|

Arena'da gülen taraf Fenerbahçe: 2 - 1

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu ikinci haftasındaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisi Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Ajanslar
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 19:06 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Arena'da gülen taraf Fenerbahçe: 2 - 1
Arena'da gülen taraf Fenerbahçe: 2 - 1

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda, Fenerbahçe derbi maçta ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-1 yenerek, şampiyonluk yarışında çok önemli 3 puan elde etti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına çok iyi başlayan Galatasaray, baskılı mücadelesiyle rakibini adeta yarı sahasına hapsetti. Sarı-kırmızılı takım aradığı golü 68. dakikada Selçuk İnan ile buldu. Daha sonra öne geçmek için baskısını devam ettiren Galatasaray, üst üste bulduğu önemli pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarıda olduğu gibi yine beklenmedik bir şekilde, bu kez Stoch'un ayağından gelen gol ile yenik duruma düşen sarı-kırmızılı takım, kalan sürede skoru değiştirmeyi başaramadı ve şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj yitirdi.

Maçın ikinci yarısında rakibinin etkili mücadelesi karşısında savunmada kalan Fenerbahçe, gol yememek için büyük uğraş verdi. Ancak rakibinin baskılı mücadelesi karşısında fazla dayanamayan sarı-lacivertli ekip, Selçuk İnan'ın 68. dakikadaki golüne engel olamadı. Bu golden sonra tekrar yüklenen rakibi karşısında zor anlar yaşayan sarı-lacivertliler, oyuncu değişikliklerinin ardından rakip kaleye gitmeye başladı. Binenvenu'nün 80. dakikada Galatasaray yarı alanına taşıdığı top ile Stoch'un ayağından gol bulan Fenerbahçe, rakibinin de oyundan düşmesiyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak, şampiyonluk yarışında çok önemli 3 puan kazandı.

49. dakikada Galatasaray mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Elmander'in pasıyla ceza sahasında sağ çaprazda topla buluşan Selçuk İnan, pasını altıpasta bulunan Necati'ye verdi. Necati'nin vuruşunda, kaleci Volkan'ın müdahalede bulunduğu top kaleye doğru yöneldi. Bu sırada topa hamle yapmak isteyen Necati, ayağı kayıp düşünce, geri dönün Volkan meşin yuvarlağa sahip oldu ve büyük bir tehlikeyi önledi.



Fenerbahçelilerin sevinci Galatasaraylıları çıldırttı

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmesinin ardından yaşadığı sevinç Galatasaraylıları çıldırttı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından sahanın ortasında toplanan sarı - lacivertli oyuncular, galibiyet sevincini coşkuyla kutladı. Tribünlerden bu sevince büyük tepki geldi.

Öte yandan Fenerbahçeli futbolcular, soyunma odasına giderken kısa süreli gerginlik yaşandı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in danışmanı ve Galatasaray Sportif A. Ş İdari Koordinatörü Şükrü Hanedar, galibiyet sevincini yaşayan Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e tepki gösterdi. İkili arasında tartışma çıktı. Araya giren oyuncular olayın büyümesini araya girerek önlediler.


MAÇIN ARDINDAN…

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray'ı 2-1 yenen Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Derbide ezeli rakibi Galatasaray karşısında aldığı bu galibiyetle puanını 40'a yükselten sarı-lacivertli ekip, 42 puanlı lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 2'ye düşürdü.

Mücadelenin 17. dakikasında Ziegler ile bulduğu golle 1-0'lık üstünlük yakalayan sarı-lacivertliler, bu üstünlüğünü 51 dakika korurken kalesinde 68. dakikada gol gördü.

Sarı-lacivertliler oyuncu değişikliklerinin ardından 12 dakika sonra 80'de Stoch ile 2. golünü kaydederek galibiyete uzandı.

Şampiyonluk grubundaki ilk maçında Kadıköy'de Trabzonspor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, ikinci maçında da Galatasaray karşısında deplasmanda 2-1'lik galibiyet aldı.

Fenerbahçe, şampiyonluk grubunda kalan 4 maçını kazandığı takdirde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.


-FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR SAHA ORTASINDA SEVİNDİ-

Türk Telekom Arena'da taraftarı bulunmayan Fenerbahçeliler, maçın ardından sevinçlerini saha ortasında toplanarak yaşadı.

Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılılar soyunma odasına gittikten sonra saha ortasında toplanan Fenerbahçeli futbolcular, hep birlikte sıçrayarak galibiyetin sevincini yaşadılar.

Bu arada, Fenerbahçelilerin sevinçleri sırasında ortaya geçen Mehmet Topuz, Galatasaraylı futbolcu Melo'nun sıkça yaptığı sevinç gösterisiyle köpek taklidi yaptı.


-STOCH'TAN ALTIN GOL-

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ikinci yarıda oyuna dahil olan Stoch ile adeta altın değerinde bir gol buldu.

Sarı-lacivertli ekibin 17. dakikadan itibaren 1-0 öne geçtiği maçın 68. dakikasında beraberlik golünü yemesinin ardından 72. dakikada oyuna dahil olan Slovak futbolcu, 80. dakikada sarı-kırmızılı fileleri havalandırarak, takımını 2-1 öne geçirdi.

Fenerbahçe'de bu sezon gol yollarında önemli bir rol üstlenen Stoch, derbi maçta attığı golle ligde 11. golüne ulaşırken, takımına önemli bir galibiyeti getirdi.


-ZİEGLER İLK LİG GOLÜNÜ DERBİDE ATTI-

Fenerbahçe'yi ezeli rakibi karşısında 17. dakikada öne geçiren Ziegler, sarı-lacivertli formayla ilk lig golünü derbide kaydetti.

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla Galatasaray ve Beşiktaş ile yapılan bütün derbilerde forma giyen İsviçreli savunma oyuncusu, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki önemli derbide, takımı adına önemli bir gole imzasını attı.


-SOW SAKATLANDI-

Fenerbahçe'nin Senegalli forvet oyuncusu derbide ilk yarıda geçirdiği sakatlığın ardından 40. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Sağ arka alt adalesinden sakatlık geçiren sarı-lacivertli futbolcu, bu dakikada yerini Bienvenu'ye bıraktı.

Bu adada Sow yerde tedavi görürken Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-lacivertli futbolcunun yanağını okşayıp, geçmiş olsun dileğinde bulundu.


-FENERBAHÇE, DERBİLERDEKİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SÜRDÜRDÜ-

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray'ı 2-1 yenerek, ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını 2'ye indiren Fenerbahçe, son dönemdeki derbi üstünlüğünü sürdürdü.

Galatasaray'a bu sezon derbilerde ilk yenilgisini tattıran sarı-lacivertli ekibin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig maçlarında galibiyet ve gol sayısı açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor.

Fenerbahçe, Beşiktaş ile ligde oynadığı son 14 maçtan 9'unu kazanıp, 4'ünde berabere kalırken, sadece 1 kez kaybetti. Sarı-lacivertliler, Galatasaray karşısında ise son 16 lig maçından 11'ini kazanıp, 3'ünde berabere kalıp, 2 kez de yenildi.

