|

Aslan'ın serisi başkentte sona erdi

Ligde Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, 4 maç aradan sonra kazanamadı.

22:42 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 22:47 - 26/12/2014 Cuma
AA
Spor Toto Süper Lig'de 15. haftanın açılış maçında Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray, 4 maç aradan sonra kazanamadı.


Galatasaray, Felipe Melo, Wesley Sneijder ve Aurelien Chedjou'dan yoksun çıktığı maçta, genç futbolcusu Emre Çolak'ın 18. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.  Eski Galatasaraylı Rumen futbolcu Bogdan Stancu'nun 72. dakikada kaydettiği golle karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.


Süper Lig'de bundan önce Gaziantepspor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u 2-1, Torku Konyaspor'u 5-0, Mersin İdmanyurdu'nu 3-2 yenen Galatasaray, başkent deplasmanından bir puanla ayrıldı. Böylece sarı-kırmızılı takımın 4 maçlık galibiyet serisi sona erdi.


Burak Yılmaz forvet arkasında

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Gençlerbirliği maçına forvet arkasında başladı.  

Süper Lig'de 10 golü bulanan Burak, bu kez asistiyle ön plana çıktı. Mücadelede zaman zaman forvette de görev alan milli futbolcu, Galatasaray'ın attığı ilk golün pasını verdi.

Sarı-kırmızılı ekipte, karşılaşmanın son dakikalarında görev alan Sinan Gümüş de Spor Toto Süper Lig'de ilk kez forma giydi.


Tribün kapatıldı 

Karşılaşmada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Galatasaray'a verilen tribün kapatma cezası uygulandı. Galatasaray için ayrılan tribünün kapatılmasına rağmen az sayıdaki sarı-kırmızılı taraftar takımına destek oldu.

Sarı-kırmızılı seyircilerin tezahüratı üzerine protokol tribününde maçı izleyen Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak, ayağa kalkarak taraftarları selamladı.


Bu arada, karşılaşmanın 49. dakikasında stattaki skorbord bozuldu. Yapılan çalışmanın ardından skorbord 70. dakikada düzeltildi. 


Buz 'Gençler'e şans verdi

Gençlerbirliği'nin altyapısında yetişen ve geçen sezon Spot Toto 3. Lig'de Hacettepespor formasıyla şampiyonluk yaşayan genç futbolcular İrfan Can Kahveci ve Halil İbrahim Pehlivan, Galatasaray'a karşı ilk 11'de sahaya çıktı.


Karşılaşmanın 71. dakikasında Tomic'in yerine oyuna dahil olan bir diğer genç oyuncu Berat Tosun, bir dakika sonra Stancu'nun attığı golün asistini yaptı. 


Gençlerbirliği'nin eski futbolcusu Yasin Öztekin de 63. dakikada Olcan Adın'ın yerine oyuna girerek, eski takımına karşı mücadele etti.
#Gençlerbirliği
#Galatasaray
#SÜPERLİG
#Futbol
9 yıl önce