|

'Aslan' Avrupa'da kükreyemedi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynadığı 3. maçında Alman Borussia Dortmund ekibine 4-0 mağlup oldu. Grupta oynanan 3. maçın ardından galibiyet gelmemesi Galatasaraylı taraftarları üzdü.

İha
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:11 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
'Aslan' Avrupa'da kükreyemedi
'Aslan' Avrupa'da kükreyemedi

Sarı-kırmızılılar taraftarlarının önünde Dortmund'a 4-0 gibi farklı bir skorla boyun eğdi. Galatasaray bu sonucun ardından 2014-2015 UEFA Şampiyonlar Ligi sezonunda oynadığı 3. grup maçında da galibiyetle tanışamamış oldu. Sarı-kırmızılı ekip bu sezon Şampiyonlar Ligi grubunda ilk maçını Belçika'dan Anderlecht ile TT Arena'da oynadı. Galibiyet parolasıyla sahaya çıkan sarı-kırmızılı takım, Burak Yılmaz'ın son dakika golü ile 1 puana razı oldu. 2. maçında İngiliz devi Arsenal'e konuk olan Aslan, 4-1'lik mağlubiyetle 3 puan özlemini sürdürdü. Son olarak Şampiyonlar Ligi'nin son yıllardaki flaş takımlarından Borussia Dortmund'u ağırlayan Galatasaray, sahadan bir kez daha yenilen 4 golle ayrıldı.

SON SIRADA KALDI

İlk 3 maç sonunda Avrupa'da bekleneni veremeyen Galatasaray, 1 puanla D Grubu'nun son sırasında yer alıyor. Grupta 3'te 3 yapan Dortmund'u 6 puanlı Arsenal takip ederken, 3. sıradaki Anderlecht'in de 1 puanı buluyor. 3 maçta rakip filelere sadece 2 gol gönderebilen sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 9 gol gördü. Galatasaray gruptaki 4. maçında 4 Kasım'da Borussia Dortmund'a konuk olacak.

GEÇEN SEZONDA BENZER SENARYO

Galatasaray, geçen sezon mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda ilk galibiyetini 3. maçında alabilmişti. İlk maçında TT Arena'da dünya devi Real Madrid'e 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup olan sarı-kırmızılılar, ikinci maçında deplasmanda Juventus'a 2 gol atmayı başarmış ancak kalesinde de 2 gol görünce mücadele berabere bitmişti. 3. maçında Danimarka ekibi Kopenhag'ı ağırlayan Cimbom, 3-1'lik skorla galibiyetle tanışmıştı.

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Juventus ile TT Arena'da oynanan ve kar yağışı nedeniyle bir gün sonraya ertelenen maçta Hollandalı yıldız Sneijder'in golüyle rakibini mağlup etmiş ve 2. tur vizesi almıştı. 2. turda İngiliz devi Chelsea ile eşleşen sarı-kırmızılı takım İstanbul'da 1-1 berabere tamamlanan maçın rövanşında 2-0 mağlup olarak Devler Ligi'ne veda etmişti.

9 yıl önce