|

Arda''nın hayali gerçek oldu

Real Madrid''i 14 yıl boyunca yenemeyen Atletico Madrid, son 3 maçta iki kez mağlup etti. Arda Turan''ın takımı böylece ezeli rakibini tarihinde ilk kez Bernabau''da üst üste 2. kez yenmeyi başardı

.
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:46 - 14/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Arda''nın hayali gerçek oldu
Arda''nın hayali gerçek oldu

İspanya La Liga''da geçen sezon şampiyon olan Atletico Madrid, bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Milli oyuncu Arda Turan''ın golüyle ezeli rakibini tarihinde ilk kez Bernabau''da üst üste 2 lig maçında yenmeyi başaran Atletico, Real Madrid karşısında ligde oynadığı son 3 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik aldı. 14 yıl boyunca Real Madrid''i yenemeyen Atletico Madrid, geçen yıl bu hasretine son vermişti. Atletico''da son Real Madrid maçında gecenin yıldızı ise milli oyuncu Arda Turan''dı. Atletico''ya transfer olduğunda en büyük hayalinin ezeli rakiplerine gol atmak olduğunu söyleyen milli futbolcu, sonunda bu hayalini önceki gece gerçeğe dönüştürdü. Atletico Madrid, oyuna sonradan giren Arda''nın vuruşuyla maçı kazanması, golün değerini bir kat daha arttırıyordu. Sezon öncesi Diego Costa, Filipe Luis ve Thibaut Courtois gibi çok önemli oyuncularını kaybeden Atletico, Madrid derbisindeki performansı ile bu sezon da şampiyonluk yarışının içinde olacağı mesajını verdi.

Atletico Madrid, İspanya Süper Kupası finalinde de Real ile karşılaşmış ve kupayı kucaklayan taraf olmuştu. Madrid ekibi duran toplarda ne kadar tehlikeli olduğunu da bir kez daha gösterdi. Atletico''nun son 11 golünün 9''u duran toplardan geldi. Sezona Avrupa Süper Kupası''nı kazanarak giren Real Madrid''de ise Kroos, James Rodriguez ve Hernandez gibi oyuncuların transferine karşın düşüş sürüyor. La Liga''nın 2. haftasında Real Sociedad deplasmanında 4-2 kaybeden Real Madrid böylece üst üste 2. yenilgisini aldı.

Arda ''bana bırak'' dedi

Atletico Madridli Tiago, Diego Godin ve Raul Garcia, Arda Turan''ın takımdaki öneminin altını çizdi. Juanfran''ın ortasında gelen topun üzerinden atlayarak arkasındaki Arda''nın güzel bir gol atmasına olanak sağlayan Raul Garcia, ''Arda, ''arkadan geliyorum bana bırak'' diye bağırdı. Güzel bir gol oldu'' dedi.

Raul Garcia, diğer takım arkadaşlarının da vurguladığı gibi, Arda ve Griezmann''ın oyuna girmeleriyle canlandıklarını kaydetti. Tiago, ''Arda, rahat ve mükemmel kalitesi olan bir futbolcu'' dedi. Godin de ''Arda ve Griezmann ile rahat kazandık. Onlarla topa daha çok sahip olup, oyunumuz daha kolaylaştı'' yorumunu yaptı.

UEFA''dan Arda''ya övgü

İspanya La Liga''da haftanın maçı olan Real Madrid-Atletico Madrid mücadelesine ülke dışından da büyük ilgi gösterildi. UEFA''nın resmi internet sitesi Madrid derbisine geniş yer ayırdı, maçın kahramanı olarak gösterdiği Arda Turan''a övgü yağdırdı. Haberi ''Madrid derbisini Arda Turan kazandı'' başlığıyla veren UEFA, ''Arda Turan yedek kulübesinden geldi ve takımına maçı kazandırdı. Bu sezonki ilk golünü Real Madrid''i yıkarken attı'' ifadelerine yer verdi.

Küçük ve çok akıllı Türk

İspanya''da Re al Madrid''i 2-1 yenen Atletico Madrid''de oyuna ikinci yarı giren ve galibiyet golünü atan Arda Turan, İspanyol basınında öne çıkan isim oldu. ''Arda maçı değiştiriyor ve Real Madridlilerin huzurunu kaçırıyor'' ifadesini öne çıkaran Marca, ''Türk futbolcu golüyle ve ortaya koyduğu büyük futboluyla Atletico''ya rehberlik ediyor. Arda Turan, küçük ve çok akıllı Türk'' ifadelerini kullandı. ''Cerrah Arda'' yakıştırması yapan İspanyol gazetesi, ''Arda, sihirli bir lambadan çıktı. Yarım saatte futbol dersi ve resital verdi'' diye yazdı. ''Cristiano, Madrid''i sadece Arda sahaya çıkana kadar ayakta tutabildi'' ifadesini öne çıkaran As gazetesi de, ''Arda, yaranın üzerine tuz serpti. Madrid''in zehirli iğnesi oldu'' diye yazdı. El Mundo Deportivo da ''Arda, büyük bir matador gibi büyük kapıdan döndü'' yorumunu yaptı.

El Pais gazetesi, ''Arda farklı'' başlıklı verdiği haberde, ''Arda, son ana kadar niyetini belli etmeyen futbolculardan biri ve bu özelliği onu Simeone''nin düşündüğü futbolculardan farklı kılıyor'' yorumunda bulundu. El Mundo da ''Türk futbolcu, ülkesindeki baharatlar gibi, tanımı yapılamaz ama çok hoş'' benzetmesini yaptı.


10 yıl önce