Ezeli rakipleri ile yaptığı son 30 lig maçında sadece 3 kez yenilen, 20'sini kazanan, 7'sinde de berabere kalan 'Sarı Kanaryalar', bu maçlarda rakip fileleri toplam 50 kez havalandırıp, kalesinde 27 gol gördü.


-İLK GOLÜ ATAN TARAF ZOR YENİLİYOR-

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-1 yenerek zirvede puan farkını 2'ye indirirken, ezeli rakipler arasında son yıllarda ligde yapılan derbilerde ilk golü atan tarafın kolay kolay yenilmeme geleneği de sürdü.

Derbide 17. dakikada Ziegler'in golüyle öne geçen Fenerbahçe, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Ezeli rakiplerin 18 yılı kapsayan son 37 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 2 kez yenilgi yüzü gördü.


-GALATASARAY PUAN FARKININ 2'YE İNMESİNİ ÖNLEYEMEDİ-

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki ikinci maçında kendi seyircisi önünde Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Galatasaray, ezeli rakibiyle puan farkının 2'ye inmesini önleyemedi.

Fenerbahçe karşısına 5 puan farkla çıkan ve galip gelmesi halinde Süper Final'deki son 4 maç öncesi çok büyük avantaj yakalayacak olan sarı-kırmızılılar, alınan yenilgiyle 42 puanda kalırken, Fenerbahçe puanını 40'a çıkardı.

Puan eşitliği durumunda Fenerbahçe'nin avantajlı olduğu Süper Final'de farkın 2'ye inmesini önleyemeyen 'Cim-bom', çok büyük avantaj yakalayabileceği maç sonunda sahadan yenik ayrıldı.


-GALATASARAY'DA POZİSYON ÇOK, GOL AZ-

Derbi karşılaşmasında çok önemli gol fırsatlarını değerlendiremeyen Galatasaray, mağlup olmaktan kurtulamadı.

Maçın ilk yarısındaki tüm baskısına karşın Fenerbahçe'nin şok golünü engelleyemeyen sarı-kırmızılı ekip, ikinci yarıda rakibini adeta sahasına hapsetmesine ve beraberliği bulmasına karşın, ardından girdiği önemli fırsatları yine kullanamadı.

Miroslav Stoch'un golüyle tekrar geriye düşen 'Cim-bom', bu kez skoru değiştiremedi.


-SÜPER FİNAL'DEKİ RAKİPLERİNE KARŞI İLK KEZ KAYBETTİ-

Derbi maçta Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen Galatasaray, bu sezon Süper Final'deki rakiplerine karşı ilk kez kaybetmiş oldu.

Normal sezonda rakiplerine karşı 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan sarı-kırmızılılar, Süper Final'deki ilk maçında ise Beşiktaş'ı 2-0 yenmişti.


-LİGDE 12, TÜRK TELEKOM ARENA'DA İSE 13 MAÇ SONRA YENİLDİ-

Fenerbahçe yenilgisiyle Galatasaray, ligde 12 maç sonra mağlubiyet alırken, Türk Telekom Arena'da ise 13 maç sonra mağlup oldu.

Ligin 23. haftasında deplasmanda Bursaspor'a 1-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, ardından oynadığı maçlarda Medical Park Antalyaspor (1-1), Gaziantepspor (2-1), Kayserispor (1-0), Mersin İdmanyurdu (3-1), Beşiktaş (3-2), Sivasspor (4-0), Gençlerbirliği (2-0), Fenerbahçe (2-2), Trabzonspor (1-1), Orduspor (2-0), Manissapor (4-0) ve Beşiktaş'a karşı (2-0) maç kaybetmemişti.

Ayrıca, Türk Telekom Arena'da ise oynadığı son 13 lig maçında yenilgi yaşayamayan sarı-kırmızılılar, ligin 8. haftasında Gaziantepspor'a karşı 4-2'lik skorla aldığı mağlubiyet sonrası 13 maç taşıdığı yenilmezlik unvanını Fenerbahçe karşısında yitirdi.


-SELÇUK İNAN, 12 GOLE ULAŞTI-

Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın tek golüne imza atan Selçuk İnan, gol sayısını 12'ye yükselterek Elmander'i yakaladı.

Oldukça şık bir frikik golüne imza atan Selçuk, Trabzonspor, Manisaspor ve Gençlerbirliği maçlarının ardından 4. frikik golünü kaydetmiş oldu.

Öte yandan, Selçuk'un 1-1'lik eşitliği getiren golü sarı-kırmızılı oyuncuları ve teknik heyeti çok sevindirdi. Golün ardından futbolcular büyük sevinç yaşarlarken, teknik heyetin de saha içine girdiği görüldü.


-MUSLERA, 3 MAÇ SONRA GOL YEDİ-

Galatasaray'da bu sezon 17 golde kalesini gole kapatarak sarı-kırmızılı kulübün tarihine geçen Fernando Muslera, bu başarısını Fenerbahçe karşısında sürdüremedi.

Kalesinde gördüğü gollerle rekorunu 18 maça çıkarma şansı bulamayan Muslera, ligde 3 maç aradan sonra gol yemiş oldu.

Ligin 32. haftasında 1-1 biten Trabzonspor maçının ardından Uruguaylı file bekçisi, Orduspor (2-0), Manisaspor (4-0) ve Beşiktaş (2-0) maçlarını gol yemeden tamamlamıştı.


-ELMANDER BU KEZ BOŞ GEÇTİ-

Galatasaray'ın en golcü ismi olarak derbi maça çıkan Johan Elmander, Fenerbahçe karşısında skor üretemeyerek sarı-lacivertlilere karşı 3. maçını boş geçti.

Normal sezondaki iki maçta da Fenerbahçe'ye gol atan Elmander, son golünü de deplasmanda Fenerbahçe'ye karşı attıktan sonra adeta suskunluğa büründü.


-VOLKAN DEMİREL TEPKİ ALDI-

Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, derbi maçta Galatasaray taraftarlarının sık sık tepkisi çekti.

Maçın ilk yarısında itibaren sık sık zaman geçirmeye yönelik hareketlerde bulunan Volkan, tribünlerce ıslıklanırken, ikinci yarıda da bu nedenle hakem Fırat Aydınus'tan sarı kart gördü.

Fenerbahçeli futbolcular ile Galatasaraylı futbolcular maç sonunda birbirleriyle tokalaşıp sarılarak, centilmen görüntüler ortaya koydu.


-MAÇ SONU İDARİ MENAJERLER KAPIŞTI-

Karşılaşmanın bitiminin ardından Galatasaray İdari Menajeri Şükrü Hanedar ile Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya arasında tartışma yaşandı.

Fenerbahçe takımının orta sahada yaptığı sevinç gösterisinin ardından Şükrü Hanedar'ın tepkisi sonrası Hasan Çetinkaya müdahalede bulunurken, iki idari menajer arasında itişme yaşandı.

