teknik adam, "Sassari, hızlı hücumlar ile yüksek tempoda basketbol oynamayı seven bir takım. Bu tarzlarını beğeniyorum. Kendi sahalarında bize karşı da yüksek tempoda oynamak isteyeceklerdir. Biz Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında ilk deplasman maçımıza çıkacağız. Hızlı hücum savunmasını çok iyi yapmalıyız ve oyunu başından itibaren kontrolümüz altına almalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

- Rakamlarla Anadolu Efes

Lacivert-beyazlı takımın yeni transferi Stephane Lasme, geçen hafta Unics Kazan karşısında Avrupa Ligi kariyerindeki 138. bloğa ulaşarak, en çok blok yapan oyuncu sıralamasında dördüncülüğünü korudu. Lasme ayrıca, Avrupa Ligi'nde kullandığı son 12 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Anadolu Efes'in genç oyuncusu Furkan Korkmaz, geçen hafta Unics Kazan'a karşı kariyerindeki ilk Avrupa Ligi maçına çıktı.

Türk ekibinin yeni transferlerinden Stratos Perperoglou, Avrupa Ligi'nde kullandığı son 8 serbest atışta da isabet kaydetti.

Lacivert-beyazlı ekibin genç oyuncusu Cedi Osman, Avrupa Ligi'nde forma giydiği son 4 maçı en az birer üç sayılık isabetle tamamladı.

9 yıl önce