|

Anormal teklifler etik değil

Trabzonspor’un oyuncuya yaptığı 2 milyon Euro’luk teklife rağmen Tolgay Arslan’ın kendilerinin makul seviyedeki teklifini kabul ettiğini belirten Beşiktaş Başkanı, "Bu oyuncular gencecik insanlar. Sadece kamuoyuna ve taraftarınıza şirin gözükmek için oyunculara anormal rakamlar teklif etmek doğru değil” diyerek Trabzonspor’a yüklendi

Süleyman Hatısaru
04:00 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 23:45 - 26/01/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş’ın Tolgay Arslan’ı KAP’a bildirmesinin ardından BJK TV’ye transferi değerlendiren Başkan Fikret Orman, transferde karşı karşıya geldikleri Trabzonspor yönetimi hakkında imalı sözler söyledi. Gurbetçi oyuncunun imza sürecinde yaşananlara değinen Başkan Orman, bordo-mavili kulübü astronomik tekliflerle futbolcuyu ayartmakla suçladı. "Bu oyuncular gencecik insanlar. Sadece kamuoyuna ve taraftarınıza şirin gözükmek için oyunculara anormal rakamlar teklif etmek doğru ve etik değil” diyen Başkan Orman, “Bugün verelim, yarın ne olursa olsun gibi gibi tavır asla sergilemedik. Biz bu ciddiyetten hiçbir zaman uzaklaşmadık. Futbolu hava atma aracı olarak kullanmadık” ifadelerini kullandı. 

AKILCI GİRİŞİMLERDE BULUNDUK

Yönetici Erdal Torunoğulları’nın Beşiktaş için önemli bir transfer çalışması yaptığını kaydeden Başkan Orman, “Kimse nereye gittiğini ve nasıl bir görüşme yaptığını bilmemektedir. Transfer için akılcı girişimlerde bulunmuştur. Oyuncu Beşiktaş'ı tercih etmiştir. Biz 'Trabzonspor'u transferde ezdik' gibi bir davranış içerisinde bulunmadık. Trabzonspor oyuncuya yazılı olarak 2 milyon Euro ve ayrıca maç başı ücretler teklif etmesine rağmen Tolgay bizim makul seviyelerimizi kabul etmiştir. Bizim amacımız Trabzonspor'u bir transferle ezmek değildir. Beşiktaş'ta böyle bir zihniyet yoktur" değerlendirmesini yaptı.

HAVUZUN DAĞILMASI MÜMKÜN DEĞİL

Fikret Orman, yayın havuzu hakkındaki açıklamaları nedeniyle de F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı eleştirdi. Orman, "Biz kulübümüzü yönetirken diğer camiaları rencide etmemeye gayret eden bir davranış içindeyiz. Kimsenin Beşiktaş'ı zedelemek için açıklama yapmak haddi değildir. Havuzla alakalı konular kanunla belirlenmiştir. Dağılması mümkün değildir. Havuzu bozmak kimseye yarar getirmez" diye konuştu.

TOLGAY ARSLAN: Kalbimin sesini dinledim

Trabzonspor ile kızışan transfer pazarlığında Tolgay Arslan’da mutlu sona ulaşan taraf olan Beşiktaş, dün oyuncuya kavuştu. Sabah transferi borsaya bildiren yönetim, akşam ise gurbetçi yıldızı İstanbul’a getirdi. Menajeriyle birlikte İstanbul’a gelen 24 yaşındaki orta sahaya Beşiktaş yöneticisi Erdal Torunoğulları eşlik etti. Tolgay, pasaport kontrolünün ardından soruları yanıtladı. Genç futbolcu daha sonra kulübün tahsis ettiği araca binerek otelin yolunu tuttu. Tolgay, bugün sağlık kontrolünden geçecek ve 3.5 yıllık resmi sözleşmeye imza atacak.  

TARAFTARLAR İÇİN SABIRSIZIM

Havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tolgay Arslan, Beşiktaş'a geldiği için mutlu olduğunu ifade ederek "Erdal Bey'e teşekkür ederim. Beşiktaş büyük bir kulüp. Kalbim karar verdi. Şampiyonluk mücadelesi veren bir camiaya geldim. İnşallah ben de şampiyonluk yaşayacağım. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Beşiktaş taraftarlarının önüne çıkmak için heyecanlanıyorum" değerlendirmesini yaptı. 

FACEBOOK'TAN VEDA MESAJI

Tolgay Arslan, yolculuk öncesinde ise facebook hesabından Almanca ve Türkçe mesaj paylaştı. Beşiktaş formasıyla çektirdiği fotoğrafı koyup altına yorum yazan genç oyuncu, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bu haberi sizinle paylaştığım için çok mutluyum. Gelen teklifleri değerlendirip, kalbimin sesini dinledim ve Beşiktaş'a imza attım."


18 numaralı formayı giyecek

Tolgay'ın 61 numaralı formayı giyeceği iddiaları söylenti olarak kaldı. Hamburg'da 8 numaralı formayı giyen Tolgay Arslan, Beşiktaş'ta bu formayı Veli Kavlak giydiği için 18 numarayı tercih etti. 

#Beşiktaş
#Tolgay Arslan
#Fikret Orman
9 yıl önce