Yaşanan gerginlik her ikisinin de soyunma odalarına girdiği bölümde devam etti.


-TARAFTAR-BASIN GERGİNLİĞİ-

Müsabakanın sonunda basın tribününde bazı medya mensupları ile taraftarlar arasında tartışma yaşandı.

Basın tribününün hemen yanında yer alan taraftar bölümünden bazı kişilerle bazı medya çalışanları tartışırken, araya giren güvenlik görevlileri, olayın fiziki müdahaleye dönüşmesini engelledi.


-TARAFTAR TRİBÜNDEN İNDİ-

Fenerbahçe derbisinin tamamlanmasının ardından maça gelip Galatasaraylıların arasına karıştığı tespit edilen bazı Fenerbahçelilerin güvenlik tarafından ayrı bölüme alınması, sarı-kırmızılı taraftarları galeyana getirdi.

Pegasus Tribünü'nün alt köşesinden Fenerbahçeli oldukları tespit edilen kişiler içeri alınırken, Galatasaraylılar da bu bölüme yığıldı.

Bir süre sonra tribünden atlayan çok sayıda Galatasaray taraftarı da bu bölüme girerken, olaylar daha sonra yatıştırıldı.


-KOCAMAN, 10 DERBİDE SADECE 1 KEZ KAYBETTİ-

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray'ı deplasmanda 2-1 yenerek ezeli rakibiyle zirvede puan farkını 2'ye indiren indiren Fenerbahçe'de, teknik direktör Aykut Kocaman, derbilerde 10. kez takımını saha kenarından yönetti.

Fenerbahçe'nin başında ikinci sezonunu geçiren ve geçtiğimiz ay sözleşmesi 3 yıl uzatılan Kocaman, takımının başında yer aldığı 10 derbide sadece 1 kez yenilgi yaşadı.

Kocamanlı Fenerbahçe, Süper Lig'de geçen sezon Kadıköy'deki maçlarda ezeli rakipleri Beşiktaş ile 1-1, Galatasaray ile 0-0 berabere kalırken, Fiyapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş'ı 4-2, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'ı ise 2-1 yendi.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde geçen sezon başında Almanya'da oynanan özel maçta ise Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

Sarı-lacivertliler, bu sezon ise Fiyapı İnönü Stadı'ndaki Beşiktaş derbisinden 2-2 berabere ayrılırken, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 3-1 yenildi. Kadıköy'de Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti, Galatasaray ile 2-2 berabere kaldı. Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda ise bu akşam deplasmanda Galatasaray'a 2-1'lik üstünlük kurdu.


-ALEX, REKORUNA ORTAK OLMADI-

Futbolculuk döneminde sarı-lacivertli formayla Galatasaray'a karşı lig maçlarında 8 gol atan Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin ezeli rakibine ligde en çok atan futbolcu unvanını halen elinde bulunduruyor.

Galatasaray'a ligde 7 gol atan Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex de Souza, bu akşamki derbide gol atamayınca, hocasının rekoruna ortak olma şansını kaçırdı.


-UJFALUSİ: ŞANS YANIMIZDA DEĞİLDİ-

Galatasaraylı futbolcu Ujfalusi, Fenerbahçe'ye karşı aldıkları 2-1 mağlubiyette şans faktörünün yanlarında olmadığından yakınarak, 'Girdiğimiz 7-8 pozisyonu değerlendirebilseydik, çok farklı bir maç olabilirdi' dedi.

Ujfalusi, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, 90 dakikaya bakıldığında maçı domine ettiklerini ifade ederek, '7-8 net pozisyona girdik. Futbolda şans faktörü önemli, bugün şans faktörü bizim yanımızda değildi. Şans yanımızda olsaydı çok farklı bir maç olabilirdi. 2 hata yaptık ve bunlardan gelen gollerle maç bu şekilde sonuçlandı' diye konuştu.

Artık yapacak bir şeylerinin olmadığını kaydeden Ujfalusi, 'Bu maçı bir kenara bırakmamız gerek, haftaya bir derbi maç bizi bekliyor. Ne olursa olsun, yenilmemize rağmen lider bir Galatasaray var. İyi hazırlanıp Trabzonspor maçına gideceğiz' dedi.


-'ŞAMPİYON OLACAĞIMIZDAN EN UFAK ŞÜPHEMİZ YOK'-

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera, şampiyon olacaklarından en ufak şüphesinin olmadığını söyledi.

Oyunu domine ettiklerini ve birçok pozisyona girdiklerini anlatan Muslera, şöyle konuştu:

'Rakibimiz belki 3-4 pozisyona girdi ama sonuç böyle oldu. Şu anda üzülme zamanı değil. Güçlü olma, kafamızı kaldırıp kalan maçlara motive olma zamanı. Yapacak bir şey yok. Futbol bu, gol bazen giriyor, bazen girmiyor. Şans faktörü çok önemli. Bu yenilgiyi bir kenara bırakıp, aynı şekilde, aynı hırsla, aynı inançla, aynı amaçla devam edip Trabzonspor maçına çıkacağız. Şampiyon olacağımızdan en ufak bir şüphemiz yok.'


-NECATİ: 'FUTBOLUN ADALETİ YOK'-

Galatasaraylı golcü oyuncu Necati Ateş, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, bu akşam kazanmak için futbol adına her şeyi yaptıklarını kaydederek, 'Futbolun adaleti yok. Olsaydı böyle olmazdı. Bu kadar gol pozisyonu bulup kazanamamak... Taraftarlardan özür diliyoruz ancak biz böyle oynadığımız sürece herkesi yeneriz. Bugün sayısız gol pozisyonuna girmemize rağmen, Fenerbahçe 2 kere geldi ve maalesef 2 gol oldu. Ancak biz hala lideriz. Böyle oynadığımız sürece kalan maçları kazanırız' ifadelerini kullandı.


-VOLKAN DEMİREL, KURTARIŞLARIYLA DERBİYE DAMGA VURDU-

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-1 yenerek zirveye heyecan getirirken, sarı-lacivertli takımın kalecisi Volkan Demirel, ezeli rakibine karşı 20. kez kaleyi korudu.

Fenerbahçe'de 10. sezonunu geçiren 31 yaşındaki Volkan Demirel, sarı-lacivertli formayla çıktığı 20. derbide kurtarışlarıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Volkan, 15'i lig, 4'ü Türkiye Kupası, 1'i de özel olmak üzere 20 Galatasaray derbisinde kalesinde toplam 18 gol gördü. Galatasaray'a karşı oynadığı 20 maçtan 8'inde kalesini gole kapatan milli kaleci, 8 kez 1, 2 kez 2, 2 kez de 3 gol birden yedi.

Süper Lig kariyerinde 212. maçına çıkan 1.91 metre boyundaki Volkan Demirel, Galatasaray'a karşı kalesini koruduğu 15 lig maçında 12 kez gol yeme üzüntüsü yaşadı.

Volkan'ın kaleyi koruduğu 20 derbide Fenerbahçe, Galatasaray'ı 12 kez yenerken, 4 kez berabere kaldı, sadece 4 kez yenildi.


