|

Antalyaspor'a dev yatırım

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in “En büyük hayalim ve tamamlandığında hayatımda saklayacağım en önemli şereflerden bir tanesi olacak” dediği Antalyaspor kamp ve spor tesislerinin temeli atılıyor. 26 Mayıs Salı günü düzenlenecek törenle temeli atılacak.

Yeni Şafak
13:07 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 10:15 - 24/05/2015 Pazar
IHA

İçinde futbol sahalarından futbol okuluna, fizik tedavi merkezinden yarı olimpik yüzme havuzuna kadar bir spor kulübün tüm ihtiyaçlarının yer alacağı tesis 1.5 yıl içinde hizmete açılacak.



Avrupa'nın en iyisi olacak

Bir spor kompleksinden öte spor akademisi olacak Antalyaspor tesisleri, 18 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 134 bin metrekare alanı kapsayacak. Tesislerin içerisinde 4 futbol sahası, 2 küçük futbol sahası, antrenman sahası, kamp alanlı konaklama tesisleri, konforlu sporcu odaları, bin kişilik tribün, çok amaçlı kapalı spor salonu, tenis kortu, halı saha, Antalyaspor Futbol Okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi merkezleri, futbol ve diğer branşlara uygun tam donanımlı fitness salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, fizik tedavi havuzu, spa, çok amaçlı toplantı ile konferans salonları, restoranlarla eğlence merkezleri olacak. Bir spor kulübünün ve bir sporcunun tüm ihtiyaçları düşünülerek planlanan tesisin yanına bir de Antalyaspor Koleji yapılacak.



Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Döşemealtı ilçesindeki 253 dönümlük alanın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Antalyaspor'a tahsisi için protokol imzalarken, “Bir kez sevgili eşimle evlenirken nikah defterine imza atarken, bir de bugün bu imzayı atarken çok heyecanlandım. Benim için çok önemli bir imza” demişti.

#Antalya Büyükşehir Belediyesi
#Antalyaspor
#kamp ve spor tesisleri
#yatırım
9 yıl önce