|

Aslan'ın serisi devam ediyor

Spor Toto Süper Lig'in 14. hafta mücadelesinde Mersin İdman Yurdu'nu 3-2 yenen Galatasaray, ligde üst üste 4. galibiyetini elde etti.

Yeni Şafak
21:52 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 19:54 - 20/12/2014 Cumartesi
AA

Karşılaşmanın 9. dakikasında Güven Varol'un golüyle 1-0 geriye düşen sarı-kırmızılı takım, aynı futbolcunun 18. dakikada ters vuruşla kendi kalesine attığı golle beraberliği yakaladı. Mersin İdmanyurdu'nda Mitrovic'in 26. dakikada penaltıdan attığı golle tekrar geriye düşen Galatasaray, 55. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltı gölüyle rakibine cevap verdi ve tekrar skoru eşitledi. Sarı-kırmızılı takım, oldukça yüksek tempoda geçen ve iki takımın da çok pozisyon ürettiği karşılaşmadan Umut Bulut'un 79. dakikada attığı golle 3-2 galip ayrıldı.


Süper Lig'de bundan önce Gaziantepspor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u 2-1 ve Torku Konyaspor'u da 5-0 yenen 'Cim Bom', Akdeniz temsilcisi karşısında aldığı 3 puanla galibiyet serisini 4'e çıkardı.


Bu sonuçla puanını 31'e çıkaran Galatasaray, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Mersin İdmanyurdu ise 21 puanda kaldı.


Sarı-kırmızılı futbolcular, maçın ardından sevinçlerini tribünlerle paylaştı.


Hamzaoğlu ile 6 maçta 24 gol

Hamza Hamzaoğlu'nun gelmesiyle adeta kimlik değiştiren sarı-kırmızılı ekip, yeni teknik direktörü yönetiminde çıktığı 6 karşılaşmada rakip ağlara 24 gol gönderdi. Galatasaray, Hamzaoğlu yönetiminde oynadığı Spor Toto süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarından 5 galibiyet alırken, sadece 1 yenilgi yaşadı.

Sarı-kırmızılı takım, İtalyan teknik adam Cesare Prandelli yönetiminde çıktığı 16 resmi maçta ise sadece 15 gol atmıştı.


Burak Yılmaz gol sayısını 10'a çıkardı

Galatasaray'da Burak Yılmaz, Mersin İdmanyurdu'na attığı golle bu sezon ligdeki gol sayısını 10'a çıkardı.

Süper Lig'de bundan önceki üç karşılaşmada da gol atmayı başaran futbolcu, Mersin İdman Yurdu karşılaşmasını da boş geçmedi ve 55. dakikada kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.


Ligde bu sezon takımının tüm maçlarında da forma giyen Burak Yılmaz, gol krallığı yarışında 11 golle zirvede bulunan Akhisar Belediyesporlu futbolcu Teofanis Gekas'ın ardından ikinci sıraya yer aldı.


Galatasaray, Burak Yılmaz'ın bu sezon gol attığı 8 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.


Sarı-kırmızılı takıma galibiyet golünü getiren Umut Bulut ise bu sezon ligde 4. kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

#Galatasaray
#Umut Bulut
#Burak Yılmaz
#Hamza Hamzaoğlu
#Galibiyet Serisi
#Theofanis Gekas
#İstanbul Başakşehir FK
9 yıl önce