-BU SEZONKİ PERFORMANSI-

Fenerbahçe'nin bu sezon ligde oynadığı 36 maçtan 34'ünde (32'si Lig Grubu, 2'si Süper Final) kaleyi koruyan Volkan, 34 gol yedi.

Sakatlığı nedeniyle Mersin İdman Yurdu ve Samsunspor maçlarında oynayamayan deneyimli kaleci, eldiven giydiği 34 maçtan 14'ünde kalesini gole kapattı.

Volkan'ın oynamadığı Mersin İdman Yurdu ve Samsunspor maçlarında kaleyi koruyan genç Fehmi Mert Günok ise 1 gol yedi.


-5 DERBİDE 8 GOL YEDİ-

Milli kaleci, bu sezon takımının oynadığı 5 derbide toplam 8 gol yedi.

Deneyimli kaleci, sezonun ilk yarısındaki derbilerde Fiyapı İnönü Stadı'nda 2-2'lik Beşiktaş ve 3-1 yenildikleri Türk Telekom Arena'daki Galatasaray derbilerinde kalesini gole kapatamadı. Kadıköy'de 2-0 kazandıkları Beşiktaş maçında ise gole geçit vermezken, 2-2 biten maçta Galatasaray'dan 2 gol yedi.

Volkan, son olarak bu akşam Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 2-1 kazandıkları Galatasaray derbisinde başarılı kurtarışlarıyla sadece 1 gole izin verdi.


-VOLKAN DEMİREL: ÖNEMLİ OLAN 3 PUANDI-

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu ikinci hafta maçında Galatasaray'ı deplasmanda 2-1 yenen Fenerbahçe'de performansı en beğenilen isimlerden kaleci Volkan Demirel, iyi oynamamalarına karşın aldıkları 3 puanın çok önemli olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Volkan Demirel, çok iyi bir galibiyet aldıklarını kaydederken, 'Bugün iyi oynamadığımızı söyleyebilirim ama önemli olan iyi oynamak değil, 3 puandı. Şansa galip geldik demek istemiyorum ama dualarla, Allah'ın yardımıyla bugün kazandık' dedi.

Sezon başından Fenerbahçe'nin üzerine gelindiğini savunan Volkan, 'Bir sürü yaşananalar oldu. Biz Süper Final'e başlamadan hedefimizi belirlemiştik. Fenerbahçe için de hedef hep şampiyonluktur. Bu sezon işin Süper Final'de biteceğini bildiğimiz için ona göre düşünüyoruz. Bugün iyi oynamadık ama galip geldik. Şimdi önümüzde 4 lig ve 2 kupa maçımız var. Bu zor dönemde iki kupayı da alıp müzemize götüreceğiz' diye konuştu.

Maçın sonunda galibiyet sevincini orta sahada kutlamalarının ortamı gerip germediği yönündeki bir soruya, 'Adamlar berabere kalınca seviniyorlar, bırakın da biz galip gelince sevinelim' ifadelerini kullanan Volkan, sahada yaptıkları köpek yürüyüşünün, Felipe Melo'nun pitbull yürüyüşüne gönderme olup olmadığı konusunda ise, 'Biz Mehmet Topuz'a aramızda 'Kangal' diyoruz. Bunu da herkes biliyor. Onun taklidini yaptık. Melo ile ilgisi yok. Büyütmeyin bu kadar' dedi.

Volkan ayrıca, kendisine kişisel olarak bir çok maçta tepki geldiği sorusuna ise, 'Türkiye'de Fenerbahçe'yi sevmiyorlar. Fenerbahçeli Volkan olduğum için beni de sevmiyorlar. Başka takımda olsaydım sevilirdim' yanıtını verdi.


- 'TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TAKIMI FENERBAHÇE'DİR' -

Volkan Demirel, karşılaşmanın ardından Lig Tv'ye yaptığı açıklamada ise Trabzonspor maçında ortaya koydukları futbolla kıyaslandığında, çok iyi oynamadıklarını ancak 3 puanı kazanmayı bildiklerini ifade etti.

Volkan Demirel, şunları söyledi:

'Galatasaray takımı gerçekten bence ligin en iyi takımı. Çok iyi mücadele ediyorlar, çok iyi defans yapıyorlar, çok iyi pozisyon alıyorlar, çok iyi atağa kalkıyorlar, çok da kaliteli futbolcuları var ama bugün galip gelen taraf biz olduk. Biz kötü takım mıyız? Hayır, biz onlardan daha da iyi takımız. Daha da büyük takımız ama 3 Temmuz'dan; gerçi millet de sıkıldı biz de sıkıldık ama, üzerimize gelenler, olanlar bitenler her şeyin cevabını bu maçta vereceğimizi kafamıza koymuştuk. Play-off'lar başlamadan önce, Play-off'lara 10 maç kala bunları düşündük. Bugün de isteklerimizi düşüncelerimizi, şampiyonluk hedefimizi ve hedeflerimizin neler olduğunun, tüm Türkiye'ye gösterdik. İnşallah artık Türkiye'deki bazıları bize saygı göstermeye, Türkiye'deki bazıları bizim takımımızla gurur duymaya çalışırlar diye düşünüyorum. Çünkü gurur duyulacak bir takım. Hakikaten büyük takım. Türkiye'nin en büyük takımı Fenerbahçe'dir. Bunu buradan söylemek istiyorum. Galatasaray üstümüze geldi, belki bizden çok daha pozisyonları vardı ama büyüklüğümüzü gösterip kazanmasını bilen takım biz olduk. Kalan 4 maçımız var. İki kupayı alıp başkanımıza hediye etmek istiyoruz. Tüm düşüncemiz, tüm arzumuz isteğimiz bu. Bundan öte isteğimiz yok. İnandık, inananların da zaferi oldu bugün. Takım arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.'


-STOCH: 'ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET VE 3 PUAN'-

Fenerbahçe'ye Galatasaray karşısında galibiyeti getiren 2. golün sahibi olan Miroslav Stoch, aldıkları 3 puanın kendileri için büyük taşıdığını kaydetti.

'Bizim için çok önemli bir galibiyet ve 3 puan' diyen Stoch, 'Allah'ın belki de bir lütufu benim için, galibiyeti getiren golü ben attım ve bu nedenle da ayıca mutluyum' şeklinde konuştu.

Maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamladıklarını ve ikinci yarı bekledikleri gibi Galatasaray'ın üstlerine geldiğini aktaran Stoch, 'Çok pozisyon buldular. Özellikle skorun 1-1 olmasının ardından önemli fırsatlar yakaladılar. Ancak benim attığım golle kazandık' ifadelerini kullandı.


-TERİM: OYUNCULARIMI KUTLUYORUM OLAĞANÜSTÜ OYNADILAR-

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçındaki iyi oyunları nedeniyle futbolcularını kutlayarak, 'Tek eksikleri, çok yakın mesafeden topu içeri atamamaktı' dedi.

Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısına Fenerbahçe'yi tebrik ederek, '3 puanı aldılar. Kendi oyuncularımı da kutluyorum, hiçbir zaman beraberlik düşünmeyip, oyunun her türlü altından kalkmaya çalıştılar, olağanüstü de oynadılar. Tek eksikleri çok yakın mesafeden topu içeri atamamaktı. Kaybettik diye böyle oynayan bir takıma kalkıp bir şey diyecek halim yok açıkçası. Son yıllardaki en tek taraflı derbi oldu herhalde, ikinci yarı için söylüyorum özellikle. O yüzden onlara da kızamıyorum, kime kızacağım kendime kızayım bari' diye konuştu.


-'BUNDAN SONRA DAHA BİR ZEVKLİ GEÇECEK'-

Maçtan sonra puan farkının ikiye indiğini ifade eden Fatih Terim, 'Artık lig daha zevkli geçecek' ifadesini kullandı.

'Galatasaray böyle oynadıktan sonra bu top her zaman böyle girmemezlik yapmaz. Her zaman da böyle oyuncular ısrarla atmamazlık edemez' diyen Terim, şöyle devam etti:

'Bazen bizim oyuncular vursa gol olur, birisine de çarparak gol olabilir. Neticede Fenerbahçe ile oynuyorsunuz, kaç tane pozisyon bulacaksınız ki? Futbol, bunun için güzel bir oyun herhalde. İlk yarı sadece Necati'nin 3-4 tane pozisyonu var. Maçın ikinci yarısında yabancı biri gelse, oyuna baksa ve skoru böyle görse, herhalde en büyük sürprizi o yaşar.'


-'GALATASARAY KADIKÖY'DE YENEMEZ Mİ?'-

Galatasaray'ın her takımı her yerde yenebileceğini dile getiren Terim, 'Ne olacak Kadıköy'de gidip yenmez mi Galatasaray? Kadıköy'deki 2-2'lik maçı son dakikalarda farklı kazanabilirdik. Galatasaray yenemez mi? Galatasaray böyle oynarsa Türkiye'nin her yerinde kazanır. Daha çok maç var. Hem sadece Galatasaray, Fenerbahçe de yok. Beşiktaş ve Trabzonspor da var ve o maçların hiçbiri kolay değil. Hiçbirimiz için' şeklinde konuştu.


-'İÇERİDE SEVİNMEKTE YARAR VAR'-

Fatih Terim, maçtan sonra Fenerbahçeli futbolcuların saha ortasında yaptıkları sevinçle ilgili bir soru üzerine, 'Böyle durumlarda içeride sevinmekte yarar var' yorumunu yaptı.

Rakiplerini maçtan sonra soyunma odalarına kadar götürdüklerini ve tebrik ettiklerini anlatan Terim, 'Tahrik etmemekte, düzgün davranmakta herkes için dikkatli davranmakta yarar var' dedi.

Terim, hakem Fırat Aydınus ile ilgili bir soru üzerine, yorum yapmayacağını ifade ederek, 'Ben Cüneyt Çakır ve arkadaşlarına başarılar dileyeceğim, Barcelona-Chelsea maçı için. Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Bülent Yıldırım'a da başarılar diliyorum. Önemli bir maç yönetecekler, Türk futbolunu en iyi şekilde temsil edecekler' demekle yetindi.


-'FUTBOL ŞANSI DİYE BİR ŞEY KABUL ETMİYORUM'-

Fatih Terim, hayatı boyunca ne bahane gösterdiğini, ne de bahane kabul ettiğini belirterek, 'Ne kendim gösterdim, ne de başkasının bahanesini kabul ettim. Futbol şansıymış, talihsizmişiz... Futbol şansı 15 pozisyondan birini atmamayı mı getiriyor? Bu pozisyonlarda kendimizi hiç mi eleştirmeyeceğiz? Onun yanından bile geçmiyorum. Atamazsanız, yiyeceksiniz, futbol şansı diye bir şeyi kabul etmiyorum. Bu yıllarca bizim ürettiğimiz savunma mekanizmalarımızdan birisi. Kaybettik, o kadar' şeklinde konuştu.

Seyirciye övgüler yağdıran Terim, 'Maçın başından itibaren seyircimizin olağanüstü yaratıcı hazırlıkları, tezahüratları, takımlarının yanında olmaları, sahaya bir çöp dahi atmamaları, bir küfür dahi etmemeleri vardı ve teşekkürü hak ettiler. Onların hakkı bu oyun ama bu oyunun hakkı aynı zamanda galibiyet de olmalıydı. Bir ufak mesajım daha olacak, sadece bizim taraftarları tebrik ediyoruz. Gönlümüz istiyor ki her taraf olsun, sadece lafta da kalmasın eğer mümkünse' ifadesini kullandı.


-'MELO VE RİERA'YI AFFETMEDİK, ÖZÜRLERİNİ KABUL ETTİK'-

Terim bir soru üzerine, Melo'nun moralinin bozuk olmadığını belirterek, 'Şu bilinsin; Melo ile Riera'yı affetmedik biz, özürlerini kabul ettik. Bu çok farklı bir şey. Haşa Allah'a mahsus affetmek bize değil. Özrünü kabul etmek bizim işimiz, kimse karışamaz' dedi.

Semih Kaya'nın gollerde tek başına suçlanamayacağını kaydeden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Gol bir hatalar zinciri, sonunda Semih'i gördüğünüz için hata onda diyebiliyorsunuz. O herkesten fazla mücadele ediyor. Gol öncesinde faul var mı yok mu bilmiyoruz. Zincir bu, tek başına bir olay değil. Ne birinci, ne ikinci gol. Ama Galatasaray futbol takımı, bugün hiçbir şekilde oyunu berabere götürme niyetinde olmamıştır, müthiş bir anlayışla hareket etmiştir. 60-70'den sonra 1-1 bitse herkes razı olurdu, ama Galatasaray hiçbir zaman bunu kabul etmedi. Bu yüzden de oyuncularımı kutluyorum. Bir forvet alıp, bir orta saha koyup oyunu başka yöne çekebilirdik. Akın üstüne akın, atak üstüne atak yaptık. Futbolda anormal enteresanlıklar olabiliyor. İkinciyi bulmak isterken biz yedik.'


-ALİ DÜRÜST: ALMAMIZ GEREKEN BİR MAÇTI-

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri derbi maçla ilgili olarak, 'Oyunun geneline baktığımız zaman büyük farkla almamız gereken bir maçtı, ama topun canı istemedi' dedi.

Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Dürüst, takımlarının 34 haftalık normal sezonu lider olarak tamamladığını hatırlatarak, 'Maçla ilgili fazla konuşulacak bir şey yok. Bir tek sonucu konuşmak lazım. Oyunun geneline baktığımız zaman büyük farkla almamız gereken bir maçtı, ama topun canı istemedi. Bu takımın kredisi vardır. 34 maçlık periyodu lider ve şampiyon olarak bitirdi. Bunlar kaza diye düşünüyoruz. Bizim amacımız, bir şampiyonluk daha icat etmezlerse, sonunda şampiyon olmak. Takımımıza güveniyoruz, onların kredisi var, kredisi bitmez. Bu krediyi hak ediyorlar. Bu maç geride kaldı, daha önümüzde maçlar var' diye konuştu.

