|

Aslan TT Arena'da farklı

Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesinde, sarı-kırmızılılar iç sahada 5, siyah-beyazlılar ise rakip sahada 4 kez galip geldi.

Aa
00:00 - 23/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:09 - 23/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Aslan TT Arena'da farklı
Aslan TT Arena'da farklı

Spor Toto Süper Lig'de lider Galatasaray ile en yakın takipçisi Beşiktaş arasında 27 Ocak Pazar günü yapılacak 2013 yılının ilk derbisi öncesi, 8'er maç sonunda, ev sahibi sarı-kırmızılılar iç sahada 5, deplasmanda mücadele edecek siyah-beyazlılar ise rakip sahada 4 kez galip geldi.

Türk Telekom Arena'da rakibini ağırlayacak Galatasaray, bu sezon kendi evinde 8 lig maçına çıktı. Kasımpaşa, Bursaspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Fenerbahçe'yi puansız gönderen ''Cim Bom'', 1 kez yenildi, 2 kez de berabere kaldı. Seyircisi önünde Kardemir Karabükspor'a mağlup olan Galatasaray, Eskişehirspor ve Gaziantepspor karşısında ise eşitliği bozamadı. Sarı-kırmızılılar, iç saha maçlarında 17 puan topladı.

Evindeki son 5 maçtan 2'sinde galip geldi

Türk Telekom Arena'daki ilk 3 lig maçını kazanan Galatasaray, son 5 lig maçında ise sadece 2 kez 3 puana ulaşabildi. ''Cim Bom'', kendi evinde son 5 lig maçında sadece Kayserispor ve Fenerbahçe'yi yenebildi. Bu süre içinde Kardemir Karabükspor'a yenildi, Eskişehirspor ve Gaziantepspor ile de berabere kaldı.

Galatasaray, kendi evindeki 8 lig maçında da gol attı, sadece 2'sinde kalesini gole kapatabildi. İç sahada toplam 16 gol atan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde ise 9 gol gördü.

Türkiye Kupası'na kendi evinde veda etti

Galatasaray, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'na da kendi evinde oynadığı bir maçın ardından veda etti. PTT 1. Lig ekibi 1461 Trabzon'u Türk Telekom Arena'da yedek oyunculardan kurulu kadrosuyla ağırlayan sarı-kırmızılı ekip, rakibine 2-1 yenilerek, sürpriz biçimde kupada saf dışı kaldı.

Beşiktaş'ın deplasman maçları

Derbide Türk Telekom Arena'ya konuk olacak Beşiktaş ise, bu sezon rakip sahada 8 maça çıktı, 4 kez galip geldi, 2 kez berabere kaldı ve rakiplerine 2 kez yenildi.

Dış sahada Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Medical Park Antalyaspor ve Orduspor'u yenen, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği ile berabere kalan siyah-beyazlılar, Gaziantepspor ve Fenerbahçe'ye mağlup oldu. Deplasman maçlarında 14 puan toplayan Beşiktaş, toplam 17 gol attı, kalesinde ise 13 gol gördü. Dış sahadaki maçlarından sadece 1'inde gol atamayan siyah-beyazlılar, yine sadece 1'inde kalesini gole kapatabildi.


11 yıl önce