|

Arda Turan en iyi 11'de

İspanya 1. Futbol Ligi'ne 3. hafta maçlarıyla devam edildi. Atletico Madridli Arda Turan, 3. haftanın en iyi ilk 11'ine girdi.

Aa
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 13:38 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Arda Turan en iyi 11'de
Arda Turan en iyi 11'de

Real Madrid-Atletico Madrid derbisinin damga vurduğu haftada, Atletico'nun galibiyet golünü atan ve oyunuyla beğeni toplayan milli futbolcu Arda Turan, İspanyol basınında haftanın en iyi ilk 11'i içinde yer aldı. İspanyol basını, uzun bir sakatlık döneminden sonra ilk lig maçına çıkan ve son 30 dakika oynayan Turan için, "Sihirbaz Arda geri döndü" ifadesini kullandı.


Kırmızı kartın çıkmadığı 3. hafta maçlarında, 4'ü penaltıdan toplam 23 gol atıldı, 292 faul yapıldı ve 54 sarı kart gösterildi.


Athletic Bilbao'yu 2-0 yenerek La Liga'da 3'te 3 yapmayı başaran tek takım olan Barcelona, 9 puanla liderlik koltuğundaki yerini korudu. Barcelona'da Messi-Neymar ikilisi bu hafta da öne çıkan isimler oldu.


Real Madrid sezonun ilk krizini yaşadı

Kadrosuna Kroos, James gibi yeni yıldız oyuncuları katan Real Madrid, sahasında Atletico Madrid'e yenilince, daha sezon başında ilk krizini yaşamaya başladı. İstatistiklere göre La Liga tarihinde, 3'te 1 galibiyetle başladığı hiçbir sezonu şampiyon olarak bitiremeyen Real Madrid'in geleceği, İspanyol basınında tartışma konusu oldu.


Medya organlarında yer alan haberlerde, geçen sezon olduğu gibi bu yıl da kaleci polemiğine yer verildi. İker Casillas'ı ıslıklayarak protesto edilmesi ve kaleci Keylor Navas'a şans verilmesi gerektiği belirtildi. Teknik direktör Carlo Ancelotti ise konuyla ilgili, "Benim için kaleci sorunu yok. Yapay bir polemik ve bir daha kaleci hakkında konuşmayacağım" ifadelerini kullandı.


Ligde 3. hafta maçlarında alınan sonuçlar, son puan durumu ve gelecek haftanın maç programı şöyle:


Toplu sonuçlar

Almeria-Cordoba: 1-1

Barcelona-Athletic: 2-0

Malaga-Levante: 0-0

Real Madrid-Atletico Madrid: 1-2

Celta-Real Sociedad: 2-2

Rayo-Elche: 2-3

Valencia-Espanyol: 3-1

Sevilla-Getafe: 2-0

Granada-Villarreal: 0-0

Eibar-Deportivo: 0-1

10 yıl önce