Dürüst, sarı-kırmızılı takımın üzerinde bir baskı olup olmadığına yönelik bir soru üzerine, 'Telaş diye bir şey yok. 1-0 geriye düştükten sonra 10 tane pozisyon bulduk. Aşağı yukarı iki defa kalemize geldiler. Ancak futbol sonuç oyunu. 3 puan alındı. Bizim oyuncularımızın, takımızın kredisi vardır' ifadelerini kullandı.

Ali Dürüst, Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkının 2'ye inmesiyle ilgili olarak ise 'Aradaki puan farkının önemli olmadığını baştan beri söylüyorum. Önemli olan kazanmak, maçlarımızı almak. Şampiyonluk için kendi kararımızı kendimiz verecek durumdayız. Öyle bir avantajımız var, bunun sonuna kadar kullanacağız' dedi


-BEKİR İRTEGÜN: AYAKLARIMIZIN YERE BASMASI LAZIM-

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 2. hafta maçında Galatasaray'ı 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'de başarılı bir futbol ortaya koyan Bekir İrtegün, bu galibiyetle her şeyin bitmediğini kaydederek, 'Ayaklarımızın yere basması lazım' dedi.

Bekir İrtegün, yayıncı kuruluş Lig Tv'ye yaptığı açıklamada, yarının doğum günü olduğunu belirterek, doğum günü öncesindeki Galatasaray galibiyeti için takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Bekir İrtegün, 'İlk yarıda iyi oynadık ve öne geçtik. İkinci yarıda şansın da yanımızda olması ve yakaladığımız pozisyonu değerlendirmemiz galibiyeti getirdi. Galatasaray kazansa yüzde 90 şampiyon olacaktı, bu güzel statta galip gelmek çok önemliydi. Özgüvenimiz arttı. Nasıl yenilgi yaşadığımızda hazmetmeyi biliyorsak, futbolda başarıyı da hazmetmek çok önemli. Daha hiçbir şey bitmedi. Ayaklarımızın yere basması lazım' diye konuştu.


-BİNEVENU-

Sarı-lacivertli ekibin golcü futbolcusu Bienvenu, Lig Tv'ye yaptığı açıklamada, takım arkadaşlarını ve teknik heyeti tebrik ederek, 'Harika bir galibiyet oldu. Çok iyi çalıştık, iyi defans yaptık. Atakları yedik ama en sonunda çok iyi bir sonuç aldık' dedi.

Stoch'a yaptığı asist için 'Zafere katkıda bulunmak önemliydi. Şampiyonluk için takıma katkı yapmaya devam etmek istiyorum. Şampiyonluğu Kadıköy'e getirmek için kalan 4 maçta da elimizden geleni yapacağız' diyen Bienvenu, sarı-lacivertli taraftarlara da teşekkür ederek, 'Samandıra'da çıkıştan itibaren bizi uğurlayan taraftarımız bu galibiyete inanmıştı. Onların da desteğiyle şampiyon olacağız' şeklinde konuştu.


-KOCAMAN: 3 PUAN GALATASARAY'IN HAKKIYDI-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray'ı 2-1 yendikleri maçın, kendileri açısından var olma mücadelesi olduğunu kaydetti.

Kocaman maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, derbiyi değerlendirip soruları yanıtladı.

Aykut Kocaman, ortaya konulan futbol olarak Galatasaray'ın kendilerinden daha üstün olduğunu belirterek, 'Futbolun adaleti olsa, iyi futbola puan verilse tabii Galatasaray'ın 3 puan daha hakkıydı, bunu da belirtmek gerekiyor' dedi.

Ana düşüncelerinin hangi şartlarda olursa olsun galibiyeti çıkarmak olduğunu kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü, 'Büyük bir mücadele örneği veren ve maçı birkaç oyuncusuyla sakat tamamlamak zorunda kalan futbolcu arkadaşlarımı yürekten kutlamak istiyorum. Böyle bir galibiyete böyle bir ortamda ihtiyacımız vardı, Fenerbahçelilere armağan olsun' diye konuştu.


-'GALATASARAY İÇİN FİNAL, FENERBAHÇE İÇİN YARI FİNAL MAÇIYDI'-

Galatasaray karşısında kazanıp, grupta kalan maçları da alarak, şampiyonluk şansını ezeli rakipleri ile yapacakları son maça taşımak amacıyla mücadeleye çıktıklarını belirten Kocaman, 'Galatasaray bu maçı kazanırsa büyük ölçüde üst taraf şekillenmiş olacaktı. Bizim açımızdan tam tersi bir durum vardı. Galatasaray için final, Fenerbahçe için sanki yarı final gibi görünen bir maçtı' diye konuştu.

Kocaman 90 dakikayı özetle şöyle yorumladı:

'Genel olarak düşüncelerimize uygun hareket ettik. Özellikle ilk yarım saat, ısrarla kendi oyun düşüncemizi rakibe kabul ettirebilmek yönünde geçti. İlk yarıda son 10-15 dakikada Galatasaray'ın oyun sertliği biraz daha artmaya başladı, kalemize fazla gelmeye başladılar. Açıklar vermeye başladık. İkinci yarıya başlarken rakibimizin özellikle ilk yarının sonlarında yaratacağı baskının artacağını tahmin ediyorduk, çıkış yollarımız belliydi ancak sıkıntılar yaşadık. Kendi planımıza sadık kalamadık. Bunu etkileyen en önemli faktör Alex ve Mehmet Topuz'un yaşadığı sakatlıklar ve oyunun yavaş yavaş dışına taşmaları oldu. Sanki bir Fırat Aydınus klasiği haline gelen Caner'e mutlaka ve mutlaka sarı kart gösterme hali, Caner'i de oyundan düşürdü. Top taşıyıcılarımız oyundan düşmeye başladı. Galatasaray takımı vites büyülttü. Seyircisinin de takımı itmesiyle üzerimizde baskı kurdu. Maçın eşitlik haline gelmemesi tamamen bizim adımıza futbol şansıydı. Bu anlarda gol yemememiz maça tutunmamızı sağladı.


-'İKİ YÜZLÜLÜĞÜ BÖYLE BİR MAÇ İÇİN SÖYLEMEK İNSAFSIZLIK OLUR'-

Takımın iki yarıda ortaya koyduğu performansla ilgili soru üzerine Kocaman, 'Birbirine yakın takımlarda böyledir. Alex'in sakatlanması, Mehmet Topuz'un ağrılarla devam etmek zorunda kalması, aynı zamanda Caner'in durumu, top taşıyıcılarımızın oyundan düşmesiydi. Hayret edilmesine hayret ediyorum. Biz nasıl oyuna hükmettiysek belli dönemde aynı şey Galatasaray için geçerlidir. Oyunda iki yüzlülük başka bir şey, iki yüzlülüğü ben sezon içinde çeşitli maçlarda tarif ettim. Böyle bir maç için bunu söylemek biraz insafsızlık olur' ifadelerini kullandı.

