|

Anne sırtından şampiyonluğa

Milli ampute futbolcu ve atlet Barış Telli ile annesinin hikayesi yürek ısıtan cinsten. Anne Aysel Telli, yıllarca okul ve antrenmanlara sırtında taşıdığı oğlunun, gönüllü yaşam koçluğunu üstlenmiş.

Yeni Şafak
04:00 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:27 - 5/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Ampute Milli Takımı futbolcularından ve milli atlet Barış Telli'nin annesi Aysel Telli, cefakar annelere verilecek en güzel örneklerin başında geliyor. Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak Türkiye'ye büyük gurur yaşatan 26 yaşındaki Telli ve annesi, bugünlere gelirken yaşadıkları zorlukları anlattı.



4 YAŞINDA KAYBETTİ


Barış Telli, 4 yaşında futbol oynamaya giderken karşıdan karşıya geçtiği sırada bir dolmuşun kendisine çarptığını ve sağ bacağının dizden aşağı bölümünü kaybettiğini söyledi.



HEM KOÇUM HEM AŞÇIM


İlkokul çağında engelli olduğu için okul yönetiminin kendisini almak istemediğini dile getiren Telli, “Anneme beni engelli okuluna götürmesini söylediler. Annem ise 'benim oğlumun normal çocuklardan farkı yok' diyerek kabul etmedi. Okul yönetimine direnip, beni okula sırtında taşıyarak götüren, hayatını bana veren, yaşam koçum, psikoloğum, aşçım, her şeyim annem olmasa bugünlere gelemezdim” dedi.



Hiçbir maçını kaçırmıyoruz


Annelerin gözünde çocukların hiç büyümediğini dile getiren Telli, şöyle devam etti: “Barış çok antrenman yaptığı için çok iyi bakmak gerekiyor. Dışarıda hiç yemek yemez. Doğal beslenir. Ağrısı olduğunda masajını bile yaparım. Hiçbir maçını kaçırmıyoruz. Maçta düştüğü zaman içimden sahaya inmek geliyor ama kendimi tutuyorum.”




#Barış Telli
#ampute futbolcu
#Aysel Telli
9 yıl önce