Kocaman, yaşadığı gerginlik ve maçın 4. hakemiyle yaşadığı tartışmalarla ilgili soru üzerine, 'Maçın psikolojisi tabi. Bizim için var olma maçıydı. Bu etkilemiş olabilir. Fırat Aydınus bu ülkenin önemli hakemlerinden bir tanesi. Ama iki maç oynadık burada. Bunları tekrar tekrar seyretmesi belki bundan sonraki maçlar için bizi sakinleştirecek ortamı sağlayabilir' diye konuştu.


-'SEVİNCİMİZİ SOYUNMA ODASINDA PAYLAŞMAK DAHA DOĞRUSUYDU'-

Kocaman, futbolcuların maç sonunda saha ortasında sevinmesiyle ilgili soruya verdiği yanıtta, 'Sevincimizi soyunma odasında paylaşmak daha doğrusuydu' dedi.

Kocaman, bu konuyla ilgili soru üzerine şunları kaydetti:

'Pitbull taklidi yapanlar oldu mu görmedim. Oyuncuların zıpladıklarını, eğlenmeye çalıştıklarını gördüm. Benim genel düşüncem sevincin içeride yaşanması makbul olandır. Çünkü Fenerbahçe Stadı'nda Galatasaraylılar'ın, Galatasaray'ın stadında Fenerbahçeliler'in kazandıktan sonra eğlenmesi aslında bize yapısal olarak ters gelen bir şey. Bu mantık burada da geçerli bizim sahamızda da geçerli. Benim için esas olan, çok değerli bir rakibi, çok güçlü bir rakibi yenmeyi başardık. Sevincimizi soyunma odasında paylaşmak daha doğrusuydu'


MAÇTAN DAKİKALAR...


11. dakikada Engin'in pasında topla buluşan Necati'nin ceza alanı dışından sert şutunu kaleci Volkan, iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

17. dakikada Fenerbahçe derbide öne geçti. Alex'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Caner, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı anda vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın yanından ağlarla buluştu. 0-1.

18. dakikada Alex'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Cristian Baroni'nin sert şutu, kaleci Muslera'dan döndü. Pozisyonun devamında Alex'ten önce araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

42. dakikada Galatasaray etkili geldi. Bu dakikada sol kanatta topla buluşan Hakan Balta'nın ceza alanı içine yaptığı sert ortada kaleci Volkan, Necati'nin önünden topu çeldi önce elinden kaçırdı. Daha sonra tecrübeli kaleci, son anda meşin yuvarlağı kontrol ederek tehlikenin büyümesini önledi.

45. dakikada Melo'nun pasında sol tarafta topla buluşan Necati Ateş, ceza alanı içine girer girmez vurdu. Kaleci Volkan, üzerine gelen topu kontrol etti.


Kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbinin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.


59. dakikada Selçuk İnan'ın ceza sahasında kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.


61. dakikada Engin'in sağdan ortasında ceza sahasında arka direkte Necati'nin kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.


68. dakikada Galatasaray, Selçuk İnan'ın mükemmel golü ile skoru 1-1 yaptı. Ceza yayının hemen önünde frikik atışını kullanan Selçuk İnan, kaleci Volkan'ın müdahalesine rağmen, topu köşeden ağlarla buluşturdu: 1-1.


69. dakikada Elmander'in soldan kale önüne yerden yaptığı ortada, arka direkte Aydın topa dokunamayınca, Galatasaray önemli bir pozisyondan yararlanamadı.


70. dakikada Engin'in sol kanattan yaptığı ortada, ceza sahasında arka alanda Aydın'ın sert vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı kornere çeldi.


71. dakikada sağdan Necati'nin pasında ceza sahası önünde topla buluşan Selçuk İnan'ın dönerek, yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.


74. dakikada Elmander'in pasında kale önünde müsait durumda topla buluşan Aydın'ın kötü vuruşunda, top üstten auta çıktı.


80. dakikada Fenerbahçe, tekrar öne geçti. Özer'in pasıyla topla buluşan Bienvenu, Semih ile girdiği mücadele sonunda yere düşerken, topu Stoch'un koşu alanına doğru yuvarladı. Savunmanın arkasına sarkan Stoch, ceza sahasında kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2.


84. dakikada Engin'in ceza sahasının sol çaprazında yaptığı vuruşta savunmadan seken topa, Elmander'in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.


90+1. dakikada Salçuk Şahin'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Stoch, Ujfalusi'den sıyrıldıktan sonra yaptığı vuruşta Muslera topu çeldi. Pozisyonun devamında savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.


90+2. dakikada Elmander'in soldan ortasında ceza sahası içinde Baros'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.


Fenerbahçe, karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak, şampiyonluk yarışında iddialı duruma geldi.


Stat:
Türk Telekom Arena
Hakemler:
Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Kemal Yılmaz
Galatasaray:
Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin, Selçuk, Melo, Emre Çolak, Necati Ateş, Elmander
Fenerbahçe:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Caner, Alex, Mousa Sow (Dk. 40 Bienvenu)

Goller:
Dk. 17 Ziegler, Dk. 80 Stoch (Fenerbahçe), Dk. 68 Selçuk İnan (Galatasaray)

Sarı kartlar:
Dk. 6 Melo (Galatasaray), Dk. 30 Caner Erkin, Dk. 49 Alex, Dk. 78 Selçuk Şahin, Dk. 90+2 Volkan Demirel (Fenerbahçe)


MAÇTAN NOTLAR…

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ile yaptıkları derbi mücadelesinde, geçen haftaki kadrosundan Emre Belözoğlu dışında değişiklik yapmadı.

Kocaman, Şampiyonluk Grubu'ndaki ilk maçta Kadıköy'de Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederken ortaya koyduğu performansla beğenilen Emre Belözoğlu'nun cezalı olması nedeniyle kadroda mecburi bir değişiklik yaptı.

Emre'nin yerine takımının orta alanında Selçuk Şahin'i görevlendiren sarı-lacivertli teknik adam, diğer 10 oyuncusunu da Trabzonspor karşısında sahaya sürdüğü isimlerden oluşturdu.

Kaleyi Volkan Demirel'in koruduğu sarı-lacivertli ekipte savunma Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo ve Ziegler, orta alan Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Cristian ve Caner Erkin, ileri uç da kaptan Alex ve Sow'dan oluştu.

Fenerbahçe'nin derbi kadrosunda Emre'nin yanı sıra Bilica, Orhan Şam, Özgür Çek ve sakatlığı nedeniyle tedavisi süren Sezer Öztürk bulunmadı.


BELÖZOĞLU 3. KEZ DERBİDE YOK

Cezası nedeniyle derbide forma giyemeyen Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli forma altındaki 4. sezonunda 3. kez Galatasaray derbisi kaçırdı.

Tecrübeli futbolcu, son 4 sezonda Fenerbahçe'nin, Galatasaray ile bundan önce ligde yaptığı 8 maçın 2'sinde forma giymezken, bu akşamki maçta da takımında yer alamadı.


-EMRE ÇOLAK İLK 11'DE, RİERA'YA YEDEKLERDE-

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ikinci haftasında Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray'ın ilk 11'inde tek değişiklik oldu.

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Manisaspor maçında kırmızı kart görmesi nedeniyle Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk maçında Beşiktaş'a karşı oynatamadığı Emre Çolak'ı, Fenerbahçe'ye karşı ilk 11'de sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı teknik adam, Beşiktaş maçında görev alan Albert Riera'yı ise yedekler arasında soyundurdu.


-FENERBAHÇE YÖNETİMİ KAPIDA KARŞILANDI-

Karşılaşmayı izlemeye gelen Fenerbahçe yönetimi, sarı-kırmızılı yöneticiler tarafından protokol tribününün kapısında karşılandı.

Derbi maçı izlemek üzere Türk Telekom Arena'ya Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ile birlikte Hakan Dinçay, Turan Şahin ve Ünal Uzun gelirken, sarı-lacivertli idarecileri Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, Emir Sarıgül, Ali Gürsoy ve Sedat Doğan, kapıda karşılayarak içeri aldı.

Normal sezonda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan maç öncesi Fenerbahçe yönetimi tarafından verilen yemeğe bugün sarı-kırmızılılar karşılık vererek, Fenrebahçe yöneticilerini maç öncesi yemekte ağırladılar.


-AYSAL VE ÖZDEMİR, DERBİYLE İLGİLİ KONUŞTU-

Galatasaray yönetiminin Fenerbahçeli yöneticilere maç öncesi verdiği yemekte, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ile Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, derbi maçla ilgili konuştular.

Bugün dostane bir maç olacağını söyleyen Ünal Aysal, 'Daha iyi oynayan, enerjisini sonuna kadar en iyi kullanan takım mahakkak ki en iyi neticeyi alacaktır. Hepimiz bugünkü maçı heyecanla, tamamen böyle bir dostane atmosfer içinde izleyeceğiz ve neticesine de gayet tabii razı olacağız' diye konuştu.

Sarı-kırmızılı yöneticilerle dostane bir yemek yediklerini vurgulayan Nihat Özdemir ise, 'Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuzla maç yapacağız. Önemli bir maç. Ligin şampiyonunu belli edebilecek özellikte bir maç. İyi oynayanın, hak edenin kazanmasını istiyoruz. Maç başladığı gibi dostane bir şekilde bitmelidir. İyi oynayan hak eden kazansın' ifadelerini kullandı.


-ALİ YAVAŞ'A PLAKET VERİLDİ-

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe derbisi öncesinde eski futbolcusu, menajeri ve alt yapı sorumlusu Ali Yavaş'ı onurlandırdı.

Sarı-kırmızılı ekibin kendi seyirci önünde yaptığı maçlarda düzenlenen, 'Galatasaray Efsanelerini Anıyor' organizasyonunun Fenerbahçe derbisindeki konuğu, Galatasaray'da futbolcu, idari menajer ve altyapı sorumlusu olarak görev yapan Ali Yavaş oldu.

Karşılaşma öncesi Ali Yavaş'a kulüp ikinci başkanı Ali Dürüst tarafından plaket verilirken, sarı-kırmızılı tribünler da Yavaş'ı alkışladı.


-TARAFTARLAR STADI DOLDURDU-

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında büyük anlam taşıyan Galatasaray-Fenerbahçe derbisine taraftarların ilgisi çok yüksek oldu.

Sezon başında kararlaştırılan ve Spor Toto Süper Final'de de uygulanan deplasmana taraftar götürmeme uygulaması nedeniyle Fenerbahçe taraftarları Türk Telekom Arena'da yerlerini alamazken, Galatasaray taraftarları ise tribünleri tamamen doldurdu.

Rakip takım taraftarları için ayrılan bölüm de dahil olmak üzere Türk Telekom Arena'da boş yer kalmadığı gözlendi.


-TFF BAŞKANI DEMİRÖREN, STATTA YERİNİ ALDI-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlemek üzere Türk Telekom Arena'ya geldi.

TFF Başkanı sıfatıyla ilk kez Türk Telekom Arena'ya gelen Demirören, bu önemli maçı protokol tribününden takip etti.

Öte yandan, karşılaşma öncesi düzenlenen özel gösteri esnasında tribünlerden, 'Yeter Yıldırım Demirören' tezahüratları yapılması dikkati çekti.


-BAKAN ÇAĞLAYAN, DERBİ MAÇI İZLEDİ-

Galatasaray-Fenerbahçe derbisini çok sayıda tanınmış isim izlemeye gelirken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da bu müsabakayı yerinde takip edenler arasında yer aldı.

Mücadeleyi takip etmek için karşılaşmadan yaklaşık 1,5 saat önce stada gelen Zafer Çağlayan, protokol tribününde yerini aldı.


-TÜRK TELEKOM, DERBİ ETKİNLİKLERİ DÜZENLEDİ-

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi sarı-kırmızılı kulübün sponsorlarından Türk Telekom, taraftarlar için çeşitli etkinlikler düzenledi.

Türk Telekom Arena'nın metro çıkışındaki alanda çeşitli yarışma ve turnuvalar düzenlenerek taraftarlara hediyeler dağıtıldı.


-TÜRK TELEKOM ARENA'DA İLK KEZ HAFTA SONU KARŞILAŞTILAR-

Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk Telekom Arena'da ilk kez bir hafta sonu maçı oynadı.

Geçen sezon ve bu yıl normal sezondaki maçlar hafta içine denk gelirken, iki ekip Türk Telekom Arena'da hafta sonunda ilk kez Süper Final'de karşı karşıya gelmiş oldu.


-MAÇ ÖNCESİ ÜÇ BOYUTLU DEV KOREOGRAFİ-

Galatasaray taraftarları, Fenerbahçe maçı öncesinde Pegasus Tribünü'nde 3 boyutlu dev bir koreografi gerçekleştirdi.

Daha önce Beşiktaş maçında gerçekleştirilen koreografiye benzer şekilde, hazırlanan 3 boyutlu dev resimler Pegasus Tribünü üzerinde yukarı çekildi.

Saldırı pozisyonunda iki ayağı üzerine kalkmış bir aslan, önünde boğaz köprüleri ve son kısımda Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve şampiyonluk kupasının yer aldığı koreografinin üst kısmında, 'Saracoğlu'nu yakın, şampiyonluk daha yakın' yazısı yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekibin Süper Final'deki son maçını Kadıköy'de Fenerbahçe ile oynayacak olmasına göndermede bulunan koreografi, tüm stattan büyük alkış aldı.

Öte yandan, Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow'un da bu koreografiyi bir süre izlediği görüldü.

Ayrıca, FIFA Kokartlı eski hakemlerden Cezmi Başar'ın vefatı nedeniyle karşılaşma öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.



12 yıl önce
default-profile-img